HomeAktierKøb Rolls-Royce
Start handlen med eToro

Sådan køber du Rolls-Royce (RR) aktier i Danmark 2022

Rolls-Royce logo
Rolls-Royce (RR)
...
24H Ændring
...
exchange
...
Forfatter: Tony Loton Opdateret: May 13, 2022

Den gennemsnitlige forbruger tænker måske på Rolls-Royce som en britisk bilproducent; Rolls-Royce Holdings plc er dog faktisk en multinational luftfarts- og forsvarsvirksomhed med hovedkvarter i Storbritannien. Motorfirmaet blev udskilt i 1973, og motormærket blev senere købt af BMW.

Koncernen ejer datterselskaber, der designer, fremstiller og distribuerer strømsystemer til luftfart og andre industrier. Når det kommer til flymotorer, er Rolls-Royce den næststørste producent efter General Electric, og koncernen har også forretninger inden for marinefremdrift og energisektorer.

I dag ejer virksomheden mere end 100 datterselskaber og joint ventures og har mere end 50.000 ansatte globalt. Selskabets aktie er noteret på London Stock Exchange og er en del af FTSE 100-indekset. Denne guide fortæller dig, hvordan du trygt køber Rolls-Royce-aktier, og hvorfor du måske ønsker det, under hensyntagen til forskellige grundlæggende faktorer.

Sådan købes RR med 5 lette trin

 1. 1
  Besøg eToro gennem linket nedenfor og opret dig ved at indtaste dine oplysninger.
 2. 2
  Udfyld alle nødvendige informationer og svar på det informative spørgeskema.
 3. 3
  Klik 'Indbetal', vælg den ønskede betalingsmetode og følg instruktionerne for at indbetale midler til din konto.
 4. 4
  Søg efter din yndlings aktie og se grundlæggende statistik. Når du er klar til at investere, så klik på 'Handel'.
 5. 5
  Indtast beløbet, som du vil investere, og konfigurér din handel for at købe aktien.

Alt du behøver at vide om Rolls-Royce

Før man analyserer den fundamentale værdi af Rolls-Royce-aktier med henblik på at købe aktier, er det afgørende at forstå, hvad virksomheden gør, og hvordan den genererer omsætning. Derudover er det afgørende at forstå, hvordan virksomheden adskiller sig fra sine konkurrenter, og om denne differentiering har en iboende værdi. Nedenfor tager vi et kig på virksomhedens historie, og hvordan Rolls-Royce tjener deres penge.

Rolls-Royce historie

Rolls-Royce-virksomheden stammer fra en ingeniørvirksomhed startet af Henry Royce i 1884 og et firma, der designer biler af Charles Rolls i 1904. Det nydannede Rolls-Royce Limited blev indlemmet i 1906, da de to mænd blev enige om at fremstille og sælge en række af biler. I 1971 gik Rolls-Royce Limited i likvidation, da virksomheden ikke kunne opfylde sine økonomiske forpligtelser. Den britiske regering købte virksomhedens forretning og aktiver. Rolls-Royce Limited blev derefter indlemmet under et nyt navn, Rolls-Royce plc.

Rolls-Royce plc var handelsselskabet og enheden noteret på London Stock Exchange indtil 2003. I 2003 blev selskabets aktionærer enige om at oprette et nyt holdingselskab: Rolls-Royce Group plc. Senere i 2011 blev Rolls-Royce Group et datterselskab af det nye moderselskab for Group Rolls-Royce Holdings plc. Holdingselskabet er det, der nu handles på LSE.

Hvad er Rolls-Royces strategi?

Rolls-Royce fokuserer på fire hovedsektorer: civil, militær, marine og energi. Firmaet har brugt en stor procentdel af sine kapitaludgifter på forskning og udvikling af sine produktlinjer. Dette er for at levere nye produkter og nye teknologier, som senere øger virksomhedens omsætning. Rolls-Royce sigter i sin kerne på at fastholde og forsvare sine kerneforretninger. Som supplement til dette søger virksomheden at pleje nye virksomheder, som den senere kan erhverve. Mens de udfører disse to mål, styrer virksomheden overgangen af teknologier, kapaciteter, ressourcer og værdi på tværs af forretningsområder.

Hvordan tjener Rolls-Royce deres penge?

Rolls-Royce tjener penge på fire primære operationsgrene:

 • Civil Aerospace er den væsentligste bidragyder til virksomhedens omsætning. Denne gren er ansvarlig for fremstilling af flymotorer til store kommercielle fly, regionale jetfly og erhvervsluftfartsmarkederne. Hovedkomponenten, der fremstilles af det civile rumfartssegment, er store motorer, der i gennemsnit udgør 70% af omsætningsmixet for dette driftssegment.

 • Power Systems refererer til Rolls-Royces gren, der leverer højhastigheds- og mellemhastigheds-stempelmotorer og komplette fremdrifts- og kraftgenererende systemer. Dette segment sælger produkter til marine-, forsvars-, elproduktions- og industrimarkeder. Elsystemsegmentet er den næststørste bidragyder til omsætningen og udgør 22% af omsætningen.

 • Forsvarssegmentet er markedsleder inden for flymotorer til militærtransport og patruljefly med solide kamp- og helikopteranvendelser. Dette segment er den tredjestørste indtægtsbidragyder for Rolls-Royce, som i gennemsnit udgør 20% af omsætningen. Det er dog den væsentligste bidragyder til nettooverskuddet for virksomheden.

 • ITO Aero-segmentet refererer til Industria de Turbo Propulsores og er den spanske producent af aeromotorer og gasturbiner. Segmentet falder ind under luftfartsindustrien og producerer flymotorer. Derudover leverer dette segment også vedligeholdelses-, reparations- og eftersynstjenester (MRO-tjenester) til erhvervsflyvning, regionale flyselskaber og industri- og forsvarsapplikationer. Da dette segment hovedsageligt fokuserer på at levere tjenester, har det en af de højeste fortjenstmargener i virksomheden, selvom det genererer den mest ubetydelige omsætning.

Hvordan har Rolls-Royce klaret sig i de seneste år?

I løbet af de seneste fem år har Rolls-Royce-aktien genereret negative afkast på mere end 50%. Mens aktiens sidste udbytteudbetaling var i april 2020, opvejede kurshandlingen på aktien gevinsterne fra udbetalingen. Mellem januar 2020 og april 2020 faldt aktien med mere end 50%, da de globale markeder styrtede sammen med begyndelsen af Covid-19 og dens verdensomspændende spredning. Siden da har aktiekursen vist mindre tegn på bedring. Analytikere forventer, at Rolls-Royce-aktien bør have et stigning i kursafkastet, når luftfartsindustrien igen kommer i gang.

Fundamental Analyse af Rolls-Royce

De fleste investorer anvender en form for fundamental analyse, før de investerer i en virksomhed. En fundamental analyse bruges til at måle en virksomheds indre værdi ved at undersøge de relevante økonomiske og finansielle faktorer, der påvirker virksomheden. Vi vil undersøge faktorer om Rolls-Royce-aktier som P/E, omsætning, indtjening, indtjening pr. aktie, udbytteafkast og cash flow.

Rolls-Royces omsætning

En virksomheds omsætning refererer til de penge, der genereres af virksomhedens drift. I Rolls-Royces tilfælde kommer indtægterne fra salg af udstyr og maskiner sammen med vedligeholdelsestjenester. Du kan finde Rolls-Royces omsætning i selskabets regnskab, som offentliggøres kvartalsvis og årligt. Virksomhedens omsætning er normalt første post på virksomhedens resultatopgørelse. Typisk er en virksomhed med stigende omsætning et godt tegn, og aktien har en tendens til at sætte pris på disse virksomheder.

Rolls-Royces indtjening pr. aktie

Mens en virksomhed med stigende omsætning er god, betyder det ingenting, hvis virksomheden giver underskud år efter år. Indtjening pr. aktie er et mål for en virksomheds rentabilitet. Den beregnes ved at dividere den rapporterede indtjening med antallet af udestående stamaktier. Investorer kan behandle denne metrik som mængden af overskud, de har tjent pr. aktie, som de ejer. Investorer modtager dog ikke denne indtjening som udbytte, fordi nogle virksomheder geninvesterer deres overskud for at fortsætte med at øge deres omsætning.

Rolls-Royces P/E-forhold

P/E-forholdet måler en virksomheds indtjening i forhold til den pris, en investor betaler for en andel af virksomheden. Den beregnes ved at dividere indtjeningen pr. aktie (beregnet ovenfor) med markedsprisen for en aktie. Dette mål omtales også som prisen eller indtjeningsmultiplen. P/E-forholdet for Rolls-Royce kan sammenlignes med P/E-forholdet for en lignende virksomhed eller et industriindeks. For eksempel, hvis P/E-forholdet for Rolls-Royce er højere end de fleste konkurrenter, kan dette indikere, at aktiekursen er for høj. På den anden side, når en virksomhed har rapporteret et tab, vil nævneren af dette forhold være negativ. Det er ikke sædvanligt at rapportere et negativt P/E-tal i finanssektoren, så analytikere lader normalt forholdet være nul.

Rolls-Royces Udbytte

Når en virksomhed rapporterer overskud, kan virksomhedens ledelse beslutte at geninvestere hele overskuddet for at øge omsætningen i det næste år, eller de kan beslutte at dele noget af overskuddet med investorerne i form af udbytte. Udbytte er et mål for den pris, en investor betaler for at modtage dette stykke overskud og udtrykkes normalt som en procentdel. Eksempelvis beregnes Rolls-Royces udbytteafkast ved at dividere udbyttet pr. aktie med markedsprisen. Det seneste udbytte betalt af Rolls-Royce var i april 2020.

Rolls-Royces Cash flow

En virksomheds cash flow refererer til bevægelsen af kontanter i en virksomhed i løbet af en periode. Cash flow kommer fra salg af et produkt, gevinster fra investeringer eller renter fra udlånte penge. I modsætning hertil går cash flow til at betale for varelager og dække udgifter, der er afholdt i perioden. En virksomhed med et stabilt cash flow, der resulterer i nettotilstrømning af kontanter, betragtes som en god virksomhed. Dette indikerer, at virksomhedens kontante udgifter kan dækkes af de penge, der genereres fra salg og investeringer.

Hvorfor købe Rolls-Royce-aktier?

I de seneste år har Rolls-Royce fundamentals måske ikke været attraktive. I de seneste fem år er virksomhedens omsætning vokset bortset fra 2020. I mellemtiden har virksomheden haft underskud i fire af de seneste fem år. Men når man undersøger virksomhedens økonomi, har Rolls-Royce en betydelig aktivbase, der kan sælges for at finansiere projekter, der kan øge virksomhedens værdi. Selskabets likviditet er også sundt med positive nettobevægelser i likviditet gennem årene.

Her er nogle grunde til, at du måske ønsker at købe aktier i Rolls-Royce:

 • Du får eksponering til flyproducentsektoren og bilsektoren til én pris.
 • Virksomheden har eksisteret i mere end 100 år med et globalt etableret brand, der reducerer risikoen for yngre virksomheder eller nystartede virksomheder.
 • Selskabets aktiekurs faldt i 2013, hvilket gør den nuværende kurs til et godt køb for bullish investorer.

Eksperttip om køb af Rolls-Royce aktier

Når du handler med Rolls-Royce eller andre aktier, er et godt tip at foretage din egen research. Selvom denne guide har givet dig en dybdegående undersøgelse af virksomhedens drift, skal du sørge for at lave din research. Tag dig tid til at gennemgå virksomhedens økonomiske rapporter, virksomhedsnyheder, konkurrenter og hvordan analytikere forventer, at virksomheden klarer sig. Som et resultat vil du være en meget bedre forhandler til at finpudse denne færdighed, og du reducerer din risikoeksponering ved at eliminere dårlige investeringer.
- Tony Loton
Køb Rolls-Royce Aktier i Dag!

5 ting, du bør overveje, før du køber Rolls-Royce-aktier

Det er afgørende at følge de følgende fem råd, før du køber Rolls-Royce-aktien.

1. Forstå virksomheden

Benjamin Franklin, en af grundlæggerne af USA sagde engang, at en investering i viden betaler den bedste interesse. Hvis du tager dig tid til at uddanne dig selv om handel og investeringens detaljer, kan du spare penge i det lange løb. Inden du investerer i en virksomhed, der sælger et produkt, du bruger hver dag, eller en virksomhed, hvis aktiekurs er fordoblet det seneste år, er det essentielt at kigge ind under motorhjelmen for at forstå virksomhedens forretningsmodel. Virksomheder bør bruge gæld til at generere indtægter og udnytte deres aktiver mest effektivt. Aktionærer bør se afkastet af deres investeringer enten ved kapitalstigning eller udbytteudbetaling.

2. Forstå det grundlæggende ved investering

Den nemmeste måde at tabe penge på, mens du investerer, er ved ikke at tage sig tid til at forstå, hvordan man investerer. De finansielle markeder udfører milliarder af dollars i daglige transaktioner; forståeligt nok vil en begynderhandler blive skræmt af mængden af information. Brug af risikostyringsværktøjer som stop loss og limit-ordrer ved handel reducerer risikoen for at miste din kapital. At vide, om man skal investere i selve aktien i stedet for en Contract for Difference (CFD) eller placere et væddemål på spreadet, kommer alt sammen med at lære markederne.

3. Vælg din mægler omhyggeligt

At vælge den rigtige mægler kan være forskellen mellem at få en fortjeneste eller et tab på dine handler. Hvis dine mæglergebyrer er for høje, eller mægleren har skjulte gebyrer for handel, lukker du muligvis ud for profitable positioner, men kan miste alle disse penge, når du dækker gebyrerne. Du bør også være opmærksom på den gearing, din mægler tilbyder. Gearing er penge lånt fra din mægler, når du foretager en handel. Gearing kan forstærke dine gevinster såvel som dine tab. Nogle mæglere kan tilbyde gearing på instrumenter såsom CFD'er eller optioner, men normalt tilbyder de gearing på aktie- og valutahandel.

4. Beslut dig for, hvor meget du vil investere

Når du skal beslutte dig for, hvor meget du gerne vil investere, er tommelfingerreglen, at du kun skal investere din disponible indkomst. Disponibel indkomst refererer til den del af din indkomst, der er tilbage efter dækning af dine udgifter og skatter, som du kan bruge eller spare op, som du ønsker. Derfor bør du investere med penge, du ikke har brug for lige med det samme, og du vil bestemt ikke investere hele din opsparing.

5. Beslut dig for et mål for din investering

Investorer henvender sig til markedet af forskellige årsager; nogle vil måske på ferie, andre vil måske købe deres drømmehus, mens nogle måske vil på pension. En sikker ting er dog, at investorer henvender sig til markedet med samme formål: at tjene penge. Derfor bør det første skridt i din karriere som investor altid være at sætte dit mål. Når du ved, hvor mange penge du skal tjene, og hvilken tidslinje du har, kan en lille smule matematik afgøre, hvor meget du skal investere hver måned for at nå dit mål.

Opsummering på Rolls-Royce-aktier

I denne guide har vi set på historien om Rolls-Royce Holdings plc, hvordan virksomheden tjener penge, og virksomhedens strategi for vækst. Vi tog også et dybt dyk ned i virksomhedens fundamentale forhold og udforskede virksomhedens P/E, EPS og udbytte. Vi diskuterede derefter, hvor du kunne købe Rolls-Royce-aktier, og vi tilbød eksperthandelstips sammen med fem ting, du skal overveje, når du køber aktien.

Før du begynder at handle, bør du tage dig tid til at foretage din egen research på din potentielle investering. Undersøg de aktier, du er interesseret i, vælg den bedste mægler, der passer til din handelsstil, og sørg for at bruge dine risikostyringsværktøjer. At læse denne guide er en fremragende måde at starte din handelsrejse på.

For nogle kan handel være skræmmende, og det er forståeligt. Tag dig tid til at læse yderligere materiale om dine investeringer og bliv fortrolig med globale begivenheder, der kan påvirke dine handler. Du kan også bruge mere tid på at bruge din papirhandelskonto, indtil du er tryg ved at handle med rigtige penge.

alternative bestande

Netflix logo
Netflix
NFLX
...
...
Disney logo
Disney
DIS
...
...
Credit Agricole logo
Credit Agricole
CRARF
...
...
Lufthansa logo
Lufthansa
LHA
...
...
Unilever logo
Unilever
UL
...
...
renault logo
renault
RNSDF
...
...

Ofte Stillede Spørgsmål

 1. Virksomheder er ikke juridisk forpligtet til at udbetale udbytte til aktionærer. Bestyrelsen for Rolls-Royce besluttede at suspendere den endelige udbyttebetaling i 2019 og den foreløbige udbetaling af udbytte i 2020 på grund af usikkerheden i de makroøkonomiske udsigter på grund af afmatningen som følge af den globale pandemi.

 2. Rolls-Royce Holdings plc (ticker: RR) handles på London Stock Exchange. Handlende uden for Storbritannien kan handle på LSE, hvis deres mægler giver adgang til dette marked. Handlende skal også konvertere deres basisvaluta som USD til DKK før handel på LSE.

 3. Et indeks er en portefølje af hypotetiske investeringsbeholdninger, der viser bevægelsen i et segment af et marked eller markedet som helhed. Eksempler på indekser er FTSE 100-indekset, S&P 500-indekset eller Euro STOXX 50-prisindekset.

 4. Gearing er kapital lånt fra din mægler, som du returnerer med lidt rente i nogle tilfælde. Gearing er et kraftfuldt handelsværktøj, der kan forstærke dit kapitalafkast, men hvis det misbruges, kan det forstørre dine tab.

 5. Populære risikostyringsværktøjer, der er tilgængelige for handlende, er limit-ordrer og stop-tabs. En limiteret ordre er en type ordre, der kan bruges til at købe eller sælge et værdipapir til den ønskede pris frem for til markedspris. Et stop loss ligner en limit-ordre, idet det udfører en salgsordre, når værdipapiret når din målkurs. Disse risikostyringsværktøjer bruges til at reducere risikoen for at tabe kapital.

 6. Fundamental analyse bruges til at bestemme den iboende værdi af et værdipapir ved at undersøge faktorer som virksomhedens økonomi og ledelsesstrategi. Teknisk analyse involverer at undersøge tendensen for det underliggende værdipapir ved at overveje faktorer som prisen og handelsvolumen. Nogle investorer forsøger at argumentere for, at den ene type analyse er bedre end den anden, når de faktisk begge går sammen. Fundamental analyse fortæller dig, hvad du skal investere i, og teknisk analyse fortæller dig, hvornår du skal investere.