Home » Ordliste » Aktieportefølje

Aktieportefølje

En gruppe aktier ejet af en investor kaldes en aktieportefølje. Aktier og obligationer er normalt kernebestanddelene i hver investors portefølje, men det kan også omfatte andre aktiver som guld, kryptovalutaer, råvarer, ejendomsinvesteringsforeninger osv.

Især en aktieportefølje består kun af aktier i børsnoterede virksomheder. Handlende har en tendens til at organisere en aktieportefølje, der omfatter virksomheder fra forskellige sektorer, da diversificering hjælper investorer med at have mere modstandsdygtige porteføljer. For eksempel, hvis teknologisektoren er i vækst, har andre, mere defensive sektorer en tendens til at underperforme.

Når du opbygger en aktieportefølje, bør handlende først identificere mål og sætte en tidslinje. Typiske aktieporteføljer er vækst-, konservativ- og indkomstportefølje, afhængigt af risiko-belønning. En vækstportefølje er bygget til at overgå det bredere aktiemarked, men den kommer også med en højere grad af risiko.

En indkomstportefølje har en tendens til at fokusere på værdiaktier, der kan generere afkast fra udbytte såvel som fra kapitalgevinster. Endelig er den konservative portefølje designet til at beskytte hovedværdien af din portefølje.

Nogle eksperter råder unge investorer til at inkludere et stort antal forskellige virksomheder i deres porteføljer for at minimere risici, mens andre går ind for en mindre og slankere portefølje, f.eks. teknologi-fokuseret aktieportefølje.

Gå tilbage til vores fulde ordliste.