HomeAktierKøb Uber aktier
Start handlen med eToro

Sådan køber du Uber (UBER) aktier i Danmark 2022

Uber logo
Uber (UBER)
...
24H Ændring
...
exchange
...

Uber Technologies - eller blot Uber - er en amerikansk virksomhed med aktiviteter på alle kontinenter. Virksomheden forbinder forbrugere med uafhængige udbydere af kørselstjenester og med restauranter, købmænd og andre butikker via dens mobilitets og leverings afdelinger. Her giver vi dig en guide til, hvordan man køber Uber aktier, og hvad der er de mest relevante finansielle oplysninger at overveje.

Uber voksede med svimlende hastighed i årene op til sin børsnotering i USA. Den registrerer nu over seksten millioner daglige ture, og over halvfems millioner månedlige kunder. Uber er aktiv i næsten ti tusind byer i 71 lande.

Sådan købes UBER med 5 lette trin

 1. 1
  Besøg eToro gennem linket nedenfor og opret dig ved at indtaste dine oplysninger.
 2. 2
  Udfyld alle nødvendige informationer og svar på det informative spørgeskema.
 3. 3
  Klik 'Indbetal', vælg den ønskede betalingsmetode og følg instruktionerne for at indbetale midler til din konto.
 4. 4
  Søg efter din yndlings aktie og se grundlæggende statistik. Når du er klar til at investere, så klik på 'Handel'.
 5. 5
  Indtast beløbet, som du vil investere, og konfigurér din handel for at købe aktien.

Alt hvad du behøver at vide om Uber

Lad os begynde vores analyse af Ubers ved at se på virksomhedens historie og strategi, samt hvordan den tjener penge, og hvordan aktien har klaret sig i de seneste år.

Historien om Uber

Uber er en relativt ny virksomhed, der blev grundlagt i 2009 og har hovedkvarter i San Francisco i Californien. Uber blev grundlagt af Garrett Camp og Travis Kalanick under navnet Ubercab, og voksede hurtigt til at blive en af de mest berømte amerikanske enhjørninger (dvs. private startups med en værdiansættelse på over en milliard dollars).

Dets tjenester blev udvidet fra kørsel med chauffør til levering af mad og pakker, kurérpost, godstransport og endda udlejning af scootere via et partnerskab med Lime. Virksomheden inddeler sine aktiviteter i fire afdelinger: mobilitet, levering, fragt og en avanceret teknologi gruppe.

Hvad er Ubers strategi?

Dette er en teknologivirksomhed, der simpelthen forbinder efterspørgsel med udbud. Virksomhedens egenudviklede platforme forbinder forbrugere med alle typer chauffører, f.eks. taxaer, minibusser og motorcykler.

Selvom Uber er bedst kendt for sin kørselsvirksomhed, så ekspanderede virksomheden sig dog hurtigt til andre områder såsom finansielle partnerskaber og køretøjs løsninger. Leverings segmentet modtog for nylig en stor del opmærksomhed, fordi de online madleverancer steg eksponentielt, da pandemien ramte restaurationsbranchen.

Hvordan tjener Uber penge?

Den 5. maj 2021 offentliggjorde Uber de finansielle højdepunkter for årets første kvartal. Bruttobestillingerne nåede et historisk højt niveau på 19,5 milliarder dollars, hvilket er en stigning på over 24% i forhold til året før (YoY).

I et år der var påvirket af pandemien, og hvor folk var tvunget til at tilbringe mere tid derhjemme på grund af de mange rejserestriktioner, så blev Ubers forretningsmodel stærkt påvirket. Derfor faldt mobilitets afdelingen med 38% i 2020, men virksomheden kompenserede for dette med en tocifret vækst i fragt afdelingen og en trecifret vækst i leverings afdelingen.

Uber tjener penge gennem ridesharing og samkørsel, levering af måltider og fragt, elcykler og scootere. Senest har selskabet udvidet sine tjenester til byflyvning, og har også investeret kraftigt i selvkørende biler.

Hvordan har Uber klaret sig i de seneste år?

Ubers aktiekurs har haft en temmelig ujævn kurve efter at virksomheden blev børsnoteret den 9. maj 2019. Virksomheden formåede dog alligevel at overleve pandemien og det udsalg, der ramte de internationale finansmarkeder, og - ligesom andre teknologivirksomheder - vendte den stærkt tilbage.

Aktiekursen nåede $60 og oplevede en stærk horisontal modstand på dette niveau med en mulig triple top dannelse godt på plads. Nedenfor kan du se det "tekniske analyse" billede på Uber aktien.

Uber Fundamental analyse

Der er forskel på at handle og investere.

Handlende anvender hovedsageligt en "teknisk analyse" på kort sigt, hvorimod investorer hovedsagelig bruger en "fundamental analyse" til at se på virksomhedernes udsigter på længere sigt.

Fundamental analyse er baseret på en fortolkning af en virksomheds regnskaber, f.eks. resultatopgørelsen, balancen og cash flow opgørelsen. På grundlag af de oplysninger der findes i regnskaberne beregner investorerne en række nøgletal og foretager komplekse beregninger for at finde frem til det, som de mener er en virksomheds iboende værdi. Ved at sammenligne resultatet med den faktiske markedspris, så konkluderer investorerne nu om virksomhedens aktier er overvurderede, undervurderede eller korrekt vurderet.

I de følgende afsnit vil vi se nærmere på Ubers omsætning, kurs/indtjeningsforhold (P/E), udbytteafkast, indtjening pr. aktie (EPS) og likviditets situation.

Ubers indtægter

Ubers forretningsmodel er blevet påvirket af pandemien. Især mobilitets afdelingen har lidt betydelige tab som følge af lukninger, samt den begrænsede mobilitet i de fleste dele af verden. Ubers mobilitets afdeling forventes dog at igen at stige i omsætning i løbet af de kommende kvartaler, efterhånden som restriktionerne ophæves og vaccinationskampagnerne viser sig at være effektive til at bremse spredningen af COVID-19. 

Indtægter er den første linje i en virksomheds resultatopgørelse og afspejler den samlede værdi af de varer og tjenesteydelser, som virksomheden har produceret eller leveret i en given periode. Det er en af de vigtigste finansielle målinger, og jo højere tallet er, jo bedre er det for virksomheden og ikke mindst for dens investorer.

I de tre måneder op til den 31. marts 2020 faldt Ubers indtægter med 11%,, hovedsagelig på grund af en hensættelse på 600 mio. dollar til løsning af nogle historiske krav i Det Forenede Kongerige. Leverings og fragt afdelingerne voksede dog med henholdsvis 230% og 51% i forhold til samme periode i 2020.

Ubers afkast-pr-aktie

EPS er en anden vigtig finansiel måleenhed, der viser hvor meget virksomheden tjente pr. aktie. Forholdet er afledt af nettoindtægten på "bundlinjen" i resultatopgørelsen.

Fra nettoindtægten trækker investorerne det eventuelle præferenceudbytte fra. Resultatet divideres derefter med det vægtede gennemsnitlige antal udestående aktier i den rapporterede periode. Hvis der ikke er nogen ændringer i antallet af udestående aktier i løbet af perioden, så anvendes det samme antal som i den foregående periode igen. Det er sådan at den grundlæggende EPS beregnes, men den udvandede EPS er dog lige så vigtig at tage hensyn til.

Det udvandede tal viser indtjeningen pr. aktie, hvis den konvertible gæld (hvis der denne eksisterer) nu konverteres. Derfor er det udvandede EPS-tal typisk lavere end det grundlæggende EPS-tal.

Uber har overrasket investorerne med et bedre end forventet EPS-tal, især i det sidste rapporterede kvartal. De stærke resultater viser, hvordan selskabet vendte tilbage med forbedrede økonomiske resultater, og det afspejler den gradvise ophævelse af begrænsningerne forårsaget af pandemien. 

Alligevel rapporterede Uber et nettotab på (108) mio. dollars for det seneste kvartal og et justeret "resultat før renter, skatter og afskrivninger" (EBITDA) på (359) mio. dollars. På trods af tabet blev investorerne alligevel positivt overrasket over stigningen i EPS og den mindre EBITDA.

Ubers P/E-forhold

I skrivende stund handles Uber til $47,31/aktie. Fordi selskabet tabte penge i det foregående kvartal (og kvartalerne før det), så kan P/E-tallet dog ikke beregnes, fordi nævneren ville være negativ. P/E- tallet er kort sagt meningsløst for et urentabelt selskab.

Ubers udbytteafkast

Uber udbetaler ikke udbytteafkast. I løbet af dens relativt korte historie har virksomheden haft svært ved at blive rentabel, så dette er det første mål. Med tiden kan Uber, alt afhængigt af ledelsens strategi, ende med at udbetale udbytteafkast, men dette bør dog først ske efter nogle år med konstant overskud. Derfor har udbytteafkastet ingen relevans for et selskab, der til dato aldrig har betalt udbytteafkast.

Ubers Cash Flow

Ubers likviditetsposition blev forværret i det seneste kvartal (i skrivende stund), men den er dog stadigvæk ganske solid. De likvide midler faldt til 4,83 mia. dollar fra 5,64 mia. dollar i løbet af de foregående tre måneder. De kortfristede investeringer og de begrænsede likvide midler faldt også.

En stærk likviditetsposition viser en likvid virksomhed, der er i stand til at opfylde sin kortfristede gæld. Set fra dette synspunkt er Ubers likviditetsposition stærk, og udsigterne er lovende set i lyset af de mange økonomier, der efterhånden er ved at komme sig over COVID-19-pandemien.

Hvorfor skal du købe Uber aktier?

Ubers mobilitets afdeling blev hårdt ramt af pandemien, men man forventer dog snart et stærkt comeback. Virksomheden har gjort et fremragende stykke arbejde med at balancere indtægterne med udvidelsen af leverings afdelingen, da vækstpotentialet her sandsynligvis vil overgå de to andre afdelingers vækstrate.

De handlende på Ubers leverings platform oversteg 700,000, og inkluderede nye navne såsom COFFEE.KAN fra Japan eller Grupo Hunan fra Mexico. Der er desuden også blevet introduceret en række nye købmænd på platformen, der ikke sælger fødevarer, hvilket udvider leverings afdelingen og dermed udgør et stærkt potentiale i fremtiden.

Her er en oversigt over nogle af grundene til, at du bør overveje at investere i Uber aktier:

 • Uber er et globalt brand med et globalt renommé
 • Leverings afdelingen har et fantastisk vækstpotentiale
 • Der forventes et stærkt comeback fra virksomhedens mobilitets afdeling

Ekspertråd til køb af Uber Aktier

Selv om Ubers kursbevægelser i skrivende stund tydede på en kortsigtet tredobbelt topformation i nærheden af $60 niveauet, så er de tekniske handlende udmærket klar over ordsproget, at "tredobbelte topper sjældent varer ved". I sådanne tilfælde er det normalt en bedre idé at købe på styrke ved at vente på, at prisen går op.
- Emmanuel Ekwomadu
Køb Uber Aktier i dag!

5 du skal overveje inden du køber Uber Aktier

Investorer bør som minimum overveje de følgende aspekter, før de vælger at investere i Uber aktier.

1. Forstå virksomheden 

Uber har især i byerne revolutioneret transportbranchen, og har forstyrret veletablerede virksomheder (f.eks. gammeldags taxaselskaber). Derfor har virksomheden i mange lande og byer været udsat for lokale restriktioner og forbud fra de lokale myndigheder, men på en eller anden måde har virksomheden alligevel overlevet og blomstret.

Der er behov for højere vækstrater, hvis virksomheden skal finde vej til  rentabilitet, men dette er investorerne altid klar over, når virksomheder bliver børsnoteret for at rejse kapital til en ekspansion. For selvom en virksomhed taber penge i øjeblikket, så kan den dog blive rentabel hurtigere end forventet og endda overgå investorernes forventninger.

2. Forstå de grundlæggende investeringsregler 

At have en investeringsbaggrund er helt sikkert et stort plus før man køber aktier, men det er naturligvis ikke alle handlende, der har denne baggrund, så at uddanne sig selv er derfor rigtigt vigtigt. De grundlæggende investeringsregler fokuserer på risiko- og pengehåndtering, strategier for portefølje opbygning, diversificerings strategier samt en forståelse af hvordan ordrer udføres.

3. Vælg din mægler med omhu

Mægleren fungerer som mellemmand eller formidler i investeringsprocessen, og har til opgave at forbinde købere og sælgere af aktier. Mægleren bestræber sig på at matche købere og sælgere ved at tilbyde den bedst mulige udførelse, og ved at repræsentere den erhvervsdrivendes interesser på en fair måde. En god mægler er reguleret, tilbyder adskilte konti, fokuserer på kundeservice og opkræver rimelige gebyrer og provisioner.

4. Beslut dig for hvor meget du ønsker at investere

Markedspladsen er fuld af fristelser. På et hvilket som helst tidspunkt kan den erhvervsdrivende blive fristet til at gå "all in" på en handel eller økonomisk udvikling, men investering kræver en langsigtet horisont og strategi. Derfor har investorer brug for at udøve disciplin, og den bedste måde at opnå disciplin på, er at have en plan og udføre den korrekt. Nogle investorer beholder en del af deres konto i kontanter, som de så kan anvende når der opstår rentable muligheder. Nogle investorer opdeler i stedet deres investeringsmidler i lige store dele, hvorefter hver eneste del allokeres til blot en enkelt aktie.

5. Sæt et investeringsmål

Investorer har forskellige grunde til at de vælger at investere deres midler på markedet. En af de mest almindelige grunde er at opbygge en pensionsfond til en pensionsopsparing. En anden grund er, at investorerne simpelthen ønsker at sætte pengene i arbejde, når renteniveauet er ensbetydende med at der ikke er noget at vinde ved at sætte pengene ind på en bankkonto i stedet. Uanset hvad din grund til at investere er, så er det en sund vane at sætte et investeringsmål for din investering.

Bundlinjen ved køb af Uber aktier

Selvom Uber endnu ikke har produceret et overskud, så er virksomheden bestemt på vej til at gøre dette. Den trecifrede stigning i leverings afdelingen peger på en lovende fremtid. Desuden har Uber en sund likviditetsposition, og yderligere vækst i virksomhedens aktiviteter burde føre til et overskud.

For en investor der ønsker at købe Uber aktier baseret på nutidsværdien af dets fremtidige cash flow, så er det første der skal gøres at åbne en handelskonto hos en foretrukken mægler. Dernæst skal kontoen finansieres. Endelig skal man trykke på aftrækkeren og placere en ordre.

For investorer, der stadig er tøvende - og det er der bestemt ikke noget i vejen med - leverer vi yderligere uddannelsesmateriale for at gøre dig mere tryg ved at investere. Uddannelse er en livslang proces, og er særligt vigtig når der er penge på spil.

alternative bestande

Netflix logo
Netflix
NFLX
...
...
Apple logo
Apple
AAPL
...
...
Tesla logo
Tesla
TSLA
...
...
Amazon logo
Amazon
AMZN
...
...
Sony logo
Sony
SNE
...
...
Nike logo
Nike
NKE
...
...

Ofte Stillede Spørgsmål

 1. Uber var godt på vej til at blive rentabel før COVID-19-pandemien ramte verden. Dens børsintroduktion i 2019 var et af årets højdepunkter, og en af de mest ventede børsintroduktioner i et langt stykke tid. Men pandemien udløste store tab indenfor mobilitets sektoren på grund af de rejsemæssige begrænsninger der opstod i hele verden. Men hvad Uber tabte i mobilitets afdelingen, vandt de tilbage i leverings afdelingen. Nøglen til at skabe overskud stammer fra Ubers evne til at fastholde vækstraterne indenfor deres leverings afdeling, til at genvinde vækst tendensen indenfor mobilitets afdelingen og fordi de var i stand til at ekspandere sig til nye markeder. Uber står overfor vanskelige lovgivningsmæssige forhold i visse dele af verden, hvilket også kan påvirke bundlinjen.
 2. I skrivende stund er investorerne stadig villige til at betale mere end $47 pr. aktie for et selskab, der i øjeblikket taber penge, men som har et fremragende vækstpotentiale i fremtiden. Hvis nutidsværdien af de fremtidige pengestrømme indikerer en iboende værdi, der er større end Uber aktieprisen, så er den fremtidige rentabilitet blot et spørgsmål om tid.
 3. Uber aktien faldt fra $60 niveauet efter tre forsøg på at stige. I teknisk analyse kaldes et sådant niveau for modstand, og man siger at der dannes en "triple top", når prisen ikke formår at bryde igennem tre gange i træk ved modstandsniveauet. Så længe Uber fortsætter denne serie af højere højder og højere laveste punkter, der kendetegner opadgående markeder, så vil investorerne dog forsøge at købe når aktien dykker.
 4. En måde at gøre dette på, er ved at diversificere ved at købe flere andre aktier ud over Uber. En mere avanceret måde at beskytte sig mod et fald i aktiekursen på, er at købe beskyttelse og dække sig for risikoen ved hjælp af en "put-option" som forsikring, men dette anbefales dog kun for avancerede investorer.
 5. Ja. Uber aktier er likvide nok til, at investorer sjældent (hvis nogensinde) har problemer med at komme ud af en Uber investering. Du kan endda overlade det til mægleren at gøre arbejdet med at afslutte din investering ved at indstille en limitordre om at sælge din investering, hvis den når dit fastsatte målniveau.
 6. Uber er noteret på New York Stock Exchange under navnet UBER, og er desuden en del af Nasdaq 100 indekset - et tech-indeks, der følger de største tech-selskaber i USA.