HomeOrdlisteBegrænset Rækkefølge

Begrænset Rækkefølge

En limitordre er en ordre, som investorer giver deres mægler om at købe eller sælge et aktiv til et bestemt prisniveau eller bedre. For eksempel placerer investorer en købsgrænseordre for at købe et aktiv til en bestemt pris eller lavere, mens en salgsgrænseordre kun udfyldes til grænseprisen eller højere.

Limit-ordrer bruges af investorer og handlende på regelmæssig basis. Brug af en limitordre forhindrer handlende i at afvige væsentligt fra deres strategi og beskytter dem mod at købe højt og sælge lavt. Denne type ordre bliver også ofte brugt til at tøjle sikkerheds- og råvarepriserne.

For at give et eksempel, lad os sige, at en erhvervsdrivende beslutter at købe en virksomheds aktie til £20 pr. aktie. Hvis aktien i øjeblikket handles til £22, kan den handlende placere en limitordre og sætte prisen til £20. Mens aktiekursen derefter enten kan stige eller falde, ved den handlende, at hans ordre vil blive eksekveret, så snart prisen falder til £20, hvilket giver dem mulighed for at købe aktien til det ønskede prispunkt.

Tilsvarende, hvis den erhvervsdrivende derefter gerne vil sælge aktien til £25, ville han/hun sætte grænseordren til det prisniveau, og ordren vil blive eksekveret, så snart prisen stiger til £25.

Bemærk dog, at ordren muligvis ikke bliver eksekveret, da værdipapirets pris muligvis ikke når op på den fastsatte pris.

Gå tilbage til vores fulde ordliste.

Forfatter: Mircea Vasiu Opdateret: July 25, 2022