Home » Ordliste » CFD

CFD

En kontrakt om forskel (CFD) repræsenterer en bindende kontrakt mellem en køber og en sælger, der kræver, at en køber betaler sælgeren forskellen mellem den aktuelle værdi af et værdipapir og den værdi, det nåede på kontrakttidspunktet.

CFD er et afledt produkt, der giver handlende mulighed for at spekulere og forsøge at drage fordel af et aktivs prisbevægelser uden faktisk at eje aktivet. Med CFD'er kan handlende købe aktiver fra flere finansielle markeder, herunder aktier, forex, indekser og råvarer.

Det er vigtigt at forstå, at værdien af en CFD ikke repræsenterer værdien af det underliggende aktiv, men snarere prisforskellen mellem handlens ind- og udgangspunkter.

For at handle CFD'er skal handlende starte en kontrakt med en mægler i stedet for at gå gennem en specifik aktie- eller valutabørs. Handel med CFD'er er en avanceret investeringsstrategi og implementeres typisk af erfarne handlende.

Ligesom med andre værdipapirer handler investorer med CFD'er baseret på deres forventninger til kursbevægelser. Hvis en erhvervsdrivende forventer, at en CFD vil stige over tid, vil de købe CFD'en, mens de, der forventer en kursnedgang, vil sælge en åbningsposition.

Hvis prisen på en CFD stiger, vil den erhvervsdrivende sælge deres CFD, og nettoforskellen mellem købsprisen og salgsprisen repræsenterer deres fortjeneste.

Gå tilbage til vores fulde ordliste.