HomeAktierKøb GameStop
Start handlen med eToro

Sådan køber du GameStop (GME) aktier i Danmark 2022

GameStop (GME)
...
24H Ændring
...
exchange
...
Forfatter: Ana Frincu Opdateret: July 6, 2022

Denne guide vil vise dig, hvordan du investerer i GameStop-aktien, og hvilke faktorer du bør overveje før du vælger at investere dine hårdt tjente penge. Lad os dog først dele nogle hurtige fakta om virksomheden med dig.

GameStop er en af de største forhandlere af computerspil og forbrugerelektronik i verden. Virksomhedens hovedkontor er i Texas, USA. Med mere end 4.000 butikker placeret over hele verden og et team på over 12.000 medarbejdere, så betjener virksomheden gaming entusiaster over hele kloden.

GameStops største markeder er USA, Canada, New Zealand, Australien og Europa. Udover at have en kæde af detailbutikker, så ejer virksomheden også en e-handels markedsplads for derved at muliggøre forbruger-til-forbruger salg samt et tidsskrift, der dækker de seneste nyheder indenfor gaming-verdenen. GameStop oplevede usædvanlige gevinster i forbindelse med selskabets korte krise i år, og modtog en masse opmærksomhed fra medierne og offentligheden i 2021.

5 nemme trin til at købe GME aktien

 1. 1
  Besøg eToro via nedenstående link og tilmeld dig ved at indtaste dine oplysninger i alle de påkrævede felter.
 2. 2
  Indtast dine personlige oplysninger og udfyld et simpelt spørgeskema, der anvendes til informationsformål.
 3. 3
  Klik på " Indbetal ", vælg din foretrukne betalingsmetode, og følg anvisningerne for at indbetale penge på din konto.
 4. 4
  Søg efter din yndlingsaktie og se de vigtigste statistikker. Når du så er klar til at investere, så skal du blot klikke på "Handl".
 5. 5
  Indtast det beløb som du ønsker at investere, og sørg for at have de rette handelsindstillinger inden du køber aktien.

Alt hvad du behøver at vide om GameStop

Lad os nu lære GameStop lidt bedre at kende ved at tage et kig på selskabets historie, strategi og den måde selskabet tjener penge på.

Gamestops historie

I 1984 grundlagde de to tidligere Harvard Business School-klassekammerater James McCurry og Gary M. Kusin det Dallas-baserede Babbages softwarehus, som senere blev til GameStop. Med tidlig hjælp fra investoren Ross Perot, så åbnede virksomheden sin første butik i Dallas' NorthPark Center.

Oprindeligt fokuserede virksomheden på at sælge Atari 2600 computerspil. Dog begyndte Babbage også at sælge Nintendo efter 1987. I 1991 stammede to tredjedele af Babbages salg fra computerspil i 1991. Samme år købte virksomheden FuncoLand (computerspils forhandler) og Game Informer (computerspils tidsskrift). Funco blev omdøbt til GameStop Inc. i 1992.

Ved udgangen af 1992 opererede virksomheden via 37 butikker over hele USA. I løbet af det næste årti gennemførte virksomheden adskillige fusioner og opkøb, og blev børsnoteret på New York Stock Exchange i 2002.

I 2003 oplevede virksomheden sit bedste år i forbindelse med salg og profit. Selskabet oplevede en salgsomsætning på $1,58 milliarder, mens overskuddet ramte $63,5 millioner. Nok mest imponerende, så tjente GameStop penge hvert eneste kvartal. Siden dette fortsatte virksomheden med at vokse, og ramte adskillige milepæle frem til 2017.

Efter at selskabet oplevede et markant fald i dets aktiekurs i 2017, så valgte selskabet at lukke 150 af sine butikker på tværs af en række forskellige lovkredse. GameStops nettosalg fortsatte derefter med at falde yderligere, og virksomheden kunne melde om et rekordstort tab på $673 millioner i 2018. Midt i COVID-19-pandemien blev GameStop tvunget til at lukke sine fysiske butikker fra marts til maj i 2020. På trods af lukningen af samtlige 3.500 butikker på verdensplan, så formåede virksomheden dog alligevel at fortsætte sidesalget via dens online portaler.

Hvad er GameStops strategi?

GameStop har som målsætning at blive verdens største forhandler af nye og brugte computerspil og pc-underholdnings software. Tidligere var virksomhedens handelsmodel centreret om salg af brugte spil. Denne model fungerede glimrende i relativt lang tid.

Brugte spil genererer uden tvivl langt højere bruttomarginer end ny gaming hardware og software. Men efter at konsolspil flyttede online, så valgte virksomheden nu at anvende en række andre strategier, herunder investering i teknologi, modernisering af dens opfyldelsesoperationer samt en udvidelse af produktsortimentet til også at omfatte pc-spil, gaming borde, mobilspil osv.

Hvordan tjener GameStop sine penge?

GameStops primære indtægtskilde kommer fra salget af brugte spil. Virksomheden sælger dog også nye spil og pc-software. Efter en række nye spillekonsol lanceringer fra teknologigiganterne Microsoft og Sony i 2020, så kunne virksomheden melde om en betydelig stigning i salgsindtægterne.

De forskellige online tjenester, såsom Xbox Live og Steam bliver i dag stadig mere og mere populære. Disse platforme giver spillerne mulighed for at downloade hele spilbiblioteker direkte hjemmefra, hvilket potentielt kunne reducere GameStops salgspotentiale.

Hvordan har GameStop klaret sig i de seneste år?

I takt med at online spil trenden blev mere og mere populær, så faldt efterspørgslen på fysiske spillekonsoller markant. Dette var en af hovedårsagerne til, at GameStop har lidt et kæmpe tab i løbet af de sidste fem år.

Som følge heraf, så har GameStops værdi konsekvent været faldende frem til januar 2021. Når dette så er sagt, så begyndte tingene dog at ændre sig for GameStop midt i virksomhedens kortvarige krise. GameStop-aktien begyndte nemlig at handle til omkring $347 den 25. januar 2021. Dette er ganske bemærkelsesværdigt, idet aktien havde en langt mindre værdi på $19 indtil januar 2021.

Alt dette begyndte efter en række institutionelle investorer - sandsynligvis hedgefond forvaltere - forsøgte at profitere fra den druknende virksomhed. For at opnå dette, så begyndte de at shortselle deres GameStop aktier i et forsøg på at tilbagekøbe aktien til en lavere pris. Denne plan vil gamere fra hele verden nu på effektiv vis sætte en stopper for.

Som modsvar på at hedgefond forvalterne forsøgte at shortselle deres GameStop-aktier, så begyndte Reddit-brugerne nu at hælde penge ind i virksomheden. Dette resulterede i, at aktiekursen efterfølgende blev presset op til $325 den 25. januar 2021. GameStops kortvarige krise blev nu til en usædvanlig rentabel affære for de små investorer, hvorimod hedgefond forvalterne tabte milliarder.

Uanset risikoen, så er mange detailinvestorer stadig fast besluttet på at kæmpe imod Wall Street, og derved få de store spekulanter til at tabe så mange penge som muligt. Prisen på aktien er dog allerede begyndt at falde. Derfor hvis prisen fortsætter sit nedadgående momentum, så vil dette kunne resultere i alvorlige tab for de investorer, der vælger at beholde deres andel i virksomheden.

Fundamental analyse af GameStop

En fundamental analyse er en metode til at vurdere et værdipapirs iboende værdi efter at have undersøgt de relevante makro- og mikrofaktorer. Lige fra en stats økonomiske status til en virksomheds ledelsespræstationer, så vil fundamentale analytikere studere alt, der potentielt kunne påvirke en akties pris.

Denne analyse hjælper dig med at vurdere, om et underliggende aktiv er undervurderet eller overvurderet. Nogle af de variabler, som investorer måske ønsker at tjekke før de investerer deres midler i ethvert selskab omfatter virksomhedens omsætning, pris-indtjenings forhold, udbytteafkast, rentedækning, indtjening pr. aktie (EPS) osv. Lad os derfor gennemgå hver eneste af disse indikatorer for bedre at kunne forstå, hvorfor de giver investorerne en masse værdifulde oplysninger.

GameStops omsætning

En virksomheds omsætning er den indkomst, som virksomheden genererer fra salget af sine produkter og tjenester. Dette beløb skal justeres i overensstemmelse med de relevante udgifter for at man kan beregne en virksomheds overskud eller tab over en given periode. Omsætningen vil typisk kunne findes på den første linje i virksomhedens resultatopgørelse. For at finde en virksomheds bruttoavance, så skal man trække salgsomkostningerne fra omsætningstallet. Derefter skal man fratrække resten af udgifterne for at beregne nettooverskuddet eller tabet. Tabellen nedenfor afspejler GameStops præstationer i løbet af de seneste år.

Kilde: Yahoo! Finance

GameStops indtjening pr. aktie (EPS)

Indtjeningen pr. aktie er et væsentligt element at overveje, når man vurderer en virksomheds rentabilitet. Dette tal vil hjælper dig med at finde ud af, hvor meget afkast du kan forvente dig af hver eneste aktie du ejer i virksomheden. Investorerne kan beregne EPS'en ved at dividere en virksomheds nettoindtjening (der er tilgængelig for aktionærerne) med de almindelige udestående aktier.

En virksomhed med en højere EPS-værdi vil sandsynligvis have højere aktiekurser. Gamestop rapporterede $-0,85 i EPS for andet kvartal af regnskabsåret 2021.

GameStops P/E-forhold

P/E-forholdet hjælper dig med at sammenligne en virksomheds aktuelle aktiekurs med dens indtjening pr. aktie (EPS). Investorerne bruger P/E-tallet til at sammenligne den relative værdi af en virksomheds aktie og sammenligne en virksomheds præstationer med andre lignende virksomheder eller branchen over tid. Hvis en virksomhed har en højere P/E-tal, så vil dette være et tegn på at aktien er overvurderet.

Den nemmeste metode til at finde P/E-forholdet for GameStop eller ethvert andet selskab er at dividere markedsprisen på virksomhedens aktie med dens indtjening pr. aktie (EPS). Dog bør det i denne sammenhæng nævnes, at hvis en virksomhed oplever tab over en længere periode, så vil det være umuligt at beregne PE-forholdet. Med en negativ EPS i løbet de sidste par år, så har GameStop underpræsteret.

Kilde: MacroTrends

GameStop udbytteafkast

En virksomheds udbytteafkast refererer til den årlige udbetaling, som et selskab udbetaler til sine aktionærer udtrykt som en procentdel af den aktuelle pris på virksomhedens aktie. For eksempel, hvis en organisation vælger at udbetale $0,01 som årligt udbytte og dens aktiekurs er på $1, så vil dens udbytteafkast være på 1%.

De forskellige virksomheder vil hver især have forskellige politikker i forbindelse med deres udbyttebetalinger, såsom f.eks årlig, halvårlig eller kvartalsvis udbetaling af udbytte til deres aktionærer. Selvom en virksomhed genererer større overskud, så kan den stadig miste investorernes interesse, hvis den vælger ikke at udbetale noget udbytte overhovedet. Betydningen af et udbytteafkast kan dog også variere fra investorer til investorer. Nogle investorer foretrækker at modtage konsekvente udbyttebetalinger, hvorimod andre investorer muligvis vil foretrække konsoliderede afkast. 

Generelt kan du forvente lavere udbyttesatser fra udviklende virksomheder i sammenligning med mere etablerede virksomheder. Det bør desuden også nævnes, at virksomheder med et højt udbytteafkast ikke altid vil være det bedste valg.

Når det kommer til GameStops udbytteafkast, så valgte virksomheden at standse sine udbytteudbetalinger. Selskabet betalte for sidste gang $0,3 millioner i kontant udbytte for regnskabsåret 2020. Selskabet tilbagekaldte efterfølgende dog sine udbyttebetalinger for derved at være i stand til at nedbringe selskabets gæld og forebedre virksomhedens finansielle stabilitet.

GameStops cashflow

En cashflow-opgørelse er en oversigt over en virksomheds kontante transaktioner. Uanset graden af overskuddet eller tabet, så inkluderer opgørelsen samtlige indkommende og udgående pengestrømme i den givne periode. En cashflow-opgørelse hjælper investorerne med at vurdere en virksomheds likviditet.

Et selskab bør være tilstrækkeligt likvidt til at kunne opfylde sine gældsforpligtelser (kassekreditter, kortfristede lån) og samtidigt betale sine driftsudgifter (husleje, løn, skattebetalinger). Efter at have opfyldt alle sine umiddelbare forpligtelser, så står en virksomhed tilbage med sit frie cashflow.

Investorerne er typisk mest interesserede i en virksomheds frie cashflow, idet en virksomhed vil bruge disse midler til at udbetale udbytte eller investere i andre overskudsskabende aktiviteter. Det er derfor rigtigt vigtigt, at du studerer virksomhedens cashflow-opgørelsen før du vælger at købe dens aktie. GameStops frie cashflow ser ud til at være faldet gennem årene. Virksomheden klarede sig dog godt i forhold til sidste år.

Kilde: Yahoo! Finance

Hvorfor bør du købe GameStop-aktien?

Mens offentligheden og institutionerne ejer henholdsvis 44,5% og 37% af GameStop-aktien, så ejes 18,5% af selskabets aktier af selskabets ledelse. Dette er en af hovedårsagerne til, at du måske burde overveje at købe GameStop-aktien. Selskabets ledelse vil nemlig altid gøre sit bedste for at få aktiekursen til at stige så meget som muligt. GME's aktiekurs kunne dog allerede være blevet udtømt i forbindelse med den kortvarige krise, der blev indledt i januar 2021. For slet ikke at nævne, at selskabet også har standset sine udbytteudbetalinger efter 2020.

GameStop vil i den kommende tid gøre en indsats for at udvide sin digitale tilstedeværelse. Efter at have udnævnt Ryan Cohen (medstifter af Chewy) som GameStop-formand, så ser virksomheden nu ud til at begynde at høste frugterne af sine indsatser, idet salget er steget med 25% i år.

En stærk ledelse, der bringer en massiv e-handels eksponering til bordet, vil helt sikkert hjælpe virksomheden med at få et stærkt comeback. Ifølge eksperterne har GameStop det rette potentiale til at blive en af de førende spilportaler indenfor e-handels sektoren. Før du investerer dine penge i virksomheden, så bør du dog først foretage din egen research og vise rettidig omhu.

Ekspertråd i forbindelse med køb af GameStops aktien

GameStop er blevet en af de mest populære meme-aktier på markedet i dag. På grund af den høje volatilitet anbefales det dog, at du laver din egen research og kun investerer i denne aktie, hvis du er overbevist om at den har det, der skal til for at slå konkurrencen på markedet og fortsætte med at vokse i fremtiden.
- Ana Frincu
Køb GameStop Aktier i dag!

5 ting som du skal overveje før du køber GameStop-aktien

1. Forstå virksomheden

At udvikle en forståelse af virksomheden kan hjælpe dig med at beslutte om den er din investering værd eller ej. Spender derfor tilstrækkeligt med tid til at undersøge virksomheden nøje. Overvej både de tekniske og fundamentale aspekter af din potentielle virksomhed før du træffer en endelig beslutning, såsom virksomhedens type, geo-placering, forretningsmodellen, tidligere resultater, indtjeningspotentiale og andre relevante faktorer.

2. Forstå de grundlæggende investeringsregler

Handel på aktiemarkedet er er en kende mere udfordrende end med andre, mindre risikable aktiver, såsom f.eks. obligationer. Chancen for at fare vild eller blive overvældet er derfor stor for nybegyndere. Hav derfor altid en veltilrettelagt handelsstrategi ved hånden. Husk også at bruge forskellige risiko- og pengestyringsværktøjer. Invester mindre, og sørg for at din investering er godt diversificeret. Undgå at investere mere end 5% af dine midler i en enkelt aktie.

3. Vælg din mægler med omhu

Markedet er fyldt med en blanding af lovlige og fidus-børsmæglere. Lad os derfor nævne give dig et par gode tip til at vælge den rette mægler.

Først og fremmest skal du tjekke den potentielle mæglers reguleringsmæssige status. Regler sikrer, at mæglere holder kundernes investeringer adskilt og opretholder tilstrækkelig likviditet. Nogle regulerede mæglere giver endda kunderne mulighed for at kræve kompensation for deres økonomiske tab, hvis et selskab skulle blive insolvent. F.eks. tilbyder regulerede mæglere i USA og Storbritannien deres kunder en skadeserstatningsforsikring i henhold til registrering hos henholdsvis FDIC og FSCS. 

For det andet skal du tjekke handelsomkostningerne hos din potentielle mægler. Gebyrerne for at købe og sælge aktier skal være rimelige. Du kan også sammenligne din potentielle mæglers gebyrer med nogle af platformens konkurrenter. Vælg den mægler, der tilbyder dig de laveste handelsomkostninger og ikke kommer med nogen skjulte gebyrer. 

Du ønsker måske også at bekræfte, hvilke handelsplatforme og risikostyringsværktøjer din potentielle mægler tilbyder. At åbne en demokonto hos din mægler kan ligeledes hjælpe dig med at teste brugervenligheden af mæglerens handelsplatform og brugervenligheden af de tilgængelige handelsværktøjer.

Glem heller ikke at tjekke kvaliteten på dit potentielle mæglerfirmas kundeservice. En velrenommeret mægler vil være på tæerne for at betjene sine kunder døgnet rundt.

4. Beslut dig for, hvor meget du ønsker at investere

Det er altid bedst at bestemme dit risikotolerance niveau i god tid i forvejen. Dette vil forhindre dig i at investere for meget i en enkelt aktie. Hav altid i baghovedet, at hvis du beholder alle dine æg i samme kurv, så vil dette ikke være andet end en tåbelig fejltagelse. Vær i stedet fornuftig, og opdel din investering i lige store beløb og opbyg en portefølje bestående af adskillige aktier. For eksempel, hvis du har $10.000 til rådighed til at investere med, så bør du opdele pengene i små bidder, og købe fem forskellige aktier til en værdi af $2.000 pr. stk. i stedet for at investere det hele i GameStop.

5. Beslut dig for et mål for din investering

Sidst men ikke mindst bør du tænke dig godt om før du køber GameStop-aktien eller overtager din andel i et andet selskab. Identificer årsagerne til din investering og beslut dig for et mål. For eksempel vil en pensionsordning kræve at du vælger en langsigtet investering. Du vil med denne strategi modtage årlige, halvårlige eller kvartalsvise udbyttebetalinger, og samtidigt give dig selv mulighed for at øge din formue via aktiens kursstigninger gennem årene. Alternativt, hvis du i stedet ønsker dig en hurtig profit, så kunne daghandel måske være en bedre løsning for dig. Husk endelig ikke at investere penge, som du ikke har råd til at tabe.

Bundlinjen om GameStop-aktien

GameStop har længe været en favorit blandt mange gamere, og har arbejdet hårdt på at tilpasse sig de skiftende markedsforhold. For at transformere forretningen fra detailsalg til en blomstrende e-handelsvirksomhed, så har GameStop ansat to tidligere Amazon-direktører, Mike Recupero som dens nye CFO og Matt Furlong som GameStops administrerende direktør.

Ifølge mange brancheeksperter kan aktiekursen på GameStop i fremtiden opleve et kursfald for at vende tilbage til sin oprindelige position. Flere prognoser peger også på, at selskabets aktiekurs vil stige igen set i lyset af den nuværende udvikling i virksomhedens forretningsmodel og organisationsstruktur. Der er gode chancer for at selskabet snart vil begynde at opleve en længere periode med stigninger. 

Hvis du tror du er klar til at fortsætte, så er det relativt ligetil at købe GameStop-aktien. Du skal blot finde en pålidelig mægler, der tilbyder GameStop-aktien, og hernæst åbne en live-handelskonto. Indbetal penge din konto og placer din handel.

Men hvis du stadig er usikker på om det er det rigtige tidspunkt at købe GameStop-aktien, så kan du eventuelt vente et stykke tid indtil aktiekursen i selskabet falder. At købe GameStop-aktien til en lav pris og forvente en vækst i værdien over tid kan også være et godt træk. I sidste ende er valget dit.

alternative bestande

Rolls-Royce logo
Rolls-Royce
RR
...
...
Lyft logo
Lyft
LYFT
...
...
Credit Agricole logo
Credit Agricole
CRARF
...
...
Netflix logo
Netflix
NFLX
...
...
Disney logo
Disney
DIS
...
...
renault logo
renault
RNSDF
...
...

Ofte Stillede Spørgsmål

 1. Ja, næsten alle større mæglerfirmaer har GME-aktier som en del af deres tilbud. Men grundet aktiens overdrevne volatilitet, så tillader visse mæglerfirmaer kun begrænset GME-handel.

 2. GameStop-aktier er børsnoteret på New York Exchange (NYSE) under tickeren GME.  

 3. Indtil 2020 udbetalte GameStop konsekvent udbytte. Virksomheden har dog valgt at suspendere sine udbytteudbetalinger i en uspecificeret periode.

 4. Ja, GameStop-opdelingen fandt sted den 19. marts 2007. Der var tale om en 2:1-opdeling. Med andre ord, for hver eneste GME-aktie ejet før opdelingen, så ejede aktionæren nu to aktier. På trods af aktieopdelingen, så forbliver markedsværdien den samme, men prisen pr. aktie falder.

 5. Dette vil helt afhænge af din forventede investeringsperiode. En teknisk analyse er en god idé, når du ønsker at investere på kort sigt. På den anden side vil en fundamental analyse give dig mulighed for at få et bredere billede af aktiens position og hjælpe dig med at træffe bedre langsigtede investeringsbeslutninger.

 6. Når du åbner din position, så skal du huske at placere en stop-loss ordre. Selvom der altid er en risiko for glidning i tilfælde af høj volatilitet, så vil en limitordre hjælpe dig med at kontrollere din risiko meget bedre.