HomeAktierKøb Tesla aktier
Start handlen med eToro

Sådan køber du Tesla (TSLA) aktier i Danmark 2022

Tesla logo
Tesla (TSLA)
...
24H Ændring
...
exchange
...
Forfatter: Mircea Vasiu

Denne vejledning fortæller dig, hvordan du investerer i Tesla aktier, og hvorfor du måske vil, under hensyntagen til forskellige grundlæggende analysefaktorer. Men først, her er en hurtig opsummering af virksomheden.

Selvom Tesla blev grundlagt af to andre mennesker i 2003, har det været drevet af den berygtede iværksætter Elon Musk siden 2008. Dette californiske firma designer og producerer elbiler og de batterier, der driver dem, og dets datterselskab SolarCity har specialiseret sig i installation af solcelleanlæg i USA.

Teslas administrerende direktør Elon Musk er også berømt for at lede firmaet SpaceX og for at øge værdien af nogle kryptovalutaer ved at tweete om dem. I februar 2021 købte Tesla $ 1,5 milliarder dollars i Bitcoin, og virksomheden accepterer nu bitcoins som betaling for sine produkter. Derfor får investorer i Tesla aktier en vis eksponering for Bitcoin.

Sådan købes TSLA med 5 lette trin

 1. 1
  Besøg eToro gennem linket nedenfor og opret dig ved at indtaste dine oplysninger.
 2. 2
  Udfyld alle nødvendige informationer og svar på det informative spørgeskema.
 3. 3
  Klik 'Indbetal', vælg den ønskede betalingsmetode og følg instruktionerne for at indbetale midler til din konto.
 4. 4
  Søg efter din yndlings aktie og se grundlæggende statistik. Når du er klar til at investere, så klik på 'Handel'.
 5. 5
  Indtast beløbet, som du vil investere, og konfigurér din handel for at købe aktien.

Alt du har behov for at vide om Tesla

Lad os nu lære Tesla bedre at kende ved at udforske deres historie, strategi og den måde(r) de tjener penge på.

Teslas Historie

Tesla, Inc. blev grundlagt i 2003 (som Tesla Motors) af Martin Eberhard og Marc Tarpenning med finansiering hovedsageligt fra Elon Musk, der solgte sit tidligere firma PayPal til Ebay i 2002. Musk overtog tøjlerne til Tesla, som administrerende direktør i 2008, og virksomheden begyndte at producere sin første bil i 2009. I 2010 blev Tesla det første bilfirma siden Ford, der lancerede sin indledende børsintroduktion (IPO) på USAs teknologi orienterede Nasdaq Stock Exchange. Tesla nåede sit mål om at producere en halv million biler i 2020, og i 2021 meddelte de, at de snart ville acceptere Bitcoin, som en form for betaling for sine produkter. Samtidig med at det investerede 1,5 milliarder dollars i kryptovalutaen.

Hvad er Teslas strategi?

Teslas strategi har udviklet sig, og udvikler sig stadig, fra at producere køretøjer med høj pris / lavt volumen til at producere køretøjer med lavere pris / større volumen, da det reducerer prisen på de batterier, der driver dem. Tesla er lodret integreret, hvilket betyder, at de producerer alt fra komponenter til færdige produkter og endda de proprietære ladestationer til sine biler. De sælger snarere biler direkte til forbrugerne end gennem et traditionelt forhandlernetværk.

Hvordan tjener Tesla penge?

Tesla tjener penge ved at sælge biler og ved at licensere deres teknologi til andre producenter med det formål at "accelerere bæredygtig energi". Eftersom Tesla overtog en stor andel i Bitcoin i februar 2021, står de også til at tjene penge på enhver prisforbedring af denne kryptovaluta. 

Hvordan har Tesla klaret sig de seneste år?

Efter at have befundet sig nær bunden i flere år (skønt det måske har set mere turbulent ud på det tidspunkt), steg Teslas aktiekurs med mere end en imponerende ti gange mellem december 2019 og januar 2021. Siden da har prisen hoppet op og ned. Spørgsmålet for potentielle investorer er, om denne fantastiske præstation var drevet af simpel spekulation (forhandlere, der byder prisen) eller af gode og bæredygtige forretningsgrundlag?

Kilde: Yahoo! Finance

Grundlæggende analyse af Tesla

I modsætning til teknisk analyse, som børshandlere bruger til at lede efter mønstre i aktiekursbevægelser, er grundlæggende analyse det, som investorer bruger til at bestemme den underliggende sundhed og iboende værdi af en virksomhed. Når du læser om grundlæggende analyse, vil du se udtryk som P/E værdi, omsætning, indtjening, fortjeneste pr. aktie, udbytteprocenten og pengestrøm. Så lad os se på, hvad disse udtryk betyder.

Teslas omsætning

Helt enkelt er en virksomheds omsætning det beløb, det tjener på salget af sine produkter eller tjenester, før der er trukket nogen omkostninger for at nå frem til virksomhedens nettoindtjening (eller fortjeneste).

Omsætning vises typisk som den "øverste linje" i virksomhedens resultatopgørelse, og udtrykket "omsætningsvækst" refererer til stigende salg fra år til år (hvilket er en god ting).

Kilde: Yahoo! Finance

Teslas indtjening pr. aktie

En virksomheds indtjening er den fortjeneste, som den har opnået i løbet af året, når alle omkostninger fra at drive forretningen er blevet trukket fra dens indtægter. Det er hvad du kan kalde "bundlinjen".

Den samlede indtjening er irrelevant for dig som aktionær, fordi du ikke ejer hele virksomheden. Så det du er interesseret i, er det indtægtsbeløb, som du ejer.

Teslas indtjening pr. aktie beregnes som nettoresultatet (minus udbetalt udbytte til foretrukne aktionærer) divideret med antallet af udestående almindelige aktier. Den gode nyhed er, at du ikke behøver at beregne EPS selv, fordi din valgte børsmægler eller et af de førende finansielle websteder vil have gjort det for dig.

Kilde: Yahoo! Finance

Indtjeningen pr. aktie indgår i P/E-tallet, der diskuteres herefter.

Teslas P/E-værdi

Et selskabs prisindtjeningsforhold (P/E) beregnes som prisen på dets aktier divideret med indtjeningen pr. aktie.

Da Teslas aktiekurs ligger på lidt over 700 (for eksempel) og indtjeningen pr. aktie er 0,64, ville P/E-værdien være omkring 1094. Dette betyder, at investorer i skrivende stund, er villige til at betale et kæmpestort beløb på $1094 for hver dollar, som virksomheden årligt tjener i overskud. Sagt på en anden måde, det ville tage Tesla 1094 år at tjene penge nok til at betale din investering i virksomheden tilbage.

En superhøj P/E som denne antyder, at virksomheden er overvurderet (dvs. at i skrivende stund er den ikke den aktuelle aktiekurs værd), men at investorer mener, at de vil tjene mange flere penge i fremtiden (hvilket retfærdiggøre den høje aktiekurs).

Teslas udbytteprocent

En virksomheds indtjeninger er alt i alt meget gode, men de gør dig ikke rig som investor, medmindre de deles ud i form af udbytte. Virksomheder udbetaler typisk en andel af deres overskud to gange årligt som udbytte.

Hvis et selskab årligt udbetaler udbytte på 1 cent pr. aktie, og hvis den aktuelle aktiekurs er en dollar, ville "udbytteprocenten" være på 1%.

Du kan finde et selskabs udbytteprocent sammen med de andre grundlæggende enheder på din børsmæglers websted eller et af de førende finansielle websteder, og du kan sammenligne procentsatsen med den rentesats, som du får ved at indbetale dine penge til en bank i stedet.

Nu til de dårlige nyheder. Frem til april 2021 har Tesla aldrig udbetalt noget udbytte til aktionærerne, så deres udbytteprocent er på 0%. Denne mangel på regelmæssig indkomst har dog ikke forhindret nogle investorer i at tjene seriøse penge på Tesla ved blot at beholde deres aktier mens aktiekursen steg.

Teslas pengestrøm

En mere grundlæggende måling, som du måske gerne vil kende til, er en virksomheds pengestrøm, som du typisk kan finde i afsnittet “økonomi" i virksomhedsoplysningerne på hjemmesiden hos din børsmægler eller udbyder af finansielle oplysninger. Det, du virkelig er interesseret i, er det nettopengestrøm.

Kilde: Yahoo! Finance

Så hvad er fri pengestrøm?

Fri pengestrøm er det beløb, en virksomhed har tilovers efter at have betalt alle omkostninger ved at drive forretningen, herunder kapitaludgifter til bygninger. Så det er ligesom de penge, som du har tilovers til at bruge hver måned (eller år) efter at have betalt dit lån og andre regninger.

Et selskabs frie pengestrøm kan bruges til at finansiere virksomhedens ekspansion, til at betale noget af dets gæld eller til at udbetale udbytte, som alt sammen kan være godt for dig som investor.

Teslas frie pengestrømsposition blev forbedret fra negative 4,1 milliarder dollar i 2017 til positive 2,7 milliarder dollar i 2020.

Hvorfor købe Tesla aktier?

På mange grundlæggende målinger betragtes Tesla muligvis ikke som en god investering. Imidlertid er dette firma, hvad vi kan kalde en "vækstbeholdning" som Microsoft og Amazon i deres tidlige dage. Denne slags virksomheder tjener typisk ikke overskud eller udbetaler udbytte i starten, men de bliver store nok til at overtage verden.

Her er tre grunde til, at du måske vil købe Tesla aktier:

 • Det er en innovativ virksomhed, der fortsætter med at forstyrre transport- og ren energimarkeder
 • Dens aktiekurs er steget meget og kan gå endnu højere
 • Det giver en vis eksponering for Bitcoin-boomet uden faktisk at købe eller satse på bitcoins

Ekspert tip til køb af Tesla aktier

Da Teslas aktiekurs kan være ustabil, kan det være en god ide at købe aktier på et “stopordre" basis eller ved at placere en "limitordre", så du ikke betaler mere for dine aktier, hvis prisen stiger, end du virkelig vil. For at sige dette på en anden måde kan det være bedst ikke at placere en "i bedste fald" købsordre uden for åbningstiden.
- Mircea Vasiu
Køb Tesla Aktier i dag!

5 ting du skal overveje, før du køber en Tesla aktie

Der er mindst fem ting, du bør overveje, inden du køber Tesla-aktier eller andre aktier.

1. Forstå virksomheden

Sørg for at du forstår virksomheden som en potentiel kunde og en potentiel investor. Nogle erfarne investorer såom Peter Lynch foreslår, at du skal investere i virksomheder, som du selv bruger, men gør det ikke på bekostning af at ignorere de grundlæggende økonomiske målinger. Et godt firma, hvis produkter du kan lide, udgøre ikke automatisk en god investering.

2. Forstå det grundlæggende ved investering

Lær det grundlæggende omkring investering, inden du går all-in. Lær om ting som risikostyring (hvordan man kommer ud, hvis det bliver svært), pengestyring (forpligt ikke alle dine kontanter på én gang) og diversificering (spredning af din risiko udover flere aktier). Nogle mennesker vælger først at "papirhandle" på en demo-konto, men - uden rigtige penge på linjen - dette giver dig ikke en god fornemmelse for den psykologisk udfordrende frygt eller ophidselse, som du vil føle, når du investerer med rigtige penge.

3. Vælg din mægler omhyggeligt

Der er flere ting, du bør overveje, når du vælger en mægler til at handle eller investere hos, hvoraf det vigtigste er, om de er registreret hos finanstilsynet i dit land. Dette betyder, at de ikke burde være i stand til at løbe væk med dine penge, og du kan muligvis få en vis beskyttelse under ordninger som f.eks. Storbritanniens kompensationsordning for finansielle tjenester (FSCS).

Herefter kan du tænke på ting som omkostningerne ved køb og salg af aktier via mægleren, reaktionstiden hos kundeservicemedarbejderne, adgangskanaler til investeringer (web, mobil, telefon) og diversiteten af aktier, der kan købes via mæglerens online platform.

Til sidst kan du tænke over de tekniske aspekter ved handel og investering. Tilbyder din potentielle mægler pristabeller gratis, og tillader de dig at bruge avancerede ordretyper såsom "stopordrer" for at begrænse dine tab?

4. Beslut hvor meget du vil investere

Der er én simpel regel for vellykket aktieinvestering: læg ikke alle dine penge i en enkelt aktie på én gang.

Succesrige investorer praktiserer diversificering for at sprede deres risiko mellem flere aktier. I stedet for at investere 50.000 £ i en aktie, kan det være bedre at investere 5.000 £ i hver af ti forskellige aktier. Det kan også være bedre at øge en investering ved at købe for 5.000 £ aktiver i en aktie og derefter købe endnu flere aktier med en yderligere investering på 5.000 £, hvis prisen skulle falde i fremtiden. Dette sænker din gennemsnitlige købspris sammenlignet med at gå all in i starten. Pas dog på ikke at smide gode penge efter dårlige for en enkelt aktie, hvis aktiekurs kan falde helt til nul.

Uanset hvad du gør, skal du kun investere overskydende penge, som du ikke er afhængig af til noget andet (som at betale huslejen). Og aldrig, aldrig, låne penge til at investere i aktier, før du har lært om “gearing".

5. Find et mål for din investering

Så du vil gerne investere, men hvorfor? Måske vil det være en sjov ting at prøve kræfter med markederne med dine ekstra kontanter. Måske har du et mere seriøst og langsigtet mål i tankerne, såsom at opbygge en universitetsfond eller udvide din pensionsopsparing.

Din motivation for at investere vil bestemme din investeringstidslinje og din holdning til risiko. Hvis du har brug for at få dine investerede penge tilbage inden for et år, så vil du sandsynligvis “panik-sælge” med tab, hvis markederne går ned. Derimod hvis du har råd til at vente i over 10 år, så kan du trøste dig med, at markederne normalt stiger igen... langt om længe.

Husk den legendariske økonom John Maynard Keynes ‘råd, når du beslutter dig for din investeringshorisont: "Aktiemarkedet kan forblive irrationelt længere, end du kan forblive solvent."

Bundlinjen når det kommer til køb af Tesla aktier

Lad os nu opsummere det, som du har lært fra denne guide.

Tesla er en innovativ virksomhed, der forstyrrer industriener for elbiler og ren energi. Du kan købe Tesla aktier via en børsmægler, og det vil du måske gerne gøre, hvis du tror på deres "vækst" historie.

Hvis du er klar til at investere lige nu, skal du tilmelde dig en børsmæglers aktiehandelskonto, finde Tesla i den kategoriserede liste over aktier og afgive en købsordre til en noteret pris eller den maksimale pris, som du er villig til at betale.

Hvis du ikke er klar til at investere lige nu, kan du læse vores andre vejledninger for at blive mere komfortabel med at investere og måske starte med at "papirhandle" ved hjælp af en børsmæglers demo-konto.

alternative bestande

Netflix logo
Netflix
NFLX
...
...
Apple logo
Apple
AAPL
...
...
Amazon logo
Amazon
AMZN
...
...
Sony logo
Sony
SNE
...
...
Uber logo
Uber
UBER
...
...
Nike logo
Nike
NKE
...
...

Ofte Stillede Spørgsmål

 1. Tesla er noteret på USAs teknologi orienterede NASDAQ børs, men på nogle børsmægleres hjemmesider kan du muligvis se mere end en notering, for eksempel "Tesla Motors Inc" og "Tesla Inc (DE)". Den eneste reelle forskel er, at førstnævnte giver dig mulighed for at investere i amerikanske dollars, mens sidstnævnte giver dig mulighed for at investere til euro prisen (som kun bør være anerledes på grund af valutakursen).
 2. Tesla har aldrig opgivet eller udbetalt kontant udbytte på sin almindelige aktie, og forventer ikke at gøre det i den nærmeste fremtid. Dette er ikke usædvanligt for en vækstaktie med en ustabil aktiekurs og potentielt svingende indtjeninger. Mere modne bilfabrikanter som Ford og General Motors betaler udbytte.
 3. Nogle investorer og de fleste mæglere placerer en "stopordre" for at sælge deres aktier, hvis aktiekursen falder til et bestemt niveau, for at slippe ud med et acceptabelt tab, før prisen falder endnu længere. Tricket er ikke at indstille stopafstanden for stramt (ellers bliver du unødigt “sluppet ud" på grund af en mindre priskorrektion) og ikke for bredt (ellers slipper du ikke ud, før du allerede har lidt et stort tab) .
 4. Selvom en stopordre ofte kaldes en "stop-tab-ordre", kan den også bruges til at sikre noget af din fortjeneste, når prisen på din investering stiger. Da Teslas aktiekurs steg fra omkring 80 til omkring 800 i løbet af et år, kunne du have sikret det meste af din fortjeneste, uden at sælge dine aktier for tidligt, ved at indstille en stopordre på niveauet 600.
 5. Selvom vi har fokuseret på den grundlæggende analyse i denne vejledning, fordi det er den foretrukne hos investorer, kan du også overveje at se på Teslas tekniske analysebillede, som foretrækkes af mæglere. Det er ensbetydende med at se på pristabeller for at finde mønstre, der antyder, hvorvidt aktiekursen vil gå op eller ned.
 6. Tesla annoncerede en fem-til-en aktiedeling i august 2020, men dette var kun en teknisk detalje, som ikke ville påvirke værdien af ​​din investering. Det betyder simpelthen at investorer i Tesla, som havde 100 aktier på det tidspunkt, fremover ville eje 500 aktier til en femtedel af den tidligere pris. Så i virkeligheden ændrede ingenting sig