HomeAktierKøb Santander
Start handlen med eToro

Sådan køber du Santander (SAN) aktier i Danmark 2022

Santander (BNC)
...
24H Ændring
...
exchange
...
Forfatter: Ana Frincu Opdateret: July 6, 2022

Denne guide har til formål at introducere dig til, hvordan du køber Santander-aktien og hvilke faktorer du skal overveje, når du investerer dine hårdt tjente penge i Santander. Inden vi går videre, så lad os først dele nogle hurtige fakta om virksomheden.

Santander Group er en bankgigant med en divers produktportefølje indenfor detail- og kommerciel bankvirksomhed. Med 14.760 filialer og over 193.000 ansatte, så betjener den mere end 102 millioner kunder verden over. Virksomhedens succes stammer fra dens kundeservice og en fokuseret strategi indenfor detail- og kommerciel bankvirksomhed. Santanders fornuftige tilgang til udlån gør det muligt for banken at have en lavrisikoprofil, hvilket gør den velegnet til investering.

5 nemme trin til at købe BNC aktien

 1. 1
  Besøg eToro via nedenstående link og tilmeld dig ved at indtaste dine oplysninger i alle de påkrævede felter.
 2. 2
  Indtast dine personlige oplysninger og udfyld et simpelt spørgeskema, der anvendes til informationsformål.
 3. 3
  Klik på " Indbetal ", vælg din foretrukne betalingsmetode, og følg anvisningerne for at indbetale penge på din konto.
 4. 4
  Søg efter din yndlingsaktie og se de vigtigste statistikker. Når du så er klar til at investere, så skal du blot klikke på "Handl".
 5. 5
  Indtast det beløb som du ønsker at investere, og sørg for at have de rette handelsindstillinger inden du køber aktien.

Alt hvad du behøver at vide om Santander

Lad os nu lære Santander lidt bedre at kende ved at kigge på bankens historie, strategi og den måde, som den tjener penge på.

Santanders historie

I 1857 underskrev den spanske dronning Isabella II et kongeligt dekret, der godkendte påbegyndelsen af den suveræne bank, der i øjeblikket går under navnet Santander. Banken havde oprindeligt til formål at lette handlen mellem Santander-havnene i det nordlige Spanien og Latinamerika. I årenes løb udvidede banken dog sine aktiviteter til at dække hele kloden og oplevede massiv vækst i begyndelsen af det 19. århundrede.

For eksempel fordoblede virksomheden sine aktiver op til 10 millioner pesetas mellem 1900 og 1920. Banken formåede at skabe indtægter til en værdi af 0,5 millioner pesetas alene i 1917. I kølvandet på adskillige fusioner og opkøb mellem 1920 og 2020 blev banken en af verdens største finansielle institutioner med en markedsværdi på 56,02B.

Hvad er Santanders strategi?

Santander's kundecentrerede tilgang adskiller den fra mange af de andre store banker. Virksomheden følger den bedste sociale, miljømæssige og ledelsespraksis for at få folk til at trives. Bankens forretningsmodel består af tre kerneprincipper: kundefokus, skalerbarhed og diversificering.

Mens virksomheden betjener næsten 6,1 millioner kunder via mobilbank-appen, så sikrer den 44% af sin omsætning gennem onlinesalg. Med en afbalanceret geografisk spredning mellem nye og modne markeder, så bestræber virksomheden sig på at fungere effektivt og samtidigt tilbyde de bedste produkter og tjenester til masserne.

Hvordan tjener Santander sine penge?

Santander tjener penge ved at levere problemfri finansielle tjenester gennem filialnetværket, samt de telefoniske og digitale kanaler. Hovedområderne i forretningen omfatter detailbankvirksomhed, investeringsmarkeder, formueforvaltning og kommerciel og virksomhedsbank. Koncernens største portion af omsætningen stammer fra det kontinentale Europa, Storbritannien, Latinamerika og USA. Banken administrerer mere end €660 milliarder i kredit og €600 milliarder i indlån.

Hvordan har Santander klaret sig i de seneste år?

COVID-19-pandemien resulterede i, at banken rapporterede om sit allerførste tab. Dets britiske datterselskab bidrog stærkt til tabet. Derudover kæmpede banken allerede på grund af en igangværende priskrig på realkreditlån, der udslettede selskabets marginer. I slutningen af 2020 handlede Santanders (LON: BNC) aktie til 138p på London Stock Exchange.

Før pandemien klarede Santander sig bedre end sine konkurrenter. Mens de britiske banker blev hårdt ramt af Brexit-afstemningen tilbage i 2016, så modtog Santander blot en mindre lussing før kursen igen vendte tilbage til 500p.

Siden 2013 har BNC's værdi været stabil på 400-500p, men har dog ikke formået at bryde igennem denne barriere. Selvom de grundlæggende faktorer er mere komplekse, så kunne denne type ændringer alligevel udgøre en mulighed for investorer, der anvender en teknisk analyse.

Fundamental analyse af Santander

En grundlæggende analyse gør det muligt for investorerne at vurdere værdipapirets iboende værdi, og vurdere om det er undervurderet eller overvurderet. Fundamentale analytikere undersøger alt fra de makroøkonomiske faktorer, som branchen og virksomhedens økonomiske forhold, til mikroøkonomiske komponenter, såsom effektiviteten af virksomhedens ledelse.

Typisk har investorerne en tendens til at finde værdierne for de forskellige variabler, såsom pris-indtjenings forholdet (P/E), omsætningen, udbyttet, indtjeningen pr. aktie (EPS), cashflowet osv., før de beslutter sig for at købe en andel i en virksomhed. Lad os derfor tage et kig på hvad disse udtryk betyder, og hvorfor de indeholder værdifulde oplysninger for interessenterne.

Santanders omsætning

Omsætning svarer til mængden af salg fordelt over en bestemt periode, såsom en måned, kvartal, et halvt eller helt år. Der er her tale om ukorrigeret indkomst, der omfatter alle udgifter i forbindelse med virksomhedens salg af produkter og tjenester. Vi er nødt til at fratrække alle de direkte og indirekte omkostninger fra omsætningstallet for at kunne beregne virksomhedens nettoresultat. Nedenfor vil du kunne se en tabel, der afspejler Santander's omsætning for de seneste år.

Kilde: Yahoo! Finance

Santanders indtjening pr. aktie (EPS)

Indtjeningen pr. aktie (EPS) afspejler det nettooverskud, der tildeles til hver eneste udestående aktie i virksomheden. Derfor hjælper EPS'en dig med at finde ud af, hvor meget afkast du kan forvente at modtage på hver eneste aktie i virksomheden.

EPS'en beregnes ved at dividere den tilgængelige nettoindtjening for de almindelige aktionærer med det gennemsnitlige antal udestående aktier over tid. Dette er også den mest populære målestok til at bedømme en virksomheds værdi. Investorerne er typisk villige til at betale mere for aktier med en højere EPS-værdi. Santander har rapporteret 1 krone i EPS for andet kvartal af 2021.

Santanders P/E-forhold

P/E-forholdet giver investorerne mulighed for at sammenligne en akties markedsværdi med dens indtjening. Dette tal vil med andre ord hjælpe dig med at finde ud af, om prisen retfærdigt afspejler virksomhedens indtjeningspotentiale. En analyse af P/E-forholdet er uden tvivl en enkel måde at vurdere om en aktie er over- eller undervurderet.

Investorerne kan dividere markedsprisen på en aktie med dens EPS for at beregne P/E-forholdet. Mens aktiekursen på Santander var på $3,91 og EPS'en var på 0,35, så lå P/E-forholdet på omkring 11,05 i juni 2021. Dette betyder, at det vil tage Santander næsten 11 år at om at betale din investering tilbage. Aktier med et P/E-forhold under 15 anses typsik for at være billige.

Kilde: MacroTrends

Santanders udbytteafkast

Et udbytteafkast er en procentdel af den nuværende aktiekurs i en virksomhed, som den udbetaler i udbytte hvert eneste år. Grundlæggende set vil virksomheder der genererer sunde overskud ikke appellere til investorerne, medmindre de deler overskuddet med investorerne ved at betale dem udbytte. Organisationer kan have forskellige politikker vedrørende udbetaling af udbytte. Nogle udbetaler årligt udbytte, mens andre udbetaler udbytte to gange om året.

Voksende virksomheder betaler typisk et lavere udbytte i sammenligning med mere modne virksomheder. Et højt udbytte er dog ikke nødvendigvis ensbetydende med en attraktiv investeringsmulighed. Det kunne f.eks. være tilfældet, at en virksomhed har valgt at udbetale højere udbytte midt i dens faldende aktiekurs for at holde på interessenternes interesse.

Hvis et selskab udbetaler årligt udbytte på 1 cent pr. aktie, og dets aktiekurs er på $1, så vil udbytteafkastet nu være på 1%. når det kommer til Santanders udbytteafkast, så udbetalte banken et midlertidigt udbytte på €2,75 pr. aktie på trods af, at det bogførte et nettounderskud på €8,77 milliarder for 2020. Selskabet udbetaler udbytte to gange om året.

Du kan desuden finde udbytteafkastet, såvel som en række andre økonomiske nøgletal for en bestemt virksomhed på din børsmæglers hjemmeside. Alternativt vil du også kunne finde de forskellige tal om en bestemt virksomheds økonomi på virksomhedens officielle hjemmeside.

Santanders cashflow

Cashflowet svarer til nettobeløbet af kontanter og likvider, der strømmer ind i eller forlader en virksomhed. Cashflow-opgørelsen afspejler en virksomheds evne til at forblive likvid, og nedbringe sine gældsforpligtelser samt støtte driftsudgifterne. Cashflowet er en af de grundlæggende faktorer, der er værd at overveje, inden du træffer en endelig beslutning.

Efter at virksomheden har opfyldt alle sine nuværende forpligtelser, så vil resten nu svare til det frie cashflow. Virksomheder bruger det frie cashflow til at udvide forretningen eller udbetale udbytte.

Du kan finde cashflow-opgørelsen for en bestemt virksomhed i økonomiafsnittet på dens officielle hjemmeside. Disse tal vil sandsynligvis også være tilgængelige på din børsmæglers hjemmeside.

Santander's frie cashflow blev forbedret fra $31,2 milliarder i 2019 til $57,6 milliarder i 2020.

Hvorfor bør du købe Santander-aktien?

Efter at have bogført et nettotab sidste år, så er banken nu indstillet på at overgå sit rentabilitetsmål. En af grundene til at investere i en professionelt forvaltet fond er Santanders konkurrencedygtige forvaltning. Deres forvaltere har kompetencerne og ressourcerne til at holde dine aktiver på rette spor uanset de geopolitiske begivenheder.

For eksempel suspenderede banken ikke sine udbytteudbetalinger på grund af pandemien. Banken har desuden heller ikke til hensigt at standse udbytteudbetalingerne fremover. Kortsigtede op- og nedture kan dog fortsat blive ved med at ramme bankens rentabilitet, da det stadig vil tage noget tid før banken er på rette vej igen.

Som investor bør du have en diversificeret investeringsportefølje, der matcher dine specifikke mål, omstændigheder og risikotolerance. Selvom der ikke følger nogen som helst sikkerhed med at investere, så vil det at mestre de væsentligste grundregler hjælpe dig med at træffe de rigtige beslutninger.

Ekspertråd i forbindelse med køb af Santander-aktien

I skrivende stund ligger Santander godt på omkring $3,65. Den tekniske skævhed forbliver positiv, idet aktiekursen udskrev et højere lavpunkt i forbindelse med den seneste nedadgående bevægelse på de månedlige og årlige diagrammer. Aktien kunne være en fantastisk tilføjelse til din portefølje, hvis den altså matcher dine investeringsmål, såvel som din risikovillighed.
- Ana Frincu
Køb Santander Aktier i dag!

5 ting som du skal overveje før du køber Santander-aktien

Der er mindst fem ting som du skal overveje før du køber Santander-aktien eller peger din interesse i retning af en anden virksomhed.

1. Forstå virksomheden

Det er afgørende at spendere tilstrækkeligt med tid til at undersøge en virksomhed før du køber dens aktie. Sørg altid for, at du forstår virksomheden. I en perfekt verden bør du altid investere i en virksomhed, som du også bruger. Men alt efter din smag, så kunne en bestemt virksomhed ikke være den bedste til netop dine investeringsformål. Du skal derfor nøje undersøge en række forskellige fundamentale faktorer, såsom virksomhedens forretningsmodel, indtægtskilder, omsætningsforhold, vækstpotentiale og tidligere resultater osv.

2. Forstå de grundlæggende investeringsregler

Inden du dykker ned i aktiemarkedet, så skal du først lære de grundlæggende investeringsregler. At have klart definerede mål og en brugbar strategi er afgørende for at nå dine ønskede mål. Sørg for at anvende effektiv pengestyring og portefølje diversificeringsstrategier. Begynde med en lille investering, og fordel den udover forskellige porteføljer for at diversificere risikoen. Ideelt set bør du ikke investere mere end 5% af din samlede kapital i en enkelt aktie.

3. Vælg din mægler med omhu

Det kan ofte være en udfordrende opgave at vælge en mægler, og især hvis du er ny indenfor aktiehandel. Men en smule vejledning kan dog gøre processen en hel del lettere. Nedenfor kan du finde nogle af de faktorer, som du bør overveje inden du vælger en bestemt mægler.

Start med at undersøge en potentiel mæglers reguleringsstatus, da dette er et af de mest kritiske elementer at tjekke før du tager en endelig beslutning. Sørg for at mægleren er registreret hos den regulerende tilsynsmyndighed i dit land. Hvis en mægler er reguleret, så vil dette beskytte dine midler i langt højere grad. For eksempel tilbyder mæglerne i Storbritannien en erstatningsforsikring til de kunder, der er tilmeldt hos Financial Services Compensation Scheme (FSCS). Dette betyder, at selvom en mægler bliver insolvent eller går konkurs, så forbliver disse brugeres midler sikre.

Du bør også tjekke omkostningerne forbundet med at købe og sælge aktier gennem din potentielle mægler. Priserne bør være konkurrencedygtige i forhold til de gennemsnitlige branchestandarder.

En pålidelig mægler tilbyder desuden også en god kundeservice. Prøv f.eks. at tage kontakt til din potentielle mægler for at bekræfte, at dine spørgsmål besvares indenfor en rimelig periode.

Udover at tilbyde flere handelsplatforme på tværs af forskellige kanaler, herunder web, pc og mobil, så bør din potentielle mægler også have en bred vifte af aktier til rådighed. Her bør mægleren som det allermindste have aktien i dit foretrukne selskab på sin liste over aktier.

Tjek til sidst de tekniske handels- og investeringsaspekter hos din mægler. For eksempel bør du undersøge om din potentielle mægler har gratis adgang til diagrammer og indikatorer. Du bør også bekræfte de understøttede ordretyper, såsom stopordrer, limitordrer, efterfølgende stop osv.

4. Beslut dig for, hvor meget du ønsker at investere

Der er ingen grund til at købe et bestemt antal aktier eller fylde hele din portefølje med en enkelt aktie. Succesfulde investorer holder ikke alle deres æg i samme kurv. For eksempel, i stedet for at købe aktier til en værdi af $25.000 i blot en enkelt virksomhed, så kunne du i stedet diversificere din risiko og investere beløbet i 5 lige store beløb for at købe fem forskellige aktier.

Du kan også starte med blot at købe en enkelt aktie for at få en bedre fornemmelse af, hvordan det er at eje individuelle aktier, og om du orker at vente på at turbulensen forsvinder. Du kan herefter øge din andel i virksomheden, når kursen pr. aktie falder.

5. Beslut dig for et mål med din investering

Analyser omhyggeligt årsagerne til at du ønsker at investere, og fokuser dernæst på de mest presserende for derved at kunne etablere en tidslinje, såvel som dit risikotolerance niveau. Hvis du for eksempel planlægger at spare op til din pension, så ville det muligvis være den bedste løsning at vælge en langsigtet investering.

At holde din andel i en virksomhed i årevis burde ikke være et problem for dig. Udover at modtage udbytte, så kan du maksimere din formue over årene grundet stigningen i værdien af dine besiddelser. Men hvis du køber aktier med dine kontanter til at dække dine daglige behov, så vil du sandsynligvis have travlt med at sælge din andel, når markedet falder. I dette scenarie vil du lide et tab i stedet for at tjene penge.

Husk også aldrig at investere penge, som du ikke har råd til at tabe. Overvej heller aldrig at købe aktier med lånte penge, medmindre du har en solid forståelse af hvordan gearing fungerer.

Opsummering af Santander-aktien

Santander er den største bank i Spanien. Den tilbyder private og erhvervsmæssige banktjenester, herunder leasing, fakturering, børsmæglervirksomhed og tjenester i forbindelse med gensidige fonde. Selvom bankerne traditionelt er kendt for at være solide investeringsvalg, så kan uforudsete katastrofer såsom pandemien stadig have en negativ indvirkning på bankerne. 

Santander rapporterede sit første årlige tab nogensinde efter hensættelser til tab på fordringer og værdiforringelse af aktiver midt i pandemien i 2020. Men i sammenligning med finanskrisen i 2008 er Santander mere kapitaliseret lige nu, og dens globale spredning kan hjælpe den med at forblive beskyttet mod lokaliserede økonomiske chok. Banken kunne holde op med at betale udbytte i en periode, men vil dog sandsynligvis forblive en attraktiv investeringsmulighed i den overskuelige fremtid.

Hvis du gerne vil købe Santanders aktie, så er processen ganske ligetil. Følg retningslinjerne ovenfor for at finde en passende mægler, og tilmeld dig herefter. Tag et kig på mæglerens produktportefølje for at finde Santander-aktien, og gå nu videre til næste trin.

Hvis du stadig har brug for lidt mere tid før du går videre, så bør du bestemt ikke skynde dig. Tag dig tid til at læse vores ekspertudtalelser om Santanders-aktien, og udforsk forskellige andre ressourcer. Du kan også bruge en demokonto til at skærpe dine handelsfærdigheder, hvis du måtte ønske at gøre dette.

alternative bestande

Rolls-Royce logo
Rolls-Royce
RR
...
...
Lyft logo
Lyft
LYFT
...
...
Credit Agricole logo
Credit Agricole
CRARF
...
...
Netflix logo
Netflix
NFLX
...
...
Disney logo
Disney
DIS
...
...
renault logo
renault
RNSDF
...
...

Ofte Stillede Spørgsmål

 1. Santander er børsnoteret på børserne i Spanien, Mexico, Warszawa, New York og London. Virksomheden er opført under forskellige tickere: Spanien: SAN, Warszawa: SAN, London: BNC, New York): SAN, Buenos Aires: STD.

 2. Dette afhænger af overskuddet pr. aktie (nettoresultatet divideret med antallet af aktier) og bankens udbyttepolitik, som bestemmer de eventuelle fremtidige udbetalinger på den købte aktie.

 3. De Santander-aktionærer, der har deres aktier deponeret i en Santander Group-bank, er fritaget for udbyttegebyrer (undtagen Openbank). Dog vil visse depotinstitutter opkræve et gebyr i forbindelse med at modtage udbytte.

 4. Santander har haft flere aktieopdelinger i løbet af sin historie. Det har indtil videre ikke påvirket værdien af ejerandele i selskabet, men investorernes antal aktier blev dog ændret. Den nye reducerede aktiekurs kunne dog have skadet markedets appetit på Santander-aktien, og dermed indirekte påvirket aktiekursen.

 5. Selvom en fundamental analyse giver dig en hel del vigtig information, så bør betydningen af en teknisk analyse før et aktiekøb dog ikke overses. At vælge den ene frem for den anden afhænger af din investeringsperiode, idet en teknisk analyse ofte associeres med kortere perioder, hvorimod en fundamental analyse ofte associeres med langsigtede investeringer.

 6. Du kan bruge en stop-loss-funktion, når du afgiver din ordre. Hvis aktiekursen falder under dit risikotolerance niveau, så vil din stop-loss ordre nu blive udført, hvorefter din position automatisk lukkes, hvilket vil forhindre dig i at lide et tab udover et vist niveau.