HomeOrdlisteUdførelse

Udførelse

Udførelse er, når en mægler fuldfører den købs eller salgsordre, den erhvervsdrivende har anmodet om. En købs- eller salgsordre udføres, når den er udfyldt, snarere end når den afgives af den erhvervsdrivende.

For eksempel afgiver en investor en ordre om at sælge 50 aktier af en bestemt aktie for £200. Efter at de har afgivet ordren, går deres respektive børsmægler ind på markedet for at udføre ordren til den bedst mulige salgspris. Hvis for eksempel den bedst mulige pris for at sælge disse aktier på det tidspunkt er £205, vil ordren blive udfyldt på det niveau.

Der er flere måder mæglere kan udføre en ordre på. Disse omfatter afsendelse af ordren til en af de store børser, market makers, elektronisk kommunikationsnetværk (ECN) eller gennem en opgørelse over værdipapirer. Den specifikke regulering tvinger mæglere til at identificere de bedst mulige midler til at udføre en handel på vegne af deres kunder.

En række investorer forstår ikke, at de ikke er direkte forbundet med markedet, men at vide, hvordan deres ordrer udføres, og hvem der håndterer deres penge, kan give dem ekstra komfort. Det er især vigtigt at kende din mæglers udførelsesmuligheder, hvis du er daytrader, da tid og pris i daytrading er afgørende.

Gå tilbage til vores fulde ordliste.

Forfatter: Mircea Vasiu Opdateret: July 25, 2022