HomeAktierKøb Microsoft aktier
Start handlen med eToro

Sådan køber du Microsoft (MSFT) aktier i Danmark 2022

Microsoft logo
Microsoft (MSFT)
...
24H Ændring
...
exchange
...

Microsoft software markerede sig i slutningen af 1970'erne og begyndelsen af 1980'erne som en af de mest fremtrædende virksomheder, og er siden blevet branchestandarden for pc'er. Dette gav Microsoft en afgørende fordel som den første virksomhed af sin slags, som selskabet har udnyttet lige siden. De enorme licensafgifter og det tidligere monopol på Microsoft Office løftede virksomheden til store højder. 

Selvom Microsoft måske ikke længere er den samme banebrydende teknologi gigant som den engang var, så er virksomheden dog langt fra forældet og er fortsat relevant. Microsoft har fået ros for sin vellykkede drejning væk fra desktop computing, og over imod nye og spændende vækst retninger, såsom cloud computing, apps til fjernarbejde samt videospil.

Denne guide fremhæver grundene til, at du måske burde overveje at købe Microsoft aktier. Og her vil der tages hensyn til de fundamentale faktorer og den tekniske analyse, som gør denne aktie til et godt køb. 

Sådan købes MSFT med 5 lette trin

 1. 1
  Besøg eToro gennem linket nedenfor og opret dig ved at indtaste dine oplysninger.
 2. 2
  Udfyld alle nødvendige informationer og svar på det informative spørgeskema.
 3. 3
  Klik 'Indbetal', vælg den ønskede betalingsmetode og følg instruktionerne for at indbetale midler til din konto.
 4. 4
  Søg efter din yndlings aktie og se grundlæggende statistik. Når du er klar til at investere, så klik på 'Handel'.
 5. 5
  Indtast beløbet, som du vil investere, og konfigurér din handel for at købe aktien.

Alt hvad du behøver at vide om Microsoft

Her vil vi bore under overfladen for at lære Microsoft som virksomhed lidt bedre at kende, idet vi i det følgende vil udforske virksomhedens historie, strategi, hvordan den tjener penge, og hvordan den har klaret sig de seneste år. 

Historien om Microsoft

I januar 1975 læste computernørden Paul Allen en artikel i Popular Electronics Magazine om microcomputeren Altair 8800. Han viste den efterfølgende til sin computernørd kollega og barndomsven Bill Gates. Begge venner havde skrevet computerprogrammer og havde endda pjækket fra gymnasiet for at arbejde i skolens computerrum.

Gates studerede jura på Harvard på trods af pres fra Allen om at forlade Harvard, så de kunne arbejde sammen på fuld tid på deres projekter. Efter at have læst artiklen ringede Gates til MITS, der producerede Altair, og tilbød dem at han og Allen kunne skrive en version af det nye programmeringssprog BASIC til Altair.

Efter otte uger præsenterede Allen og Gates deres program for MITS, som indvilligede i at distribuere og markedsføre produktet under navnet Altair BASIC. Aftalen inspirerede Gates og Allen til at stifte deres eget software firma som efterfølgende blev kaldt for Microsoft, som Allen fandt på ved at sammensætte ordene microcomputer og software. 

Takket være Microsoft Windows (det mest solgte produkt til dato) havde Microsoft i 1990'erne en markedsandel på over 90% af verdens PC’er. Microsoft har været i stand til at udnytte deres succes til at ekspandere til andre områder, såsom cloud computing-tjenester, serversoftware, internet tjenester, videospil samt pc-hardware og tilbehør. 

Hvad er Microsofts strategi?

Microsofts forretningsstrategi går ud på at opbygge en bred produktportefølje indenfor fire nøgleområder: cloud computing, personlig databehandling, kontor tjenester samt produktivitet/business. Virksomheden benytter sig også af fusioner og opkøb for at øge dens kapacitet, sit produktsortiment og sit værditilbud. Nogle af Microsofts bemærkelsesværdige opkøb omhandler LinkedIn, Skype og Nokia. Alle opkøb som Microsoft foretager og alle nye produkter, som selskabet lancerer, foretages med henblik på fremtiden. 

Microsofts forretningsstrategi lægger stor vægt på virksomhedens cloud-segment. Virksomheden er fokuseret på at udvide sine cloud computing-tjenester efter at have misset de muligheder som den nye teknologi, f.eks. video konferencer og internetopkald giver. Microsofts Azure cloud forretning er hoppet med på vognen i forbindelse med den voksende cloud computing tendens, og har nu genopfundet virksomheden og har øget dens indtægter betydeligt. Afhængigt af hvilket produkt eller marked der er tale om, så anvender Microsoft desuden også en lavprismodel for at øge deres chancer for markedsindtrængning. F.eks. tilbydes Microsoft Teams som en pakke i Office-pakken for at stimulere efterspørgslen, og derved opnå flere markedsandele fra konkurrenter såsom Slack og Zoom. 

Hvordan tjener Microsoft penge?           

Microsoft tjener penge på salg af computerudstyr, cloud systemer og tjenester, software og andre produkter til forbrugere og virksomheder. Virksomheden opdeler sin omsætning i tre nøglesegmenter: Intelligence Cloud, Produktivitet og Business Process samt More Personal Computing. 

I regnskabsåret 2020 kunne Microsoft Corporation rapportere en nettoindtægt på over 44,28 mia. dollar baseret på en omsætning på 143,02 mia. dollar. Selskabets segment Intelligence Cloud er den største kilde til overskuddet, samt det hurtigst voksende segment af de tre. Segmentet omfatter alle Microsofts offentlige, private og hybride serverprodukter, samt cloud-tjenester til virksomheder. Disse omfatter Microsoft Azure, Windows Server, GitHub, Enterprise Services og meget mere. Segmentet genererede 48,3 mia. dollar i omsætning i 2020, hvilket i høj grad skyldtes nogle af virksomhedens højprofil kunder, såsom eBay, Boeing, Samsung og BMW.

Microsofts segment Productivity and Business Processes er sammensat af en portefølje af produkter, der er designet til at forbedre virksomheders produktivitet, kommunikation og informationstjenester. Et af de vigtigste produkter er Microsoft Office-softwarepakken. Dette segment genererede 46,4 mia. dollars i omsætning i regnskabsåret 2020.

Segmentet More Personal Computing består af produkter og tjenester, der har til formål at placere kunderne i centrum for oplevelsen. Disse omfatter Windows operativsystemet, Surface-enheder samt gaming produkter. Dette segment genererede 48,24 mia. dollar for regnskabsåret 2020.  

Hvordan har Microsoft klaret sig i de seneste år?                   

I de fem år frem til 2021 er Microsoft-aktien steget med 393,4%. Aktien havde en optur fra juni 2016 til september 2018, hvor den steg med 123% fra $51,17 til $114,37. I december 2018 var aktien imidlertid reduceret til 11%, inden den igen steg med 67% frem til marts 2020, hvor den faldt med 7% på grund af pandemien. Microsoft oplevede sit kraftigste aktiefald i to år, da den faldt med 10,2% mellem august og oktober i 2020. 

I skrivende stund er Microsofts højeste pris nogensinde på $263,19, og den har handlet mere eller mindre uændret, siden den nåede dette højdepunkt.

Microsoft har undgået udsalget af nogle andre store teknologiaktier. Selskabet er heller ikke involveret i nogen antitrust sagsanlæg, hvilket betyder at der stort set ikke har været nogen som helst negativ presse. I takt med at selskabet fortsætter med at udvide sin cloud computing-forretning, samtidigt med det forøgede fokus på forskning indenfor augmented reality, så forventes aktierne derfor at stige grundet de imponerende finansielle resultater.

Microsoft Fundamental analyse

Fundamental analyse er en metode til at evaluere et aktiv for at kende dets sande værdi, også kaldet den iboende værdi. Når det gælder aktier, så hjælper fundamental analyse dig med at kende værdien af den virksomhed, der står bag aktien, og til at projicere hvordan virksomheden vil klare sig i fremtiden. Fundamental analyse adskiller sig fra teknisk analyse, som er studiet af specifikke mønstre indenfor  aktiekurs bevægelser med henblik på at forudsige fremtidige kursbevægelser. 

Med fundamental analyse forsøger investorerne at bestemme den underliggende virksomheds sundhed og indre værdi ved at studere visse finansielle målinger. Nogle af disse faktorer omfatter virksomhedens ledelse og goodwill, som ikke er direkte målbare størrelser. Men her har vi dog valgt i stedet at fokusere på de målbare finansielle nøgletal såsom P/E-forholdet, omsætning, indtjening pr. aktie, udbytte pr. aktie, udbytteafkast og cashflow i detaljer.

Microsofts indtægter

En virksomheds omsætning henviser til det samlede beløb, der genereres fra varer eller tjenesteydelser indenfor en bestemt regnskabsperiode. Dette kaldes også for bruttosalg. 

Omsætningen registreres i resultatopgørelsen, og det er ofte den første post i opgørelsen, hvorfor den da også kaldes for "toplinjen". Du kan finde disse oplysninger på virksomhedens hjemmeside, din mæglers hjemmeside eller finansielle hjemmesider, såsom Yahoo! Finance, Market Watch og CNBC. 

I regnskabsåret 2020 havde Microsoft en samlet omsætning på 143 mia. dollar, hvilket var en stigning på 13,6% i forhold til regnskabsåret 2019. Microsoft har øget sin omsætning med 136% i løbet af de sidste 10 år.

Kilde: Yahoo! Finance

Microsoft’s afkast-pr-aktie

Indtjening er virksomhedens overskud i den pågældende periode, efter at alle omkostninger og skatter er trukket fra indtægterne. Indtjening pr. aktie (EPS) fås ved at dividere virksomhedens indtjening med det samlede antal udestående aktier i selskabet. 

Indtjening pr. aktie (EPS) bruges af finansanalytikere og investorer til at vurdere en virksomheds finansielle styrke, og den fungerer således som en indikator for en virksomheds rentabilitet. Værdi investorer og fundamentale analytikere anser EPS for at være en af de vigtigste variabler til at bestemme værdien af en aktie.

Microsofts årlige EPS for 2020 var på $5,82, hvilket er en stigning på 13,83% i forhold til 2019 tallet. Jo højere en EPS, jo mere rentabel er virksomheden derfor. Du kan selv beregne EPS, men tallet kan dog ofte findes på de finansielle hjemmesider, såsom f.eks. Yahoo! Finance. EPS bruges til at beregne P/E-forholdet, som vi vil diskutere i det følgende.

Microsoft’s P/E-forhold

Kurs/indtjeningsforholdet (P/E) er et andet finansielt forhold, som fundamentale analytikere bruger til at vurdere værdien af en aktie. P/E-forholdet viser, hvad investorerne er villige til at betale for en aktie i dag på grundlag af dens tidligere eller fremtidige indtjening. 

Et højt P/E-tal kan betyde at en akties pris er for høj i forhold til indtjeningen, og derfor muligvis overvurderet. Tallet indikerer at investorerne forventer en højere indtjeningsvækst i fremtiden, så de er derfor villige til at betale en højere aktiepris i dag. På den anden side kan en lav P/E betyde, at den nuværende aktiekurs er for lav i forhold til indtjeningen, og derfor muligvis undervurderet. 

Vækstaktier har normalt en høj P/E, fordi virksomheden geninvesterer overskuddet for at skabe vækst i virksomheden, og investorerne forventer derfor et højere fremtidigt afkast på deres investeringer. Dette står i skarp kontrast til værdiaktier, som har et lavere P/E-forhold, fordi de ofte er undervurderede. Microsofts P/E-forhold kan beregnes ved at dividere aktiekursen med den årlige EPS. Dette giver i skrivende stund et tal på 34,40, hvilket er et rimeligt tal for et teknologiselskab.

Microsoft’s udbytteafkast

Udbytteafkastet (udtrykt i procent) er et finansielt forhold, der viser hvor meget et selskab udbetaler i udbytte hvert år i forhold til dets aktiekurs. Udbytteafkastet beregnes ved at dividere udbyttet pr. aktie med prisen pr. aktie. Således er udbytteafkastet og aktiekursen omvendt relateret; når aktiekursen stiger, så falder udbytteafkastet og omvendt. 

Vækstvirksomheder betaler ofte ikke udbytteafkast, hvorimod etablerede virksomheder har en tendens til at betale udbytteafkast. Hvis du er på udkig efter dividende indtægter, så er udbytteafkastet en vigtig måleenhed, som du kan bruge til at vurdere dividendernes værdi.

I skrivende stund er Microsofts udbytteafkast 0,90%.

Microsofts Cash Flow

I finansverdenen bruges udtrykket cash flow til at beskrive mængden af kontanter og likvide midler, som en virksomhed genererer eller bruger i en given periode. Cash flow viser stigningen eller faldet i den mængde penge, som en virksomhed har.

En virksomheds cash flow rapporteres i dens cash flow opgørelse, og viser hvordan virksomheden genererer kontanter til at betale dens gældsforpligtelser og ikke mindst finansiere dens driftsudgifter. Dette giver investorerne mulighed for at forstå, hvordan en virksomheds rent faktisk drives, hvor pengene kommer fra, og hvordan pengene bliver brugt. Ved at kombinere dette med resultatopgørelsen og balancen, så kan investorerne nu bestemme virksomhedens finansielle sundhed. 

Ifølge årsrapporten for 2020 havde Microsoft et frit cash flow på 53,7 mia. dollar.

Hvorfor skal du købe Microsoft aktier?

Microsoft har konstant genopfundet sig selv og har vist stor modstandsdygtighed og tilpasningsevne overfor den lynhurtige udvikling indenfor teknologi branchen. Denne teknologi gigant, der startede med at producere PC’er, har været i stand til at spredes sig til andre områder såsom cloud computing og software til fjernarbejde. 

Virksomheden udnytter sin dominerende position til at foretage opkøb indenfor en række områder, der er tiltænkt at skulle forøge dens markedsindtrængning og mindske konkurrencen. Blandt nogle af virksomhedens bemærkelsesværdige opkøb kan nævnes LinkedIn, GitHub og Skype. Microsoft vover sig også ind på nye territorier, såsom virtual reality, og virksomheden har også spendere meget tid og mange kræfter på at skabe potentielle forretningsmæssige anvendelsesmuligheder for HoloLens VR-headsettet.

Nogle af de vigtigste grunde til at du bør købe Microsoft aktier er:

 • Microsoft har den hurtigst voksende cloud computing forretning
 • Virksomheden har voksende indtægter indenfor gaming via string-salg af deres Xbox-konsol
 • Microsoft udbetaler regelmæssigt udbytteafkast

Ekspertråd til køb af Microsoft Aktier

Microsofts aktiekurs ser ud til at være steget uden at have været udsat for væsentlige kursfald, så på en måde er ethvert tidspunkt et godt tidspunkt at købe Microsoft aktier på. Ved at bruge en "limitordre" til at købe aktier, så kan du være sikker på ikke at betale mere for aktierne end du ønsker.
- Emmanuel Ekwomadu
Køb Microsoft Aktier i dag!

5 du skal overveje inden du køber Microsoft Aktier

Her er fem ting du bør overveje inden du køber Microsoft aktier. 

1. Forstå virksomheden 

Den legendariske investor Warren Buffet anbefaler, at man opbygger en kreds af kompetencer, når man investerer. Det betyder, at man først og fremmest skal investere indenfor områder, som man har viden om. At være bekendt med en virksomhed bør dog ikke afholde dig fra at foretage en fundamental analyse for at være sikker på virksomhedens økonomiske sundhed før du investerer. Ja, du bruger måske en masse af Microsofts produkter og tjenester, men undersøg dog alligevel først virksomhedens fundamentale forhold for at være sikker på, at aktien er dine hårdt tjente penge værd.

2. Forstå de grundlæggende investeringsregler 

Det er vigtigt at forstå aktiemarkedet for at kunne træffe informerede handelsbeslutninger. Du er derfor nødt til at kende de grundlæggende investeringsregler, og ikke mindst vide hvordan markedet fungerer. Før du forsøger at investere i Microsoft, skal du først lære om begreber såsom risikostyring, penge forvaltning, diversificering, samt hvordan man læser finansielle rapporter og udfører en teknisk analyse. Mens risikostyring, penge forvaltning og diversificering hjælper dig med at kontrollere eventuelle risici, så hjælper teknisk og fundamental analyse dig med at investere i den rigtige aktie på det rigtige tidspunkt.

3. Vælg din mægler med omhu  

Der er mange faktorer at tage hensyn til, når du skal vælge en mægler, herunder dine investeringsmål, din kapital og endda dit bopælssted. Sørg for at vælge en børsmægler, der er registreret hos finanstilsynet i det pågældende land hvor du bor, og at du kan få en form for beskyttelse fra en eventuel finansiel kompensationsordning i dit land. Ud over reguleringsstatussen, så bør du også overveje de eventuelle handelskommissioner og handelsværktøjer som mægleren tilbyder før du træffer et valg. Mens nogle mæglere opkræver en provision på transaktioner, så tilbyder andre provisionsfrie handelskonti til deres kunder. Nogle mæglere kræver desuden et minimumsbeløb, før du kan oprette en konto hos dem.

4. Beslut dig for hvor meget du ønsker at investere

Det er nødvendigt at bestemme, hvor stor en procentdel af din kapital du ønsker at afsætte til denne ene aktie. Der er flere forskellige måder, hvorpå du kan nå frem til denne beslutning. Du kunne f.eks. investere en procentdel af din portefølje, hvor den generelle tommelfingerregel er, at du ikke bør investere mere end 2% af din portefølje i en enkelt aktie. Du kunne også investere et bestemt beløb i aktien eller foretage månedlige investeringer, som herefter kan akkumuleres i løbet af årene, hvilket er kendt som en dollar-cost gennemsnits strategi. Det vigtigste er dog, at du aldrig investerer et beløb der er større end det du har råd til at tabe.

5. Sæt et investeringsmål 

Der skal være et klart mål for din investering: Hvorfor investerer du i netop denne aktie? Er det for at beholde den på lang sigt eller for at handle på kort sigt? Køber du aktierne fordi du kan lide selskabet eller har bemærket en forkert prisfastsættelse på aktien, som du nu ønsker at udnytte? Det er denne slags spørgsmål som du skal besvare før du investerer i en aktie.

Måske ønsker du at købe aktien som en del af din pensionsopsparing eller for at finansiere dit barns universitetsuddannelse. Det er altid hensigtsmæssigt at afklare grunden/grundene til at du investerer i en bestemt aktie, samt have en strategi for hvornår du skal købe og sælge. Dette vil gøre det muligt for dig at dæmpe støjen på markedet og holde dig til dine oprindelige planer.

Bundlinjen ved køb af Microsoft aktier

Microsoft hører til den kategori af aktier, som man ikke bare handler med, men som man ønsker at købe og eje, fordi virksomheden har været førende indenfor teknologibranchen i lang tid. Siden virksomhedens grundlæggelse i midten af 70'erne har virksomheden konstant genopfundet sig selv og lanceret nye produkter for at nå nye markeder. Selvom virksomheden på et tidspunkt lignede en teknologisk dinosaur, så har Microsoft dog vist sig at være i stand til at vende skuden med en række nye og innovative produkter.

For at investere i Microsoft aktier lige nu skal du blot tilmelde dig en aktie handelskonto hos en børsmægler, indbetale penge på din konto, vælge Microsoft fra den listen over aktier og afgive en ordre til køb af aktien.

Hvis du ikke er klar til at investere lige nu, så kan du fortsætte med at uddanne dig ved at læse vores andre guides indtil du er klar til at investere. Du kan også øve dig i "papirhandel" via din valgte børsmæglers demo konto for at gøre dig bekendt med mæglerens platform og værktøjer.

alternative bestande

Netflix logo
Netflix
NFLX
...
...
Apple logo
Apple
AAPL
...
...
Tesla logo
Tesla
TSLA
...
...
Amazon logo
Amazon
AMZN
...
...
Sony logo
Sony
SNE
...
...
Uber logo
Uber
UBER
...
...

Ofte Stillede Spørgsmål

 1. Microsoft kunne være en rigtig god aktie at købe. I takt med at teknologien bliver stadig vigtigere i vores dagligdag, vil virksomheder som Microsoft fortsat være relevante og rentable.
 2. Microsoft aktier er primært noteret på den amerikanske Nasdaq-børs. Aktien handles dog også på andre børser rundt om i verden, herunder London Stock Exchange, Xetra, den argentinske BYMA og Moskva-børsen (MOEX).
 3. Du kan købe Microsoft aktier via enhver børsmægler, der har adgang til Nasdaq-børsen eller enhver anden børs, hvor Microsoft handles. De fleste internationale mæglere har adgang til forskellige børser rundt om i verden.
 4. Ja, Microsoft har konsekvent udbetalt udbytteafkast siden 2003, og det første udbytteafkast blev udbetalt helt tilbage i 1986. I skrivende stund er Microsofts udbytteafkast på 0,90%.
 5. I de fem år frem til 2021 er Microsoft-aktien steget med 393,4%. Så hvis du havde investeret $1.000 i Microsoft aktier i ca. maj 2016, så ville du nu have opnået et overskud på $3.933.
 6. Når du køber aktien, så skal du ikke glemme at placere en stop-loss ordre, der får dig ud af markedet, hvis handlen går imod dig med et bestemt beløb. Men pas på, at du ikke sætter stop loss-ordren for tæt på dit indgangsbeløb eller for langt fra det. Endnu vigtigere er det, at du kun køber aktien med et beløb som du har rent faktisk har råd til at tabe.