HomeAktierKøb Alibaba aktier
Start handlen med eToro

Sådan køber du Alibaba (BABA) aktier i Danmark 2022

Alibaba logo
Alibaba (BABA)
...
24H Ændring
...
exchange
...
Forfatter: Tony Loton

Alibaba blev grundlagt for to årtier siden, og kendes i dag som "Kinas Amazon". Men der er mere bag Alibaba Group Holding, end man umiddelbart lige kan se, så vi har derfor lavet denne guide til Alibaba, hvordan virksomheden drives, og hvordan dens fremtidsudsigter ser ud. 

Denne virksomhed opererer gennem fire segmenter: cloud computing, innovations initiativer, kernehandel og digitale medier og underholdning. Den driver forskellige onlineplatforme, såsom markedspladsen Taobao og leverings- og lokale tjenester platformen Ele.me. 

Sådan købes BABA med 5 lette trin

 1. 1
  Besøg eToro gennem linket nedenfor og opret dig ved at indtaste dine oplysninger.
 2. 2
  Udfyld alle nødvendige informationer og svar på det informative spørgeskema.
 3. 3
  Klik 'Indbetal', vælg den ønskede betalingsmetode og følg instruktionerne for at indbetale midler til din konto.
 4. 4
  Søg efter din yndlings aktie og se grundlæggende statistik. Når du er klar til at investere, så klik på 'Handel'.
 5. 5
  Indtast beløbet, som du vil investere, og konfigurér din handel for at købe aktien.

Alt hvad du behøver vide om Alibaba

Vi begynder vores analyse med at se på Alibabas virksomhedshistorie, hvordan virksomheden tjener sine penge, og hvordan aktierne har klaret sig på aktiemarkedet. 

Historien om Alibaba 

Alibaba har i sin relativt korte historie vokset sig eksponentielt større. Det, der startede med en simpel online tilstedeværelse, er blevet til et konglomerat med interesser indenfor cloud computing, samt Alibaba Health gruppen af internetplatforme, der har med farmaceutiske produkter og sundhedsprodukter at gøre. 

Alibaba blev grundlagt af den karismatiske Jack Ma, en tidligere engelsklærer, der siden er blevet forretningsmogul, og virksomheden beskæftiger i dag over en kvart million mennesker. Nogle af selskabets datterselskaber, såsom Ant Group og Alipay, betjener over en milliard mennesker og næsten 80 millioner handlende, hvilket fortæller os noget om Alibaba Group Holdings sande størrelse. 

Virksomheden har hovedkvarter i Hangzhou i Kina.

Hvad er Alibabas strategi?

Alibaba fokuserer på online handel og har hurtigt ekspanderet sig til at omfatte områder med et enormt potentiale for en sammensat årlig vækstrate (CAGR). Alibaba er blevet den kinesiske udgave af Amazon, og grundlæggeren Jack Ma er blevet Kinas Jeff Bezos, takket være den kinesiske demografi og ikke mindst de relative vanskeligheder vestlige virksomheder har med at drive forretning i Kina. 

Denne virksomhed er aktiv inden for internet og detailhandel med direkte markedsføring. Koncernen ejer et bredt spektrum af virksomheder, hvilket gøres for at sprede risikoen i stedet for at være afhængig af blot en enkelt virksomhed. Alibaba driver f.eks. den online rejseplatform Fliggy og logistik-platformen Cainiao Network. Andre eksempler er Alibaba Pictures (en video- og musikplatform), Koubei (en guide til restauranter og lokale tjenester) og Lingshoutong (en digital indkøbsplatform). 

Cloud computing har været en pengemaskine for virksomheder såsom Amazon, Microsoft og Google. For at drage fordel af det samme vækstpotentiale har Alibaba opbygget en af de mest største cloud computing virksomheder i verden med investeringer i storskala computing, oplagring, databaser og elastisk computing.

Hvordan tjener Alibaba penge?

Størstedelen af Alibabas indtægter kommer fra deres China Retail Marketplaces afdeling, hvor 46% af den årlige omsætning stammer fra virksomheder i denne afdeling: Taobao, Fliggy, Alimama og Idle Fish. Virksomheden investerer eller promoverer konstant andre virksomheder, såsom Taobao Grocery eller Taobao Short Video. 

Alibaba Cloud står for ca. 8% af den årlige omsætning (og dette tal vokser hver dag). Yderligere ca. 20% af omsætningen stammer fra China Commerce Retail “Others” afdelingen. Dette navn lyder måske en smule mærkeligt, men da Alibaba Group Holding omfatter så mange virksomheder, er kategorien "Others" enorm.

Endelig bidrager afdelingerne Local Consumer Services, Cainiao Logistics Services og International Commerce Retail hver især med 5% af den årlige omsætning. 

Hvordan har Alibaba klaret sig i de seneste år?

I lighed med Amazon og andre tech-virksomheder var Alibaba en af de virksomheder, der led mindst under COVID-19-pandemien. Teknologisektoren var den første til at komme sig over de indledende tab, der blev udløst af pandemien, og virksomhederne i sektoren vendte hurtigt den nedadgående tendens og nåede nu nye højder. 

Alibaba aktien var en af Wall Streets favoritter og nåede faktisk mere end $300 i slutningen af 2020. De sidste fem års stigende tendens ser fortsat lovende ud, og især i betragtning af at prisudviklingen bliver ved med at skabe en serie af højere højder og højere minimummer (hvilket er et tegn på optimistiske markeder). 

Alibaba Fundamental analyse

Fundamental analyse er processen forbundet med at finde en virksomheds iboende værdi ved at fortolke dens regnskaber. Tre hovedregnskaber vil give dig de oplysninger, som du har brug for: balancen, resultatopgørelsen og pengestrømsopgørelsen.  

Lad os tage et kig på Alibabas vigtigste fundamentale nøgletal, nemlig deres omsætning, indtjening pr. aktie (EPS), kurs/indtjeningsforhold (P/E), udbytteafkast og cash flow. 

Alibabas indtægter 

Omsætning er den første linje i en virksomheds resultatopgørelse, og repræsenterer den samlede værdi af solgte varer og tjenesteydelser i en given periode. 

I forbindelse med de tre måneder frem til den 31. december 2020 rapporterede Alibaba Group Holding en omsætning på 33,883 mia. dollar, hvilket var en stigning på 37% i forhold til året før. Indtægterne fra driften steg med hele 24%, hvilket indikerer voksende forretninger og marginer som antydet af væksten i nettoindtægten. 

Alibaba's indtjening pr. aktie

EPS viser hvor meget virksomheden tjente pr. udestående aktie, og dette tal er afledt af den nederste linje i resultatopgørelsen: nettoindtægten, justeret i overensstemmelse med et eventuelt præferenceudbytte og divideret med det vægtede antal udestående aktier.

Alibaba har konsekvent overgået samtlige EPS-forventninger.

Alibaba's P/E-forhold  

Kurs/indtjeningsforholdet følger af EPS-beregningen. P/E beregnes som den aktuelle aktiekurs pr. aktie divideret med EPS. Jo lavere forholdet er, jo mere attraktiv vil virksomheden være. 

I skrivende stund er værdien på en del i en Alibaba aktie på $225,31, og (ifølge den seneste kvartalsrapport) tjente selskabet $3,41/aktie. P/E-beregningen ender derfor på 66,07. 

Dette betyder at investorerne er villige til at betale $66 for hver dollar, som selskabet genererer. Selvom denne høje P/E kan virke uhørt dyr, så afhænger det i høj grad af investorernes fremtidige forventninger. Hvis investorerne mener at virksomheden kan generere flere indtægter i fremtiden for at retfærdiggøre et sådant forhold, så vil de fortsat købe aktier.

En måde at vurdere de fundamentale nøgletal på er at sammenligne dem med sammenlignelige virksomheder eller med branchens/sektorens median. Dette vil fortælle dig, om en virksomhed er under- eller overvurderet i forhold til dens konkurrenter. 

Alibabas udbytteafkast 

Udbytteafkastet er et andet mål der skal tages i betragtning ved værdiansættelsen af en virksomhed, der viser, hvor stor en del af virksomhedens indtjening virksomheden deler med sine aktionærer. Men det er dog ikke alle virksomheder, der vælger at udbetale udbytteafkast. 

Alibaba udbetaler f.eks. ikke udbytteafkast, så udbytteprocenten kan ikke beregnes, men dette betyder dog ikke at virksomheden er en dårlig investering. Det handler i stedet blot om en ledelsesbeslutning om at drive virksomheden på en anden måde og maksimere aktionærernes udbytte ved at beholde overskuddet i virksomheden.

Alibabas Cash Flow

Frit cash flow er en måde at måle en virksomheds likviditet på. Bemærk, at likviditet og solvens er to forskellige ting, idet førstnævnte afspejler en virksomheds evne til at opfylde sine kortsigtede forpligtelser, hvorimod sidstnævnte vedrører de langsigtede forpligtelser.

Jo højere likviditetsniveauet er, jo bedre for virksomheden er dette naturligvis. Dog vil kontanter, der ligger ubenyttet hen på virksomhedens bankkonti give afkald på de mulighedsomkostninger, der er forbundet med ikke at investere disse kontanter. Derfor skal en virksomhed altid finde en balance mellem, hvor mange kontanter der skal være til rådighed, og hvor meget den skal investere i kortfristede omsættelige værdipapirer og andre finansielle aktiver, der hurtigt kan omdannes til kontanter. 

Alibaba rapporterede en stærk likviditets position ved udgangen af sit sidste kvartal. Dens likvide midler og kortfristede investeringer var på 69,933 mia. dollars og voksende. Den frie cash flow position steg med 23% på årsbasis. 

Hvorfor skal du købe Alibaba Aktier? 

Alibaba er en teknologivirksomhed, der klarede sig bedre end andre virksomheder under COVID-19-pandemien. Pandemien er måske snart ovre på grund af effektive vacciner, men de ændringer som den medførte indenfor forbrugeradfærd og fjernarbejde, er sandsynligvis kommet for at blive. 

For eksempel meddelte Google for nylig, at 20% af virksomhedens medarbejdere nu vil arbejde hjemmefra permanent. Forbrugeradfærden ændrede sig også under pandemien - online-shopping steg markant, og mange mennesker har nu en online-tilstedeværelse, hvilket de tidligere ikke havde.

Her er par andre grunde til, at du måske måtte ønske at købe Alibaba aktier: 

 • Stærk likviditetsposition
 • Voksende muligheder på online-markedspladsen  
 • Kæmpe lokalt marked (i Kina) 
 • Diversificerede virksomheder  


Ekspertråd om køb af Alibaba Aktier

Alibaba vil fortsat drage fordel af ændringerne indenfor forbrugeradfærden efter pandemien. Ved at købe Alibaba aktier via virksomhedens børsnotering på New York Stock Exchange vil du nu indirekte blive eksponeret for den voksende kinesiske økonomi.
- Tony Loton
Køb Alibaba Aktier i dag!

5 du skal overveje inden du køber Alibaba Aktier

Før du køber Alibaba aktier - eller andre af virksomheders aktier - bør du forstå virksomhedens forretningsmodel, have en vis viden om investering, være forsigtig med at vælge mægler, beslutte hvor meget du ønsker at investere og sætte dig et mål for investeringen. Lad os derfor tage et kig på hvert enkelt af disse punkter.

1. Forstå virksomheden 

Du bør som det første sikre dig, at du forstår virksomhedens forretningsmodel eller forretningsmodeller. Hvordan tjener virksomheden sine penge, hvad er branchens vækstrate, og hvordan klarer virksomheden sig sammenlignet med sine konkurrenter?

2. Forstå de grundlæggende investeringsregler 

Investering handler om mere end blot at købe aktier i et selskab og vente i blinde. En vellykket investering kræver en analyse af virksomhedens iboende værdi i henhold til de grundlæggende elementer som beskrevet tidligere. Investorer fratrækker den fremtidige værdi af virksomhedens cash flow til den krævede afkastningsgrad for at finde ud af, om virksomheden er under- eller overvurderet, så du bør derfor også lære at gøre dette. 

3. Vælg din mægler med omhu  

Dit valg af mægler er et afgørende skridt i investeringsprocessen. Ikke alle mæglere er ens med hensyn til den forretningsmodel som de følger, og ikke mindst de gebyrer som de opkræver. En god mægler er ikke nødvendigvis ikke altid den, der tilbyder dig de laveste kommissioner; det kan i stedet være den, der tilbyder de nødvendige værktøjer til at gøre investeringsprocessen så smidig og fair som overhovedet muligt. 

4. Beslut dig for hvor meget du ønsker at investere

Der findes forskellige investeringsstile. Nogle investorer vælger altid at have en solid kontantbeholdning for bedre at kunne udnytte nye muligheder, der eventuelt måtte opstå. Nogle investorer anvender en dollar-omkostnings tilnærmende tilgang for at udjævne de priser, som de betaler for aktier. Nogle investorer kan lide at fordele deres investeringsmidler på mange forskellige aktieinvesteringer. Sørg derfor for at vælge den investeringsstil, der passer bedst til dig. 

5. Sæt et investeringsmål 

Hvorfor investerer du? Dette er et vigtigt spørgsmål, som du bør stille dig selv inden du investerer, og svaret vil definere dine fremtidige forventninger til investeringsprocessen. Investering kræver en mere langsigtet horisont end "handel" med aktier, så det er bestemt en ting der bør overvejes. En anden ting der bør overvejes er, hvor meget der er for meget for dig med hensyn til risici og afkast. Vil du købe og beholde muligvis for evigt, eller vil du i stedet sælge, så snart du opnår et tocifret udbytte?

Bundlinjen ved køb af Alibaba Aktier

Alibaba er det første navn man tænker på, når man tænker på kinesiske online virksomheder. Og da virksomhedens aktier handles på New York Stock Exchange, så giver en investering i denne virksomhed dig indirekte eksponering for den voksende kinesiske økonomi. 

Når du er klar til at investere, så skal du nu blot vælge den nye mægler, finde Alibaba eller en anden aktie at investere i, og hernæst placere din "købsordre" hos mægleren.

Hvis du endnu ikke er klar til at investere, så er vores andre guides designet til at give dig den tillid, som du har brug for.

alternative bestande

Netflix logo
Netflix
NFLX
...
...
Apple logo
Apple
AAPL
...
...
Tesla logo
Tesla
TSLA
...
...
Amazon logo
Amazon
AMZN
...
...
Sony logo
Sony
SNE
...
...
Uber logo
Uber
UBER
...
...

Ofte Stillede Spørgsmål

 1. Dette er nok usandsynligt. Alibabas forretningsmodel og den måde, som virksomheden belønner sine aktionærer på, omfatter ikke udbytteafkast, men husk, at nogle af verdens bedst forvaltede virksomheder såsom Berkshire Hathaway og Amazon heller ikke udbetaler udbytteafkast.
 2. Alle iværksættere i verden drømmer om at notere deres virksomhed på en børs (og især på en af USA's børser). Det amerikanske aktiemarked er det største i verden, og giver virksomheder fra hele verden mulighed for at få adgang til vestlig kapital. I Alibabas tilfælde fungerer dette dobbelt: nemlig virksomheden ønskede adgang til amerikansk kapital, og de amerikanske investorers ønskede eksponering til den kinesiske økonomi.
 3. Det afhænger af investorens tidshorisont og forventninger. Et selskab, der handles til 66 gange indtjeningen kræver, at investoren har et langsigtet perspektiv i stedet for at spekulere i op- og nedture i selskabets aktiekurs. Den bedste måde at vurdere et selskabs P/E-kurs på er ikke i absolutte tal, men i forhold til dets nærmeste konkurrenter i samme sektor.
 4. Det er der ingen, der ved med sikkerhed. Nogle af de pandemi-betingede ændringer i forbrugeradfærden kunne være midlertidige, mens andre kunne være permanente.
 5. Det afhænger af flere faktorer. Hvis du er ivrig efter at blive eksponeret for den kinesiske økonomi, og du har en langsigtet investeringshorisont, så kunne din nøjagtige indgangspris muligvis være af sekundær betydning. Men hvis du har til hensigt at akkumulere aktier, når aktiekursen falder, så kunne det muligvis være en god idé at placere afventende "grænse ordrer" for at købe automatisk når disse dykker.
 6. Teknisk analyse henviser til processen med at fortolke historiske data (dvs. diagrammer) og lede efter mønstre, der guider kvalificerede gæt om fremtidige prisbevægelser. Mange investorer tror ikke på teknisk analyse, fordi markederne i den udviklede verden formodes at være "effektive". Tekno-fundamentale investorer og handlende (som kombinerer teknisk og fundamental analyse) mener imidlertid, at de har en fordel i forhold til rene fundamentale analytikere.