HomeAktierKøb Meta

Sådan køber du Meta (MVRS) aktier i Danmark 2022

Meta (MVRS)
...
24H Ændring
...
exchange
...
Forfatter: Jayson Derrick Opdateret: July 6, 2022

Denne guide forklarer, hvordan du køber Meta (ticker symbol: MVRS) aktie og fører dig igennem de vigtigste ting, du behøver at vide for at gøre det med succes. Inden da, lad os gennemgå en kort oversigt over virksomheden.

Meta er et holdingselskab, der tidligere var kendt som Facebook. Det er mest berømt som et af de mest populære sociale medier-websteder i verden, der har domineret rummet i mere end et årti. Sammen med Facebook ejer Meta også Instagram og WhatsApp, og tjener overvejende sine penge gennem online annoncering.

Dens navneændring fra Facebook til Meta afspejler et skift i virksomhedens prioriteter. Nu langt mere end 'kun' en virksomhed på sociale medier, udvider den hele tiden sin service til at omfatte mere eventyrlige tilbud. Den seneste trend har været et skift mod virtual reality og ind i 'metaverset'.

5 trin til køb af Cryptocurrency lige nu!

 1. 1
  Besøg vores anbefalede platform for at købe crypto ved at klikke på knappen nedenfor.
 2. 2
  Indtast dine oplysninger i de påkrævede felter for at oprette en ny konto.
 3. 3
  Indbetal penge på din konto ved hjælp af your preferred payment method, og bekræft din nye saldo.
 4. 4
  Vælg your favourite crypto coin og vælg hernæst en ”Øjeblikkelig / Markedsordre” for at købe med det samme.
 5. 5
  Indtast det beløb som du ønsker at købe (du vil kunne se det tilsvarende beløb i crypto), og bekræft herefter din ordre!

Alt du behøver at vide om Meta

Før vi dykker ned i den økonomiske analyse, lad os tage et kig på nogle af de mest basale ting, du har brug for at vide om Meta.

Meta Historie

Meta blev dannet, som Facebook, af Mark Zuckerberg, mens han var studerende på Harvard University i 2004. Det sociale netværk, der gjorde det muligt for sine brugere at oprette profiler og forbinde med hinanden, tog universitetsscenen, derefter landet og derefter verden med storm i løbet af de næste par år. I 2012 var det stort nok til at blive et børsnoteret selskab, og dets børsnotering var den tredjestørste i historien indtil da.

Et af kendetegnene ved Facebooks fremgang har været de kontroverser, der er fulgt i kølvandet på det. Går man tilbage til dets grundlæggelse, da Zuckerberg blev anklaget for plagiat inden for en uge efter oprettelsen af siden, har negative historier været en regelmæssig begivenhed. Vægten af negativitet kan meget vel have spillet en rolle i beslutningen om at ændre virksomhedens navn til Meta i 2021.

Hvad er Metas strategi?

Meta er midt i en overgang fra en reklame- og sociale medier fokuseret virksomhed til et dobbelthovedet monster. I 2021 ændrede det sin strategi til at fokusere mere på virtuel og augmented reality. Denne fløj af virksomheden, som eksisterer under paraplyen 'Facebook Reality Labs', kommer til at æde investeringer for mere end 10 milliarder dollars hvert år i de næste par år i forventning om, at det vil sætte virksomheden op til at være en leder på dette område i fremtiden.

Hvordan tjener Meta sine penge?

Størstedelen af virksomhedens omsætning kommer fra online annoncering. Meta sælger annonceplads på sine platforme til marketingfolk og har kraftfulde målretningsalgoritmer, der gør det muligt at identificere brugere baseret på deres aktiviteter og interesser samt personlige oplysninger som deres alder og køn.

Hvordan har Meta præsteret i de seneste år?

På trods af alle dets publicitetsspørgsmål tredobledes Metas aktiekurs i de fem år fra 2016 til 2021. Politiske og kulturelle skandaler, som den, der omfattede virksomhedens bånd til Cambridge Analytica, og hvordan det påvirkede resultatet af præsidentvalget i 2016, havde meget lidt indflydelse på aktiekursen.

Det er en af de største virksomheder i verden og udgør en del af FAANG; tech-kvintetten, der dominerer aktiemarkedet og bruges til i fællesskab at henvise til Facebook (nu Meta), Apple, Amazon, Netflix og Google.

En Fundamental Analyse af Meta

En virksomheds 'fundamentals' refererer til dens grundlæggende økonomiske præstation. Dette analyseres normalt i form af nøglemålinger, der indikerer, om virksomheden vokser, og om dens aktiekurs er en nøjagtig afspejling af virksomhedens underliggende sundhed og succes. Nedenfor tager vi et kig på, hvad hver af disse metrics betyder.

Metas omsætning

Indtægt er et simpelt nok koncept at forstå, fordi det refererer til det beløb, en virksomhed indbringer. Det beregnes som et råtal, før eventuelle omkostninger, såsom driftsomkostninger eller skatter fratrækkes, og det er normalt det første tal, du vil se på en virksomheds regnskab. Omsætning rapporteres enten som et årligt tal eller som et kvartalsvis, og det er den mest overordnede måde at se, om en virksomhed vokser eller ej.

Metas indtjening pr. aktie

Som aktionær er en virksomheds indtjening pr. aktie et vigtigt tal, fordi det fortæller dig, hvad din andel i virksomheden er værd. En virksomheds indtjening pr. aktie (EPS) beregnes ved blot at trække alle dets omkostninger fra dens samlede omsætning og derefter dividere dette tal med antallet af eksisterende aktier. EPS rapporteres på en virksomheds økonomiske arkivering.

Metas P/E-forhold

Forholdet mellem pris og indtjening (P/E) refererer til den mængde penge, en virksomhed tjener i forhold til dens aktiekurs. Det beregnes ved at dividere den aktuelle aktiekurs med indtjening pr. aktie. Tallet, du får, fortæller dig, hvor meget investorer er villige til at betale for hver $1 i omsætning.

P/E-ratio er en god måde at vurdere, om en virksomhed er 'overvurderet' eller 'undervurderet' eller, sagt på en anden måde, hvor meget hype der er omkring en virksomhed på et givet tidspunkt. Traditionelt er en pris/indtjening på mere end omkring 25 høj, og det betyder, at investorerne betaler en premium nu, fordi de forventer, at virksomheden vil generere meget mere omsætning i fremtiden.

Metas udbytte

Udbytte er en måde for investorer at generere en stabil indkomst over tid, og en virksomheds udbytte afkast fortæller dig, hvor meget den udbetaler hvert år. Afkastet er angivet i procent, og det refererer til, hvor meget af aktiekursen, der betales tilbage til dig i udbytte hvert år.

Udbetalinger foretages normalt enten to gange om året eller kvartalsvis, og udbytteberegningen er baseret på den samlede sum af disse udbetalinger. Hvis selskabets aktiekurs var $1, og du fik udbetalt $0,01 i alt i årligt udbytte, ville udbytteafkastet være 1%.

Desværre er det ikke alle virksomheder, der udbetaler udbytte. Moderne virksomheder har en tendens til at prioritere at geninvestere deres overskud for at vokse – og dermed give aktionærværdi ved at øge aktiekursen – frem for at bruge dem til at udbetale udbytte. Dette er tilfældet for Meta, som aldrig har udbetalt et udbytte, og det er usandsynligt, at den starter i den nærmeste fremtid.

Metas Cash flow

Cash flow er den sidste vigtige økonomiske metrik, som du bør kende til, og den rapporteres på en virksomheds årsregnskab. Det, du specifikt bør være interesseret i, er det frie cash flow, som er de penge, en virksomhed har til overs efter at have betalt alle sine øvrige omkostninger.

Frit cash flow er godt, fordi det giver en virksomhed masser af muligheder. Det kan investere det i forskning og udvikling, købe kapitaludstyr eller bruge det til at betale udbytte til aktionærerne. Alt sammen gode nyheder for dig. Meta har rutinemæssigt haft milliarder til rådighed i frit cash flow, og det er en af grundene til, at det har været en så populær investeringsmulighed i løbet af de sidste par år.

Hvorfor købe Meta-aktier?

Meta er uden tvivl en kvalitetsinvestering, hvis man tager virksomhedens økonomi i betragtning. Dens tidligere præstationer er fremragende, den har masser af penge let tilgængelige, og dens PR-problemer betød, at dens aktier ikke er så dyre som nogle af dens konkurrenter i forhold til den indtjening, den genererer.

Den negative omtale er dog et problem, som du skal overveje. Hvis du er villig til at acceptere den risiko, som fremtidige undersøgelser af dens adfærd kan have, så er der mange grunde til at investere i Meta. Her er et par af dem:

 • En veletableret, populær virksomhed, der konsekvent rapporterer om store overskud

 • Det har store og forstyrrende ideer til at blive på forkant med teknologiindustrien

 • Det diversificerer for at reducere sin afhængighed af sine sociale medieplatforme for omsætning

Eksperttip til køb af Meta-aktier

Da Meta-aktiens kurs kan være ustabil, kan det være en god idé at købe aktier på et "quote and deal"-grundlag eller ved at afgive en "limit order", så du ikke betaler mere for dine aktier, end du egentlig ønsker, hvis prisen stiger. For at sige dette på en anden måde, kan det være bedst ikke at placere en "i bedste fald" købsordre uden for markedstiden.
- Jayson Derrick

5 ting at overveje, før du køber Meta-aktier

Her er fem nøglepunkter, du skal tænke over, før du investerer i Meta.

1. Forstå virksomheden

Tag dig tid til at forstå, hvad Meta gør, og hvordan det tjener sine penge. Du skal vide, hvilken slags faktorer der kan påvirke dens evne til at blive ved med at tjene penge, såsom dens konkurrenter, og hvor let det er for ny konkurrence at komme med på markedet.

Det betyder mere end blot at beslutte, om du synes, en virksomhed laver et godt produkt. I Metas tilfælde betyder det faktum, at det tjener så mange penge på online annoncering, at du skal tænke på Google og Amazon som direkte konkurrenter, såvel som andre sociale medievirksomheder.

2. Forstå det grundlæggende ved investering

At være en succesrig investor handler om mere end blot at vælge aktier. Sørg for, at du forstår, hvordan du investerer og administrerer dine penge, hvilket betyder, at du tænker på ting som dollar-omkostningsgennemsnit og porteføljestyring for at sikre, at du kan klare uventede udviklinger på aktiemarkedet.

3. Vælg din mægler omhyggeligt

En mægler er en uundværlig del af at eje aktier, og du bør derfor tage dig tid til at vælge den rigtige. Hvis du vil være aktiv med hensyn til at købe eller handle masser af aktier, så er en mægler, der opkræver lave handelsgebyrer, bedst. Alternativt vil langsigtede investorer måske tænke på en mægler, der tilbyder skattelettelser for at besidde aktier eller også inkluderer andre pengestyringsfunktioner.

4. Beslut dig for, hvor meget du vil investere

Det vigtigste at huske er aldrig at investere mere, end du har råd til at tabe. Ud over det afhænger hvor meget du skal investere af dine individuelle forhold, og det kan være lige så meget eller så lidt som du vil.

Noget der dog gælder for alle investorer er, at du altid bør sprede dine penge rundt på forskellige finansielle aktiver. Lad dig ikke være helt afhængig af ydeevnen for én aktie. Del i stedet dine penge op og læg dem i en række forskellige investeringer, ideelt på forskellige tidspunkter, for at skabe den sikreste portefølje som muligt.

5. Beslut dig for et mål for din investering

Før du starter, skal du bruge lidt tid på at beslutte, hvor længe du vil investere dine penge, og hvad du vil opnå med dem. Svarene på disse spørgsmål kan hjælpe dig med at lave en strategi, fordi en ung investor, der ønsker at spare op til pension, har langt flere muligheder end nogen, der forsøger at tjene en hurtig penge.

Generelt er en langsigtet tilgang bedst. Aktiemarkedet har traditionelt klaret sig bedre end opsparingskonti, når man sammenligner dem på tværs af årtier. Selvom du kun har et lille beløb til rådighed nu, kan du gradvist bygge det op til et betydeligt antal, hvis du er villig til at låse det inde i mange år.

Hvad skal jeg gøre for at købe Meta-aktier?

Det er tid til en hurtig oversigt over, hvad vi har lært, indtil videre i denne guide.

Meta er navnet på det holdingselskab, der blandt mange andre virksomheder ejer Facebook, WhatsApp og Instagram. De tjener de fleste af deres penge på at sælge online-annonceplads, men virksomheden er konstant fornyende og ønsker at forgrene sig til virtual reality i løbet af de næste par år.

For at investere i virksomheden lige nu, skal du oprette en online børsmæglerkonto. Denne proces tager normalt kun et par minutter, og når du har tilføjet nogle penge til platformen, kan du begynde at købe aktier med det samme.

alternative bestande

Netflix logo
Netflix
NFLX
...
...
Disney logo
Disney
DIS
...
...
Credit Agricole logo
Credit Agricole
CRARF
...
...
Lufthansa logo
Lufthansa
LHA
...
...
Unilever logo
Unilever
UL
...
...
renault logo
renault
RNSDF
...
...

Ofte Stillede Spørgsmål

 1. Det er noteret på NASDAQ, et amerikansk aktiemarked, hvor de fleste førende teknologivirksomheder er tilgængelige. Dens aktiesymbol er FB i øjeblikket, men det vil snart ændre sig til MVRS, så du skal muligvis søge efter begge på din børsmæglerkonto for at finde det.
 2. Det er meget usandsynligt, at Meta vil begynde at betale udbytte i den nærmeste fremtid. Virksomheden har altid investeret penge tilbage i at vækste virksomheden, og de har forpligtet sig til betydelige udgifter i løbet af de næste par år for at udvikle deres virtual reality-afdeling.

 3. Der er en type ordre kendt som en 'stop-loss' ordre, som du kan placere på forhånd. Denne ordre kan indstilles til at udføre, når prisen på en aktie falder til et vist niveau. Det er en god idé at bruge det til at forhindre store tab, men vær forsigtig med at sætte ordren til at skyde til en for høj pris, for så kan du se dine aktier solgt under en lille korrektion.
 4. Du kan placere en ordre, der fungerer på nøjagtig samme måde som en stop-loss-ordre, undtagen over den aktuelle markedspris. På den måde, hvis prisen stiger, udføres ordren for at sælge dine aktier, og du kan lomme overskuddet.
 5. Teknisk analyse er en god måde at identificere det rigtige tidspunkt at købe eller sælge en aktie på, fordi det giver dig et vindue til, hvordan andre handlende kan handle. Du kan bruge denne analyse til at forudsige fremtidige prisbevægelser. De bedste beslutninger træffes dog med en kombination af teknisk og fundamental analyse, så forsøm ikke helt det langsigtede udsigter.