Home » Ordliste » Markedsordre

Markedsordre

En markedsordre refererer til en retning, som investorer giver deres mægler for at købe et aktiv eller aktie til den bedst mulige pris. Det er den mest almindelige type ordre, investorer og handlende foretager på markedet.

Når du afgiver en markedsordre, kan den erhvervsdrivende ikke købe aktivet til en bestemt pris, men snarere til en pris, der er baseret på det aktuelle markedsudbud. Ved at afgive en markedsordre instruerer den erhvervsdrivende sin mægler om at udføre handlen så hurtigt som muligt til den aktuelle markedspris.

Bemærk dog, at ordren kun bliver udfyldt med det samme, hvis markedet er åbent. Ellers, hvis en erhvervsdrivende afgiver en markedsordre, mens markedet er lukket, vil ordren blive eksekveret på det åbne marked.

I modsætning til limit- og stop-loss-ordrer er en markedsordre det bedste valg for dem, der ønsker at handle et værdipapir så hurtigt som muligt til det aktuelle kurspunkt.

Markedsordrer bruges hovedsageligt af investorer, der handler med det mest populære indeks og investeringsforeninger og aktier. Derudover kan investorer, der ønsker at anvende den velkendte dollar-cost averaging (DAC) strategi, også drage fordel af markedsordrer, fordi disse investorer køber værdipapirer med samme tidsintervaller uanset kurstendensen.

Gå tilbage til vores fulde ordliste.