HomeAktierKøb Apple aktier
Start handlen med eToro

Sådan køber du Apple (AAPL) aktier i Danmark 2022

Apple logo
Apple (AAPL)
...
24H Ændring
...
exchange
...
Forfatter: Mircea Vasiu

Apple er uden tvivl en af de mest innovative virksomheder i det sidste årti, der er vokset fra en telefon- og pc-producent (Mac) til en stor virksomhed med interesser i alt fra elbiler til AI. Apple tjener i øjeblikket mere overskud fra tjenester end fra iPhone-salg, og det har vokset sin tilstedeværelse i digitale bærbare enheder.

Med hver produktlancering har Apple holdt sine stærkt loyale kunder på kanten, da de forventer de næste gennembrud og de næste kreative opgraderinger til deres enheder. Dette har gjort Apple til en af de mest værdifulde aktier på det amerikanske aktiemarked. Det er en af de få aktier, der tilbyder vækst og værdi, som Warren Buffett omtaler det som en "familiejuvel".

Denne vejledning fortæller dig, hvordan og hvorfor du måske vil købe Apple-aktier.

Sådan købes AAPL med 5 lette trin

 1. 1
  Besøg eToro gennem linket nedenfor og opret dig ved at indtaste dine oplysninger.
 2. 2
  Udfyld alle nødvendige informationer og svar på det informative spørgeskema.
 3. 3
  Klik 'Indbetal', vælg den ønskede betalingsmetode og følg instruktionerne for at indbetale midler til din konto.
 4. 4
  Søg efter din yndlings aktie og se grundlæggende statistik. Når du er klar til at investere, så klik på 'Handel'.
 5. 5
  Indtast beløbet, som du vil investere, og konfigurér din handel for at købe aktien.

Alt hvad du behøver at vide om Apple

Lad os se mere detaljeret på Apple som en virksomhed: dens historie, forretningsstrategi, indtægtsgenerering og økonomiske resultater i de sidste fem år fra 2021.

Apple-historie

Apple Computers, Inc. blev grundlagt den 1. april 1976 af Steve Jobs, Steve Wozniak og Ronald Wayne (som tegnede virksomhedens første logo). Efter 12 dage i det nye venture solgte Wayne sine aktier tilbage til Jobs og Wozniak for $ 800.

Virksomheden blev stiftet som Apple Computer, Inc. i januar 1977 og blev børsnoteret i 1980. I 1985 forlod Wozniak Apple på grund af en faldende interesse for den daglige drift af virksomheden. Jobs trak sig også tilbage for at grundlægge NeXT og tog nogle Apple-kolleger med sig.

I 1990'erne mistede Apple en betydelig markedsandel til de billigere Intel-pc'er, der fungerer på Microsoft Windows. Efter at ledelsen ikke kunne rehabilitere den økonomisk urolige virksomhed og omforme sit produkt, genvandt Jobs ledelsesstatus og blev administrerende direktør i september 1997, efter at Apple erhvervede NeXT.

Apple vendte hurtigt tilbage til rentabilitet efter den vellykkede lancering af iMac og iPod. Virksomheden udvidede gennem erhvervelsen af adskillige virksomheder for at udvide sin softwareportefølje. Virksomheden blev omdøbt til Apple Inc. i 2007 for at afspejle sit fokus på forbrugerelektronik. Apple lancerede iPhone-serien til kritikerrost og økonomisk succes, og dette har langtfra været virksomhedens mest succesrige produkt.

Hvad er Apples strategi?

Apples forretningsstrategi er drevet af bred produktdifferentiering, vertikal integration og en kundecentreret tilgang. Ved at have en bred produktportefølje har Apple været i stand til at udvide sin markedsandel, så det kan skabe nye nicher og nå ud til nye forbrugere. Apple har også været i stand til at opbygge et økosystem omkring sine produkter for at få dem til at arbejde godt sammen.

Lodret integration giver virksomheden mulighed for at designe, udvikle og fremstille sin hardware og software internt. I 2020 meddelte Apple, at de ville fremstille sine M1-chips og ikke længere ville bruge Intel til sin chipproduktion. Dette reducerer faste omkostninger, giver mulighed for fleksibilitet i design og reducerer forsyningskædeproblemer, der opstår ved at bruge en tredjepart til fremstilling.

Med hensyn til kundeforhold og support har Apple gjort det til et punkt at fokusere på at levere den bedste servicekvalitet til sine kunder. Apples specialbyggede butikker leverer supporttjenester såsom reparationer. De giver også nye kunder mulighed for at opleve Apple-produkter, før de foretager købet. Dette øger virksomhedens brandloyalitet.

Hvordan tjener Apple penge? 

For regnskabsåret 2020 genererede Apple 274,5 mia. $ I salg med 57,4 mia. $ I nettoindkomst mod 260,2 mia. $ I salg og 55,3 mia. $ I nettoindtægt i regnskabsåret 2019. Dette er den højeste omsætning, virksomheden har genereret på et enkelt år, og den imponerende præstation sprang ud i 2021. Virksomheden havde en kvartalsrekord i kvartalet på 89,6 mia. dollar i 1. kvartal 2021, en stigning på 54% fra år til år.

iPhone er fortsat den største indtægtsgenerator. Segmentet tegnede sig for 44,26 procent af selskabets samlede omsætning i 2020, og i første kvartal af 2021 steg denne andel til 58,9% eller 66 mia. I salg for virksomheden. Servicesegmentet er det næststørste og hurtigst voksende segment i virksomheden.

Amerika er virksomhedens største indtægtsgenerator efter markedsstørrelse. Regionen tegner sig for 52% af virksomhedens omsætning. Mens USA stadig er det dominerende marked for Apple-produkter, indhenter Asien sig på grund af en voksende middelklasse med smag for ambitiøse varer.

Hvordan har Apple klaret sig de seneste år?

I de fem år til maj 2021 er Apple-aktier steget med 461,73%. Dette indebærer, at hvis du havde investeret $ 1000 i Apple-aktier omkring maj 2016, ville din aktie være blevet $ 5.617,30. Mellem oktober og december 2018 oplevede aktien et af de stejleste fald, da aktiekursen faldt med over 30%. I marts 2020 oplevede aktien endnu et kraftigt fald, da det mistede 29,4% af aktiekursen. Aktien er dog siden steget med så meget som 153% fra dets laveste marts, med en all-time høj pris (i skrivende stund) på $ 145,09.

Prisudviklingen efter indtjening antyder imidlertid, at investorerne bliver tvivlsomme om selskabets vedvarende dominans. Analytikere stiller spørgsmålstegn ved, om virksomheden fortsat kan bogføre rekordindtægter og indtægter.

Dette kommer, da Apple er involveret i corporate spats med Facebook og nogle appudviklere. Virksomheden står også over for antitrustindgivelser, og konkurrencen øges på telefonmarkedet.

Disse faktorer har lagt noget pres på Apple-aktien, der har handlet fladt det meste af året.

Apple grundlæggende analyse

Grundlæggende analyse er en metode til evaluering af et aktiv for at kende dets sande værdi og for at lave prognoser om dets fremtidige pris. En grundlæggende analytiker gennemgår forskellige faktorer, der kan påvirke en akties pris, såsom performance i den samlede branche, regeringspolitik, handelspolitikker og barrierer, nyheder og pressemeddelelser, konkurrentanalyse blandt andre. Dette gør det muligt for analytikeren at nå en korrekt vurdering af aktien og investere i overensstemmelse hermed.

Grundlæggende analytikere bruger visse økonomiske forhold til at analysere værdien af en aktie. Disse forhold inkluderer P / E-forhold, omsætning, indtjening, indtjening pr. Aktie, udbytteudbytte og pengestrøm som følger.

Apples indtægter

En virksomheds indtægter refererer til det samlede beløb genereret fra tilbudte tjenester eller solgte varer. Det er de penge, der realiseres ved salg af varer og tjenester inden for en given regnskabsperiode. Analytikere henviser til det som "øverste linje", fordi det er placeret øverst i resultatopgørelsen.

Du kan normalt finde en virksomheds resultatopgørelse på virksomhedens websted. For regnskabsåret 2020 genererede Apple $ 274,5 mia. I salg (med $ 57,4 mia. I nettoindkomst) sammenlignet med 260,2 mia. $ I salg (og $ 55,3 mia. I nettoindkomst) for regnskabsåret 2019.

Kilde: Yahoo Finance

Apples indtjening pr. Aktie

Indtjening pr. Aktie (EPS) bruges af finansielle analytikere og investorer til at afveje en virksomheds økonomiske styrke. Det anses for at være en af de vigtigste variabler til bestemmelse af værdien af en aktie. Mange investorer ser stadig på EPS som et mål for en virksomheds rentabilitet. EPS beregnes ved at dividere virksomhedens fortjeneste med de udestående aktier i dets stamaktie.

En højere EPS betyder, at et selskab tjente mere overskud for sine aktionærer. For 2020 var Apples årlige EPS $ 3,28, en stigning på 10,44% fra 2019. Apple EPS for kvartalet, der sluttede den 31. marts 2021, var $ 1,40, en stigning på 118,75% året over.

Apples P / E-forhold

Pris / indtjeningsforholdet (P / E) er en anden måling, der i vid udstrækning bruges af grundlæggende analytikere og investorer til at bestemme værdien af en aktieværdiansættelse. Det er forholdet mellem en virksomheds aktiekurs og dens indtjening pr. Aktie (EPS). P / E-forholdet giver investorerne en bedre følelse af virksomhedens værdi, da det viser markedets forventninger og den pris, de er villige til at betale for fremtidig indtjening.

Generelt antyder en høj P / E, at en akties pris er høj i forhold til indtjening og kan være overvurderet. Det indikerer, at investorer forventer en højere indtjeningsvækst i fremtiden, så de er villige til at betale en højere aktiekurs i dag. Omvendt kan en lav P / E indikere, at den aktuelle aktiekurs er lav i forhold til indtjening og muligvis undervurderet. Vækstaktier har normalt en høj P / E, fordi investorer forventer højere fremtidige afkast. Dette er i modsætning til værdipapirer, der har et lavere p / e-forhold, fordi investorer ikke er villige til at betale en højere aktiekurs i dag for fremtidig indtjening.

Apples P / E-forhold den 6. maj 2021 var 28,75, hvilket er rimeligt for et teknologisk selskab. P / E påvirker dog ikke virksomhedens indtjeningsvækst. PEG-forholdet, der måler forholdet mellem P / E-forholdet og indtjeningsvækst, kan give en mere komplet historie end P / E alene.

Apples udbytteudbytte

Udbytteudbyttet er et finansielt forhold, der måler den årlige værdi af udbytte, som et selskab betaler i forhold til aktiekursen på dets aktier. Udbytte pr. Aktie er virksomhedens samlede årlige udbytteudbetaling divideret med det samlede antal udestående aktier. Et selskab med et højt udbytteudbytte betaler en betydelig andel af sit overskud i form af udbytte.

Hvis du er en værdiinvestor eller leder efter udbytteindkomst, er udbytteudbyttet en vigtig måling at overveje. Udbytteudbyttet er omvendt relateret til aktiekursen. Når prisen på en aktie stiger, falder dens udbytteudbytte og omvendt, hvorfor udbytteudbyttet på nedslåede aktier ofte ser usædvanligt højt ud.

Den nuværende efterfølgende tolvmåneders (TTM) udbytteudbetaling for Apple den 6. maj 2021 var $ 0,82, hvilket gjorde udbyttet 0,64%.

Apples pengestrøm

Pengestrøm henviser til stigningen eller faldet i den mængde kontanter et selskab har til sine aktiviteter. Den opsummerer mængden af kontanter og kontantekvivalenter, der kommer ind og forlader et firma.

I finansiering bruges udtrykket til at beskrive mængden af kontanter (valuta), der genereres eller forbruges i en given periode. Pengestrømsopgørelsen måler, hvor godt en virksomhed styrer sin likviditet - hvor mange kontanter den genererer til at betale sine gældsforpligtelser og finansiere sine driftsudgifter.

Pengestrømsopgørelsen supplerer balance og resultatopgørelse. Det hjælper investorer med at forstå, hvordan en virksomheds drift kører, hvor dens penge kommer fra, og hvordan pengene bruges. Det kan hjælpe investorer med at afgøre, om en virksomhed er solidt økonomisk. Ifølge sin seneste indtjeningsrapport har Apple en efterfølgende tolvmåneders gratis pengestrøm på $ 90,47 mia. I skrivende stund.

Hvorfor købe Apple-aktier?

Der er meget få virksomheder, der kan matche Apples økonomiske bedrifter. Virksomheden rapporterer fortsat vækst i alle sine forretningssegmenter. Apple har vist, at en stor virksomhed kan fortsætte med at vokse, udvide og skabe flere nichemarkeder. Siden 2016 har Apple-aktier produceret et gennemsnitligt tre-måneders afkast på 3,5%. Virksomheden er også positioneret til at få 5G-revolutionen.

 • Her er nogle grunde til at købe Apple-aktier:
 • Apple er verdens mest værdifulde virksomhed        
 • Det er et betroet brand med en omfattende produktportefølje        
 • Det er markedsleder inden for innovation og digitale produkter        
 • Det har konsekvent øget udbyttet        
 • Den har omkring 195 milliarder dollars i kontante reserver        

Ekspert tip om køb af Apple-aktier

Apple er aktier, som du køber for at eje snarere end aktivt handle med det. Målet er at købe på dips og akkumulere aktier over tid. Men pas på de vigtigste problemer i 2021 - en global mangel på chip, nogle nylige spats med Facebook- og appudviklere og adskillige antitrustoplysninger - som alle synes at have givet investorerne kolde fødder.
- Mircea Vasiu
Køb Apple Aktier i dag!

5 ting at overveje, før du køber Apple aktier.

Før du beslutter at investere i Apple, er der visse faktorer, du skal overveje. Relevansen af disse faktorer varierer blandt investorer alt efter deres investeringskendskab, tid og kapital. Dette afsnit beskriver fem ting, du skal overveje, før du køber Apple aktier.

1. Forstå virksomheden 

Legendariske investorer Warren Buffett og Peter Lynch er berømte for at fortælle investorer at købe det, de ved. Buffett foreslår at investere i virksomheder, som du forstår nok til at forklare, hvordan de tjener penge (dvs. virksomhedens forretningsmodel). Han råder investorer til at opbygge en kompetencecirkel og investere i aktier, der falder inden for denne cirkel. Du er mere tilbøjelige til at træffe informerede beslutninger, når du investerer i det, du ved.

Selvom det er bestemt relevant at købe det, du ved, er det ikke nok med hensyn til praktisk investeringsrådgivning. Du skal undersøge virksomhedens balance og den samlede økonomiske retning for at værdiansætte virksomheden korrekt.

2. Forstå det grundlæggende ved investering

Investeringslandskabet kan være ekstremt dynamisk og tempofyldt. De, der tager sig tid til at forstå de grundlæggende principper, vinder betydeligt over lang tid. At forstå det grundlæggende ved investering svarer til at lære et nyt sprog. Men når du først er mestret, får du en bedre forståelse af, hvordan du investerer dine penge og styrer risici.

Risikostyring, porteføljediversificering, grundlæggende analyse, brug af diagrammer og tekniske værktøjer og kendskab til de grundlæggende evalueringsmålinger tager dig langt med investering.

3. Vælg din mægler omhyggeligt

Når det kommer til beslutning om en mægler, er der intet klart valg, da dit valg af mægler vil afhænge af mange faktorer. Ikke desto mindre er der generelle ting, du bør overveje, når du beslutter dig for en mægler, og de inkluderer nem betaling, sikkerhed, adgang til børsen, provisioner, brugeroplevelse og supportnetværk. Nogle mæglere kræver et minimum depositum, før du kan betjene en konto hos dem, mens andre ikke gør det. Nogle har et højere bud-ask-spredning end andre, mens andre muligvis ikke tilbyder optioner eller marginhandel. Det er vigtigt, at du afklarer din investeringsstil og mål først, før du vælger den rigtige mægler til dig. 

4. Beslut, hvor meget du vil investere

Beslutningen om beløb, der skal investeres, afhænger af dine investeringsmål, disponible kapital, risikovillighed og hvor længe du vil eje aktivet. Den gyldne regel er aldrig at investere det, du ikke har råd til at tabe.

Det er meget bedre at se investering som en form for opsparing snarere end en virksomhed, der tilbyder stabil pengestrøm til dit levebrød. De fleste finansielle planlæggere anbefaler at investere mellem 10% og 15% af din årlige indkomst i langsigtede investeringsplaner såsom en pension.

5. Beslut et mål for din investering

Det er altid hensigtsmæssigt at vedhæfte et mål for hver af dine investeringer, da det hjælper dig med at forblive motiveret. Måske vil du investere til din pension eller dit barns studieafgift for college. Uanset hvad det er, at have et mål for din investering minder dig om, hvorfor du lægger penge i en aktie, og det hjælper dig med at øve tålmodighed.

Du skal også have en strategi for at nå dit mål. Din strategi bestemmer, hvornår du køber, og hvornår du sælger aktien.

Bundlinjen om køb af Apple-aktier

Sammenfattende skal Apple fortsat spille en førende rolle på markederne for mobiltelefoner og bærbare teknologier. Virksomheden er også i spidsen for vedtagelse af 5G-teknologi. Da det fortsat er innovativt og skaber nye nichemarkeder, vil Apple sandsynligvis fastholde sin ledende position blandt teknologivirksomheder. Du kan eje Apple-aktier via en børsmægler.

For at investere i Apple-aktier lige nu er alt, hvad du behøver, at tilmelde dig en børsmæglers aktiehandelskonto, finansiere din konto, vælge Apple fra den kategoriserede liste over aktier og afgive en ordre for at købe aktien.

Hvis du tror, at du endnu ikke er klar til at investere lige nu, kan du fortsætte med at studere virksomheden og læse vores andre vejledninger for at lære mere om investering i aktiemarkedet. 

alternative bestande

Netflix logo
Netflix
NFLX
...
...
Tesla logo
Tesla
TSLA
...
...
Amazon logo
Amazon
AMZN
...
...
Sony logo
Sony
SNE
...
...
Uber logo
Uber
UBER
...
...
Nike logo
Nike
NKE
...
...

Ofte Stillede Spørgsmål

 1. Apple-aktier kan købes gennem enhver børsmægler, der har adgang til Nasdaq-børsen. Apple har ikke et direkte aktiekøbsprogram (DSPP) på plads, så du kan ikke købe aktien direkte fra virksomheden.
 2. Apple kan være et godt lager at købe, fordi det konsekvent betaler stigende udbytte. Virksomheden har en bred produktportefølje, og den implementerer vertikal integration for at reducere driftsomkostningerne (og gøre mere overskud).
 3. Apple har et elbilprojekt med kodenavnet "Titan", som har været i gang siden 2014. Med sin avancerede softwareviden er virksomheden utvivlsomt godt positioneret til at udnytte det robotaxi-marked, der snart vil opstå.
 4. Ja. Apple har betalt udbytte til sine aktionærer siden 2012. Virksomheden øger sine udbytteudbetalinger hvert år.
 5. Nej, du kan ikke købe Apple-aktier direkte. Apple har ikke et direkte aktiekøbsprogram (DSPP).
 6. Aktier i Apple har returneret 461,73% i de sidste fem år. 1000 dollars investeret i Apple for fem år siden ville være 5617,30 dollars værd og generere et investeringsoverskud på 4.617,30 dollars.