HomeAktierKøb Google
Start handlen med eToro

Sådan køber du Google (GOOGL) aktier i Danmark 2022

Google logo
Google (GOOG)
...
24H Ændring
...
exchange
...
Forfatter: Hassan Maishera Opdateret: July 12, 2022

Google er en teknologivirksomhed, der primært leverer digitale tjenester, såsom online annoncering, søgemaskine, software og cloud computing. Det producerer også hardwareprodukter såsom smartphones og Chromebook-computere. Google har hovedkontor i Californien, USA, og er et helejet datterselskab af Alphabet Inc. Med aktiekursen på 2.872 USD har Google i skrivende stund en markedsværdi på 1.907 milliarder USD og er rangeret blandt de bedste virksomheder mht. markedsværdi sammen med Apple, Microsoft, Amazon og Facebook. Google ejer to af verdens mest besøgte websteder: Google og YouTube. Virksomheden er noteret på Nasdaq-børsen med ticker-symbolet GOOGL.

Guiden giver dig detaljerede oplysninger om, hvordan du køber Google-aktier, og guider dig til grundigt at analysere aktien ved hjælp af forskellige grundlæggende analyse-metrics.

5 nemme trin til at købe GOOG aktien

 1. 1
  Besøg eToro via nedenstående link og tilmeld dig ved at indtaste dine oplysninger i alle de påkrævede felter.
 2. 2
  Indtast dine personlige oplysninger og udfyld et simpelt spørgeskema, der anvendes til informationsformål.
 3. 3
  Klik på " Indbetal ", vælg din foretrukne betalingsmetode, og følg anvisningerne for at indbetale penge på din konto.
 4. 4
  Søg efter din yndlingsaktie og se de vigtigste statistikker. Når du så er klar til at investere, så skal du blot klikke på "Handl".
 5. 5
  Indtast det beløb som du ønsker at investere, og sørg for at have de rette handelsindstillinger inden du køber aktien.

Alt du behøver at vide om Google

At forstå de vigtige aspekter af virksomheden, såsom dens historie, strategi, indtægtskilder og seneste resultater, kan hjælpe dig med at træffe de rigtige investeringsbeslutninger.

Google historie

Stanford-studerende Larry Page og Sergey Brin grundlagde Google den 4. september 1998 i Californien, USA. Duoen havde til hensigt at reformere de konventionelle søgemaskiner, der rangerede websider på grundlag af det antal gange, søgeordet optrådte på siden. De foreslog at rangere websider efter relevans, hvilket ville blive bestemt af antallet og vigtigheden af de sider, der linker til det originale websted. Page og Brin navngav den nye søgemaskine "BackRub", men omdøbte den senere til sin nuværende form, Google: en stavefejl af ordet "googol", der betyder et utalligt stort antal.

I 1999 rejste virksomheden 25 millioner dollars fra Kleiner Perkins og Sequoia, to store venturekapitalfirmaer. Google blev børsnoteret den 19. august 2004, da selskabet solgte over 19,6 millioner aktier til 85 USD pr. aktie, hvilket rejste 1,67 milliarder USD og gav selskabet en markedsværdi på 23 milliarder USD. Google foretog nogle vigtige strategiske opkøb: det købte det populære videostreamingwebsted YouTube i 2006 for 1,6 milliarder dollars, reklamefirmaet DoubleClick i 2008 for 3,1 milliarder dollars og telekommunikationsselskabet Motorola Mobility i 2012 for 12,5 milliarder dollars. Virksomheden investerede også i at oprette 11 datacentre rundt om i verden for at imødekomme de 1 milliard unikke månedlige besøgende på deres hjemmeside.

Alphabet, Googles moderselskab, blev dannet i 2015 for at omstrukturere og omorganisere virksomhedens voksende forretning. Google fik til opgave at varetage konglomeratets internetinteresser og blev dets største helejede datterselskab. Sundar Pichai overtog Google som sin nye administrerende direktør og erstattede Larry Page, der tog ansvaret som administrerende direktør for Alphabet Inc.

Hvad er Googles strategi?

Googles forretningsstrategi omfatter at skabe nyttige produkter til sine kunder, sikre onlinesessioner, støtte sine forretningspartnere og bidrage med sin andel til samfundet. Under pandemien lancerede virksomheden omkring 200 nye initiativer og produkter, der hjalp sundhedsmyndighederne og den brede offentlighed med at forhindre spredning af sygdommen. Google og Apple udviklede et Exposure Notification System (ENS), der gjorde det muligt for sundhedsmyndighederne at administrere genåbninger. Mere end 50 lande og stater brugte teknologien, som hjalp dem med at træffe passende beslutninger for at begrænse spredningen af sygdommen. Google Meet, virksomhedens videokonferenceapp, blev gjort gratis til brug under pandemien, da virksomheder og uddannelsessektoren skiftede til arbejde hjemmefra og fjernundervisning.

Google sikrer, at dets digitale værktøjer forbliver sikre, og at brugernes data og privatliv er sikret. For eksempel blokerer Gmail omkring 99,9% af spam- og phishing-e-mails, mens Google Play Protect scanner omkring 100 milliarder apps hver dag for malware eller spyware.

Virksomheden støtter indholdsskabere og dets forretningspartnere ved at give dem innovative produkter. For eksempel kan app-udviklere bygge deres virksomheder op takket være Google Play Butik. Ifølge Google brugte mere end 2,9 milliarder brugere dets produktivitetsværktøjer som Kalender, Google Drev, Google Docs og Google Meet i 2020. Google anslår, at det genererede økonomisk aktivitet til en værdi af 426 milliarder USD i 2020 for mere end 2 milliarder amerikanere, der brugte dets annonceringsværktøjer.

Google planlægger at investere i forskning og udvikling inden for områderne annoncering, cloud computing, maskinlæring, søgemaskine og nye produkter og tjenester. Som en del af sin ekspansionsstrategi investerer virksomheden regelmæssigt i grunde og bygninger til datacentre, kontorer og informationsteknologiaktiver. Strategiske opkøb, investeringer og optimal udnyttelse af kapital vil hjælpe virksomheden med at diversificere sine tilbud, udvide sine kapaciteter inden for ingeniør- og andre funktionelle områder og opbygge strategiske initiativer og partnerskaber.

Hvordan tjener Google penge?

Google genererer indtægter fra en række tjenester, herunder annoncering, Android-operativsystemet, YouTube, Google Maps, Google Play, søgning, Chrome-webbrowseren, smartphones og gadgets. Virksomhedens primære indtægtskilde er reklame, mens dens sekundære indtægt kommer fra salg af apps, digitalt indhold og køb i app. Virksomheden sælger også hardware, der omfatter smartphones og elektroniske gadgets. Google genererer abonnementer og gebyrer fra YouTube Premium og YouTube TV.

Google Cloud opkræver gebyrer fra sine kunder for at bruge Google Cloud Platform-tjenester (GCP) og Google Workspace-samarbejdsværktøjer. "Andre væddemål" i Googles finansielle rapporter omfatter en kombination af driftssegmenter, og deres indtægter stammer primært fra salg af internettjenester, licenser og F&U-tjenester.

Hvordan har Google klaret sig i de seneste år?

Aktien i Googles moderselskab, Alphabet Inc., steg omkring 257% mellem den 16. september 2016 og den 13. september 2021. Aktien lukkede på sit højeste niveau nogensinde på $2.904,31 den 1. september 2021.

Kilde: Google Finance

Fundamental Analyse af Google

En fundamental analyse indebærer evaluering af en aktie eller virksomhed på en række forskellige finansielle målinger, der giver investorer en idé om aktiens faktiske værdi i forhold til dens markedspris. De almindelige mål, hvorpå investorer undersøger en aktie, omfatter blandt andet omsætning, indtjeningsvækst, indtjening pr. aktie, pris-til-indtjening-forhold, udbytteafkast, frit cash flow.

Googles omsætning

Indtægt er den pengeværdi, en virksomhed genererer ved at sælge sine varer eller tjenester. En stigning i en virksomheds omsætning kan øge dens rentabilitet og aktiekurs, hvorimod et fald i en virksomheds omsætning kan reducere dens rentabilitet og reducere dens aktiekurs. Omsætning kaldes også “top linje” og kan findes på virksomhedens resultatopgørelse.

Alphabet Inc. rapporterede en omsætning på $61,88 milliarder i Q2 2021 mod $38,29 milliarder i Q2 2020, hvilket er en stigning på 61,8% fra samme kvartal året før.

Googles indtjening pr. andel

Indtjeningstallet pr. aktie eller EPS angiver mængden af indtjening, der kan henføres til hver aktie. Du kan beregne en virksomheds EPS ved at dividere dens nettoresultat med det gennemsnitlige antal udestående aktier. For eksempel, hvis en virksomheds nettooverskud er $100 millioner, og det gennemsnitlige antal udestående aktier er 10 millioner, vil dens EPS være $10 pr. aktie. Indtjening pr. aktie kan være negativ, hvis en virksomhed giver underskud i stedet for overskud.

Selskaber rapporterer normalt indtjening pr. aktie i to former, hvor forskellene ligger i beregningen af det gennemsnitlige antal udestående. Den grundlæggende EPS inkluderer kun almindelige udestående aktier i formlen, mens den udvandede EPS også inkluderer konvertible aktier (såsom warrants og medarbejderaktieoptioner) i beregningen, hvilket udvander andelen af overskud for eksisterende aktionærer i takt med, at nævneren i formlen stiger.

Alphabet rapporterede en grundlæggende EPS på $27,69 i Q2 2021 sammenlignet med $10,21 grundlæggende EPS rapporteret i Q2 2020 – en stigning på 171% fra året før.

Googles P/E-forhold

Pris-til-indtjening-forholdet eller P/E-forholdet bestemmer forholdet mellem markedsprisen på en aktie i forhold til dens indtjening pr. Med andre ord hjælper det dig med at beregne de multipler, som aktien handler med i forhold til markedsprisen. For eksempel, hvis en aktie handles til $20, mens dens EPS er $10, ville dens P/E-forhold være 2x. Det betyder, at aktien handles til det dobbelte af den indtjening, den genererer pr. Aktier, der handles til lavere multipla af P/E, kan betyde, at de er billige, men du bør grave dybere og analysere andre målinger, før du når nogen konklusion.

Googles sidste 12-måneders P/E-forhold var 27,17x den 30. juni 2021.

Googles udbytte

Udbytte er kontante udbetalinger fra selskabet til dets aktionærer fra dets overskud. Bestyrelsen beslutter, om der skal udbetales udbytte eller helt springes over, afhængigt af deres politik. Voksende virksomheder betaler ofte ikke udbytte, da de ønsker at beholde og geninvestere virksomhedens indtjening for at udvide forretningen yderligere. Investorer, der ejer aktier i et selskab mindst én hverdag før ex-dividend datoen, er berettiget til udbytte, der er deklareret af selskabet.

Udbytteudbyttet af en aktie repræsenterer det samlede årlige kontantudbytte udbetalt af selskabet som en procentdel af aktiekursen. For eksempel, hvis et selskab udbetalte årligt udbytte på $10, mens aktiekursen er $50, ville dets udbytteudbytte være 5%. Investorer foretrækker aktier med højt udbytte, da disse aktier giver dem et højere afkast af deres investeringer.

Alphabet Inc. har ikke udbetalt udbytte til sine aktionærer til dato.

Googles Cash flow

En Cash flow-opgørelse viser ind- og udstrømme af penge opdelt i cash flow fra investeringsaktiviteter, driftsaktiviteter og finansieringsaktiviteter. Slutsaldoen på denne opgørelse viser mængden af likvider, som virksomheden besidder. Positiv cash flow fra driftsaktiviteter betyder, at virksomheden genererer flere penge fra sin drift, end den bruger, så overskuddet kan bruges på andre strategiske aktiviteter.

Pr. 30. juni 2021 havde Alphabet Inc. likvider på 17,74 milliarder USD. Virksomheden genererede 25,44 milliarder USD fra driftsaktiviteter i 2. kvartal 2021 sammenlignet med 41,17 milliarder USD i samme kvartal året før.

Hvorfor købe Google-aktier?

Google er kendt for at udrulle innovative produkter og tjenester. Google Søgning, Android, Chrome, Google Maps, YouTube, Google Play og andre tjenester er blevet en del af de fleste menneskers liv. Her er de tre grunde til, at du bør købe Google (Alphabet) aktier.

 • Googles strategi med at bygge nye digitale produkter og hardwareprodukter og forbedre de eksisterende, har gjort virksomheden til en af verdens største og mest værdifulde virksomheder. Midt i 2020 coronavirus-pandemien introducerede virksomheden 200 nye produkter og funktioner, der hjalp folket på forskellige måder. Det faktum, at Googles produkter er blevet adopteret globalt, siger meget om virksomhedens potentiale, hvilket burde være en god grund til at inkludere aktien i din portefølje.
 • Google investerer regelmæssigt i forsknings- og udviklingsaktiviteter og erhverver innovative virksomheder, der kan bidrage til dens langsigtede succes og øge sin ekspertise på tværs af forskellige domæner.
 • Googles aktie har produceret eksplosive afkast siden starten på grund af dens fortsatte indtjening og omsætningsvækst. Det bedste er, at virksomheden stadig vokser, da den aggressivt investerer i kunstig intelligens og maskinlæring, der har mange banebrydende applikationer.

Eksperttip om køb af Google-aktier

Alphabet-aktien er steget højt siden starten. Ethvert fald i aktiekursen kan give dig en købsmulighed. Du kan også overveje at anvende dollar-omkostningsgennemsnits-teknikken ved at købe aktien i små mængder uanset dens pris, hvilket minimerer virkningen af ustabilitet på dit køb og kan sænke dine gennemsnitlige omkostninger ved at holde aktien. Selvom aktien ikke betaler udbytte, kan du holde den på lang sigt for at tjene kapitalgevinster gennem aktiestigning.
- Hassan Maishera
Køb Google Aktier i Dag!

5 ting, du bør overveje, før du køber Google-aktier

For at blive en bedre investor eller trader, bør du overveje følgende 5 ting, før du investerer i en aktie.

1. Forstå virksomheden

At investere blindt i en aktie bare for at hoppe med på vognen er ikke fornuftig investering. Du bør forstå virksomheden grundigt for at kende de underliggende risici og potentielle fordele ved at eje dens aktier. Jo mere du bliver fortrolig med virksomhedens drift, jo større er dine chancer for at træffe præcise beslutninger om køb og salg af aktien på de rigtige tidspunkter. Den bedste måde at studere virksomhedens forretningsmodel på er at studere årsrapporten og holde dig opdateret ved at følge branchenyhederne. Du kan studere virksomhedens økonomi og sammenligne dem med dets konkurrenter i branchen for at afgøre, om aktien er passende værdiansat på markedet.

2. Forstå det grundlæggende ved investering

Du bør forstå de grundlæggende principper for langsigtet investering såvel som kortsigtet handel. Prøv at opbygge en veldiversificeret portefølje af forskellige aktier, der vil sprede din investeringsrisiko på tværs af forskellige virksomheder. Du bør med andre ord undlade at lægge alle dine penge i en enkelt aktie, der kan udsætte dig for høj risiko, hvis resultatet ikke går din vej. Hvis du er til kortsigtet handel, bør du kun risikere en lille del (1% eller 2%) af din konto på en enkelt handel. Du bør altid anvende risikobegrænsende teknikker og placere stop loss på hver af dine handler for at beskytte din kapital.

3. Vælg din mægler omhyggeligt

Du bør altid vælge en mægler, der giver dig adgang til en robust handelsplatform med mobile handelsfunktioner. Vælg også en mægler, der opkræver lave provisioner eller spreads, giver dig mulighed for at handle med en bred vifte af finansielle aktiver og understøtter populære ind- og udbetalingsmetoder. Åbning af din konto hos en reguleret mægler vil beskytte dig mod at blive snydt. Så du bør gennemgå en mægler og sammenligne dens tjenester med de andre for at vælge den bedste blandt dem.

4. Beslut dig for, hvor meget du vil investere

Før du investerer eller handler, bør du bestemme, hvor meget du skal investere. Hvis du investerer et stort beløb uden at mindske risikoen for at miste din kapital, kan du komme i problemer. Et af det grundlæggende ved investering er, at du bør åbne mindre positioner og begrænse brugen af gearing, fordi selv en lille bevægelse kan slette din konto, hvis du åbner store eller gearede handler.

5. Beslut dig for et mål for din investering

Dit investeringsmål vil bestemme, hvilken type investeringsstrategi du anvender for at nå dette mål. Hvis dit investeringsmål er at slå det populære benchmark, såsom S&P 500-indekset, skal du muligvis påtage dig højere risiko og vælge aktier, der kan generere højere afkast. Der er altid en risiko-afkast-afvejning. Så hvis en investor sætter et mål om at opnå høje afkast, bliver de nødt til at påtage sig højere risiko og omvendt.

Opsummering af Google-aktier

Teknikgiganten Google fortsætter med at imponere investorer med sine økonomiske resultater over gennemsnittet, og det imponerer kunderne med sine interessante produkter og tjenester. I 2. kvartal 2021 steg Googles annonceindtægter med 69% år-til-år og nåede op på 35,8 milliarder dollars, mens YouTubes annonceindtægter steg med 84% år-til-år og nåede op på 7 milliarder dollars. Google Cloud registrerede også en vækst på 50%, hvilket hjalp med at reducere virksomhedens cloud-driftstab. Virksomheden foretager investeringer i sine nye projekter: Waymo (en selvkørende teknologivirksomhed), Verily (en life science-virksomhed) og Calico (en sundhedsforskningsvirksomhed). Virksomheden har masser af vækstudsigter, og investorer er optimistiske med hensyn til aktien.

Hvis du vil investere i aktien i Googles moderselskab, Alphabet, kan du åbne en aktiekonto hos en børsmægler. Dette er en nem proces, der kræver at du udfylder en onlineformular og uploader dine identitetsdokumenter. De fleste mæglere åbner din konto inden for tre hverdage efter at have bekræftet dine legitimationsoplysninger. Når din konto er oprettet, kan du finansiere den ved hjælp af en af de populære indbetalingsmetoder, såsom Paypal, kredit- eller debetkort og bankoverførsler.

Hvis du vil lære om andre spændende aktier, så tjek ledsagesiderne til denne.

alternative bestande

Netflix logo
Netflix
NFLX
...
...
Disney logo
Disney
DIS
...
...
Credit Agricole logo
Credit Agricole
CRARF
...
...
Lufthansa logo
Lufthansa
LHA
...
...
Unilever logo
Unilever
UL
...
...
renault logo
renault
RNSDF
...
...

Ofte Stillede Spørgsmål

 1. Googles moderselskab, Alphabet Inc., er noteret på Nasdaq-børsen med ticker-symbolet GOOGL.
 2. Google tjener primært på Google-søgeannoncer og YouTube-annoncer.
 3. Google har ikke udbetalt noget udbytte siden starten, men det har genereret betydelige afkast til sine aktionærer gennem aktiekursstigning.
 4. USA tegnede sig for 47% af Alphabets samlede omsætning i andet kvartal 2021, mens Europa, Mellemøsten og Afrika stod for 30% af virksomhedens omsætning i andet kvartal 2021.

 5. Alphabet, Googles moderselskab, blev dannet i 2015 for at omstrukturere og omorganisere virksomhedens voksende forretning.
 6. Det børsnoterede udbud af Google fandt sted den 19. august 2004, da selskabet solgte over 19,6 millioner aktier til 85 USD pr. aktie, hvilket rejste det 1,67 milliarder USD og gav selskabet en markedsværdi på 23 milliarder USD