HomeAktierKøb Eletrobras
Start handlen med eToro

Sådan køber du Eletrobras (EBR) aktier i Danmark 2022

Eletrobras (EBR)
...
24H Ændring
...
exchange
...
Forfatter: Mircea Vasiu Opdateret: July 6, 2022

Eletrobras er den største virksomhed indenfor elektrisk energi i Latinamerika. Virksomheden er ansvarlig for 29% af den samlede installerede produktionskapacitet i Brasilien. Den driver også i alt 1.500 kilometer elledninger, der forbinder en række latinamerikanske lande, såsom Argentina, Uruguay og Venezuela.

Eletrobras-aktien er børsnoteret på New York-børsen under tickeren EBR, og som ethvert andet forsyningsselskab, så har det et stort udbetalingsafkast. I 2020 kørte Eletrobras over 50.000 MW i installeret kapacitet og genererede næsten 200.000 GWh, hvoraf cirka 97% af disse stammede fra miljøvenlige produktionskilder.

Virksomheden opererer med en blanding af vand-, atomkraft-, vind- og solenergikilder for at producere elektricitet, hvor blot omkring 3% af produktionen stammer fra termiske kraftværker. Denne artikel har til formål at give dig et samlet billede af Eletrobras, og vil fungere som en handy guide til de investorer, der ønsker at købe Eletrobras-aktien.

5 nemme trin til at købe EBR aktien

 1. 1
  Besøg eToro via nedenstående link og tilmeld dig ved at indtaste dine oplysninger i alle de påkrævede felter.
 2. 2
  Indtast dine personlige oplysninger og udfyld et simpelt spørgeskema, der anvendes til informationsformål.
 3. 3
  Klik på " Indbetal ", vælg din foretrukne betalingsmetode, og følg anvisningerne for at indbetale penge på din konto.
 4. 4
  Søg efter din yndlingsaktie og se de vigtigste statistikker. Når du så er klar til at investere, så skal du blot klikke på "Handl".
 5. 5
  Indtast det beløb som du ønsker at investere, og sørg for at have de rette handelsindstillinger inden du køber aktien.

Alt hvad du behøver at vide om Eletrobras

I det følgende afsnit af denne artikel vil komme ind på virksomhedens forretning i flere detaljer. Vi vil tage et kig på Eletrobras' historie, strategi, indtægtskilder og hvordan Eletrobras' aktiekurs har klaret sig i løbet af de seneste år.

Eletrobras historie

Eletrobras blev grundlagt i Rio de Janeiro i 1962. Virksomheden er ejet af den brasilianske regering og havde i december 2020 4,7 GW installeret produktionskapacitet udenfor Brasilien.

Hvad er Eletrobras' strategi?

Selskabet kontrollerer en gruppe af produktions- og transmissionsselskaber, såsom Eletronorte, Eletrobras Eletropar eller CHESF (Compnahia Hidro-Eltrica de Sao Francisco). Det første af disse selskaber er ansvarlig for energi, produktion og distribution i en række brasilianske stater, såsom Amapa eller Mato Grosso. Det andet selskab deltager i en række andre energiselskaber, og det tredje selskab leverer strøm til byerne i det nordøstlige Brasilien. Dette er blot nogle få eksempler på nogle af de virksomheder som Eletrobras ejer eller kontrollerer.

I kombination med sine datterselskaber, så driver og kontrollerer Electrobras 31 vandkraftværker, 7 varmeværker samt to atomkraftværker. selskabet fungerer med andre ord som et integreret elselskab i Brasilien, såvel som resten af Latinamerika.

Hvordan tjener Eletrobras penge?

Eletrobras sælger el til både private husstande og virksomheder i Brasilien og andre latinamerikanske lande. Det ejer omkring 40% af Brasiliens produktionskapacitet og kontrollerer næsten 70% af det nationale tilsluttede el-system.

Hvordan har Eletrobras klaret sig i de seneste år?

Eletrobras' aktiekurs har handlet under $10 i kølvandet på COVID-19 pandemien, der som bekendt så dagens lys tilbage i 2020. Markedet dannede et hoved- og skuldermønster, hvor den højeste pris i hoveddelen af mønsteret lå på $11. Fiaskoen ved $10 viser den stive modstand der findes i dette område, og under det pandemi-forårsagede markedsfrasalg faldt Eletrobras-aktien mere end 50% fra dens tidligere højdepunkter fra 2020. Aktiekursen har dog genvundet det meste af dens tabte terræn, idet verden nu kan se et lys for enden af tunnelen efterhånden som COVID-19-vaccinationstempoet er ved at sætte farten op.

Grundlæggende analyse af Eletrobras

Det næste afsnit af denne artikel vil fokusere på en fundamental analyse af Eletrobras. Vi vil her dække vigtige punkter, såsom virksomhedens omsætning, indtjening pr. aktie, pris/indtjenings-forhold, udbytteafkast og ikke mindst cashflow.

Omsætningen hos Eletrobras

Omsætningen er det første afsnit i resultatopgørelsen og viser, hvor meget virksomheden har solgt i en given periode. Investorerne bør her være opmærksomme på, at resultatopgørelsen afspejler de økonomiske resultater for en periode - typisk et regnskabsår - og starter med, hvor meget virksomheden har solgt i den pågældende periode.

Eletrobras genererer en indtægt på næsten 33 milliarder brasilianske realer svarende til ca. $6 milliarder i 2021, og indtægterne forventes at forblive relativt stabile i de kommende år. For et forsyningsselskab såsom Eletrobras er dette en af selskabets styrker - evnen til at forudse stabile indtægter i de år der ligger forude.

Eletrobras' indtjening pr. aktie

Indtjeningen pr. aktie eller EPS er en finansiel målestok, der viser hvor meget virksomheden har tjent i overskud pr. enkelt aktie. Jo højere et tal, jo bedre vil dette være for investorerne, da dette er lig med en større overskudsgrad.

Eletrobras' prognose for indtjeningen pr. aktie i 2021 er på BRL 5,43, og dette tal forventes at stige til 5,93 i 2023.

Eletrobras' P/E-forhold

P/E-forholdet eller pris/indtjeningsforholdet er en målestok, som investorerne bruger til at vurdere en virksomhed. Et højere P/E-forhold er ikke ønskeligt, fordi dette vil vise, hvor mange år det vil tage for din investering at tjene sig ind igen, hvis virksomhedens rentabilitet forbliver på samme niveau.

Eletrobras' P/E-forhold for 2021 anslås til 7,02, hvilket betyder at investorerne er villige til at betale $7,02 for hver eneste dollar, som virksomheden tjener i overskud. For de kommende år forventes P/E-forholdet at falde til 6,42 i 2023 og derefter stige til 14,32 i 2025.

Eletrobras' udbytteafkast

Et udbytteafkast er et økonomisk forhold, der viser procentdelen af det udbetalte afkast til den aktuelle pris. Det beregnes som forholdet mellem det årlige udbytte pr. aktie og den aktuelle aktiekurs, og et højere udbytteafkast er således attraktivt for investorer på udkig efter et afkast.

Eletrobras har et udbytteafkast efter 12 måneder (TTM) på 8,51%, hvilket er meget højere end gennemsnittet i sektoren på 3,39%. Evnen til at udbetale afkast til sine aktionærer er en af de mest attraktive ting ved et forsyningsselskab, og forsyningsselskaber er således en fast bestanddel af enhver porteføljestrategi med fokus på udbytte.

Eletrobras' cashflow

En anden finansiel målestok at overveje, når man værdiansætter en virksomhed, er virksomhedens cashflow. Cashflowet viser virksomhedens evne til at imødekomme kort-, mellem- og langsigtede likviditetsbehov, og det frie cashflow er af særlig vigtig betydning.

Det frie cashflow viser, hvor stor en kontantbeholdning der er tilbage i virksomheden efter at alle driftsomkostningerne er dækket. Og jo højere tallet er, jo bedre er det naturligvis, fordi de genererede kontanter kan bruges til at finansiere eventuelle ekspansionsplaner, såsom at åbne nye markeder eller lancere nye produkter. Kontanterne kan også bruges til at nedbringe selskabets gæld, hvilket forbedrer solvensprocenterne og gør virksomheden mere attraktiv i investorernes øjne.

Eletrobras frie cashflow forventes at blive væsentligt forbedret i løbet af de kommende år, og forventes at blive ca. firedoblet i sammenligning med 2021-niveauerne.

Hvorfor bør du købe Eletrobras aktien?

Her er et par gode grunde til, at du måske burde overveje at købe Eletrobras-aktien:

 • Stabil indtægtsstrøm;
 • Udbyttebetalende selskab;
 • Næsten al den producerede energi stammer fra miljøvenlige kilder;
 • Et voksende frit cashflow vil være til rådighed for virksomheden i de kommende år.

Ekspertråd i forbindelse med køb af Eletrobras-aktien

Som forsyningsselskab nyder Eletrobras godt af en stabil indtægtsstrøm. Den forretningsmæssige usikkerhed er derfor ganske ubetydelig, og især i betragtning af, at dette er det største forsyningsselskab i Latinamerika.
- Mircea Vasiu
Køb Eletrobras Aktier i dag!

5 ting som du skal overveje før du vælger at købe Eletrobras-aktien

Her er fem ting som du skal overveje før du køber Eletrobras-aktien.

Forstå virksomheden

Sørg for at forstå virksomhedens forretningsområde. Ideelt set bør du som investor være ekstra opmærksom på branchetrends, reguleringer på selskabets væsentligste markeder, hvilke risikogrupper der venter forude, og hvad der kunne påvirke virksomheden i de kommende år.

For en forsyningsaktie såsom Eletrobras, så kan ting såsom ændringerne i kundebasen være vigtige, samt hvad virksomheden foretager sig for at tiltrække nye kunder (f.eks. ved at investere i ny infrastruktur, planer om at ekspandere til andre markeder osv.).

Jo flere oplysninger du har om virksomheden, jo bedre informeret vil du naturligvis være. Sørg også for at tjekke de tilgængelige oplysninger på virksomhedens hjemmeside med jævne mellemrum, samt læse og fortolke årsregnskabet og selskabets fremtidsprognose.

Forstå de grundlæggende investeringsregler

Investering er ikke kun for økonomistuderende, men når dette så er sagt, så vil det helt sikkert hjælpe at forstå nogle af de centrale økonomiske begreber, såvel som de grundlæggende investeringsregler. Ting såsom økonomiske nøgletal eller regler for pengeforvaltning vil hjælpe med at gøre investeringsprocessen nemmere. Som investor vil du måske også gøre brug af alle de værktøjer som mægleren tilbyder, såsom de forskellige typer afventende ordrer, der kan hjælpe dig med at kontrollere din risiko langt bedre.

Vælg din mægler med omhu

Mægleren spiller en vigtig rolle i investeringsprocessen. Dog er det ikke alle mæglere der er ens, og derfor anbefales det altid at udvise rettidig omhu for at vælge den rigtige mægler.

En ting er dog sikker - du bør altid handle med en reguleret mægler. Desværre er det ikke alle mæglere der er regulerede, og tilstedeværelsen af en finansiel tilsynsmyndighed - der netop regulerer mæglerens aktiviteter - er gode nyheder for den pågældende mæglers kunder. Nogle mæglere vælger at springe reguleringsprocessen over på grund af de høje omkostninger forbundet med dette, men dette er dog et dårligt tegn i forbindelse med den måde, som mægleren driver forretning på. Prøv også at finde ud af, om mægleren tilbyder beskyttelse mod negativ saldo, eller om mægleren adskiller kundernes midler fra de midler, der er nødvendige for den daglige drift.

Beslut dig for hvor meget du ønsker at investere

Dette er måske den mest vanskelige del af investeringsprocessen. Folk tiltrækkes af de finansielle markeder grundet deres ønske om at tjene nogle ekstra hurtige penge, hvor alle ønsker sig at blive rige så  hurtigt som overhovedet muligt. Derfor begås der ofte fejl, hvilket i nogle tilfælde fører til enorme tab.

Reglerne for pengestyring hjælper med at beskytte en konto og giver den plads til at vokse. For eksempel, i stedet for at investere alle midlerne i én enkelt virksomhed, så burde du måske overveje at diversificere din portefølje og dermed også din risiko. I stedet for at købe aktier i ét forsyningsselskab i ét land, så burde du måske sprede din investering udover flere forsyningsselskaber i forskellige regioner, og dermed formindske risikoen forbundet med, at en enkelt investering f.eks. skulle styrtdykke. Derudover vil diversificering også være en god metode til at tilføje ukorrelerede aktiver til en portefølje.

Sæt et mål for din investering

Hvad er grunden til, at du ønsker at investere? Selvom dette spørgsmål måske er enkelt, så kunne det ikke desto mindre være nøglen til at opdage den strategi, der skal implementeres.

Nogle handlende investerer i forbindelse med pensionsopsparing. Derfor foretrækker de en "køb og hold" strategi, og her vil indgangsprisen muligvis ikke vær nær så vigtig, hvis man planlægger at holde på en aktie i årevis eller endda årtier.

Andre handlende kan godt lide at spekulere i en akties volatilitet. For denne type investor er de tekniske og fundamentale analyser vigtige, samt de økonomiske rapporter, der netop påvirker priserne hver eneste dag.

Alt i alt, jo større klarhed du har med hensyn til hvad du ønsker dig af dine investeringer, jo lettere vil det være at administrere din portefølje.

Bundlinjen i forbindelse med køb af Eletrobras-aktien

Eletrobras er den største virksomhed indenfor el-energisektoren i Brasilien og Latinamerika. Selskabet er aktiv indenfor produktion, transmission og kommercialisering af elektrisk energi, hvor stort set al energi stammer fra miljøvenlige kilder. Dette er et forsyningsselskab - og således et udbytte udbetalende selskab - med et højt udbytte, såvel som ekspansionsplaner i Latinamerika. Selskabets cashflow position forventes at blive bedre i de kommende år, og forventes at blive firedoblet i 2025 og fremover.

For de investorer der er klar til at investere i Eletrobras-aktien, så skal man som det næste sørge for at finde en mægler, der tilbyder handel med Eletrobras-aktien. Denne artikel giver dig en liste over sådanne mæglere, og så skal du blot søge i databasen for at finde selskabet og placere det på din ønskeliste eller som en af dine favoritter. Til sidst skal du blot placere en ordre eller handle aktien til dens aktuelle markedspris. 

Handel til markedsprisen betyder, at mægleren vil bruge de aktuelle markedspriser til at udføre ordren, mens handel med afventende ordrer betyder, at prisen skal nå et vist niveau før en ordre bliver udført. For eksempel, hvis du ønsker at købe en aktie til et højere niveau end den aktuelle markedspris, så vil du måske bruge en afventende købsstopordre, hvor mægleren kun vil udføre ordren, hvis prisen skulle nå dette niveau.

På den anden side, hvis du ikke føler dig helt klar og sikker på at investere endnu, så kan du heldigvis finde et væld af yderligere uddannelsesressourcer på denne hjemmeside, såvel som på resten af internettet. Sørg for at læse mere om selve investeringsprocessen, og ikke mindst hvordan investering rent faktisk fungerer. Ideelt set bør du åbne en demokonto hos en mægler for at teste markedet med virtuelle midler, så du kan blive mere fortrolig med mæglerens tilbud, såvel som med markedets volatilitet.

alternative bestande

Rolls-Royce logo
Rolls-Royce
RR
...
...
Disney logo
Disney
DIS
...
...
Credit Agricole logo
Credit Agricole
CRARF
...
...
Netflix logo
Netflix
NFLX
...
...
Unilever logo
Unilever
UL
...
...
renault logo
renault
RNSDF
...
...

Ofte Stillede Spørgsmål

 1. Vandkraft. Ud af de omkring 97% rene energikilder som Eletrobras bruger, så står vandkraft for 91,3%. Resten tilhører atomkraft (3,9%), vindenergi (1,4%) og solenergi (1%). Kul, dieselolie og naturgas udgør kun en lille andel af Eletrobras' installerede kapacitet.

 2. De fleste af virksomhedens aktiviteter foregår i Brasilien. Dog forsøgte virksomheden for nyligt at ekspandere sine aktiviteter til andre regioner. I skrivende stund arbejder virksomheden på at udvikle Arco Norte-projektet, der er et transmissionssystem på 1.900 kilometer, der krydser Brasilien, Guyana, Surinam og Fransk Guyana. Virksomheden driver også 1.500 kilometer elledninger i lande såsom Venezuela eller Argentina.

 3. Eletrobras har lagt stor vægt på ESG – faktisk modtog selskabet en bronzemedalje i The Sustainability Yearbook 2021, der er en publikation, der præsenterer verdens mest miljøvenlige virksomheder. Listen indeholder over 7.000 globale virksomheder fra en række forskellige brancher, og rangerer dem baseret på deres score i de økonomiske, miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige målinger.

 4. Eletrobras er børsnoteret på den lokale B3 (Brasil, Bolsa, Balcao), der er en børs i Sao Paulo, Brasilien. Selskabet er også børsnoteret på børsen i Madrid, samt på børsen i New York. Eletrobras er en del af Ibovespa-indekset, der er et toneangivende indeks indeholdende 83 af de aktier, der handles på B3.

 5. En måde at gøre dette på, er ved at bogføre delvise profitter, når aktiekursen stiger, og flytte din stop-loss-ordre til break-even-niveau. På denne måde er du indstillet på at opnå en profit, selv hvis det viser sig at stigningen ikke er den ægte vare. En anden mulighed er blot at bruge en trailing stop-ordre, hvilket betyder at stop-loss-ordren følger den højere kursbevægelse, og at den automatisk justeres til højere niveauer.

 6. Dette er en del af pengeforvaltnings-systemet, og indebærer at der anvendes en stop-loss-ordre. En sådan ordre vil instruere mægleren om automatisk at lukke positionen. Visse handlende foretrækker at have en "mental" stop-loss-ordre, hvilket betyder at de i stedet lukker investeringen manuelt, når det opadgående argument ikke længere er gyldig, men dette er dog risikabelt, fordi markedet muligvis kunne begynde at bevæge sig alt for hurtigt.