HomeAktierKøb NIO
Start handlen med eToro

Sådan køber du NIO (NIO) aktier i Danmark 2022

NIO logo
NIO (NIO)
...
24H Ændring
...
exchange
...
Forfatter: Hassan Maishera Opdateret: July 12, 2022

Nio er en kinesisk bilproducent, der har specialiseret sig i at designe og producere elektriske køretøjer. Virksomheden har hovedkontor i Shanghai, Kina, og har forskningscentre og kontorer i USA, Tyskland, Storbritannien og Norge. Kinas hovedkvarter er baseret i Hefei, mens Beijing-kontoret fungerer som dets globale R&D-hub for softwareudvikling.

Selskabets aktier handles som American Depositary Receipts (ADR'er) på New York Stock Exchange (NYSE) med et ticker-symbol NIO. Dens lager er kategoriseret i Consumer Cyclical-sektoren og Auto Manufacturers-industrien. Virksomhedens kinesiske navn Weilai - som oversættes til Blue Sky Coming - betyder dets vision om at være en miljøvenlig virksomhed, der producerer ren energikøretøjer.

Guiden forklarer, hvordan du kan købe NIO-aktier, giver detaljerede oplysninger om aktien og vurderer virksomheden på forskellige vigtige målinger.

5 nemme trin til at købe NIO aktien

 1. 1
  Besøg eToro via nedenstående link og tilmeld dig ved at indtaste dine oplysninger i alle de påkrævede felter.
 2. 2
  Indtast dine personlige oplysninger og udfyld et simpelt spørgeskema, der anvendes til informationsformål.
 3. 3
  Klik på " Indbetal ", vælg din foretrukne betalingsmetode, og følg anvisningerne for at indbetale penge på din konto.
 4. 4
  Søg efter din yndlingsaktie og se de vigtigste statistikker. Når du så er klar til at investere, så skal du blot klikke på "Handl".
 5. 5
  Indtast det beløb som du ønsker at investere, og sørg for at have de rette handelsindstillinger inden du køber aktien.

Alt du behøver at vide om NIO

Investorer bør have en grundig forståelse af en virksomheds historie, forretningsstrategi, indtægtskilder, forretningsmodel, økonomiske nøgletal og aktiens seneste udvikling for at træffe informerede investeringsbeslutninger. Følgende afsnit giver dig vital information om NIO's operationer:

NIOs historie

NIO blev grundlagt i november 2014 af den kinesiske investor og iværksætter William Li. I 2016 introducerede virksomheden sin første "EP9" elektriske sportsvogn med et prisskilt på 22 milioner kroner og en rækkevidde på 427 km (eller 265 miles) pr. opladning. Bilen blev dog produceret i begrænsede mængder. Virksomhedens første masseproducerede elektriske sportsutility vehicle (SUV), ES8, blev introduceret i december 2017. ES8 er en fuld størrelse, 5-dørs, 7-sæders elektrisk køretøj med en aluminiumslegering. Levering af SUV'en startede i juni 2018.

En 5-personers elektrisk SUV, ES6, blev lanceret i december 2018, og leveringerne til kunderne startede i juni 2019. En 5-personers coupé SUV ved navn EC6 blev afsløret i december 2019, med leveringer fra september 2020. I januar 2021 , introducerede bilproducenten sin første elektriske sedan nogensinde i Chengdu, Kina, som vil konkurrere med Teslas Model S sedan i Kina. Sedanen kan prale af et autonomt køresystem kaldet Aquila.

NIO kom ind på det oversøiske marked i 2021, da et parti ES8'ere ankom til Norge, som vil blive efterfulgt af lanceringen af den elektriske ET7 sedan i 2022.

NIO rejste $1 milliard i børsnoteringen på New York Stock Exchange i september 2018, da det udstedte amerikanske depositarbeviser (ADR'er) til $6,26.

Hvad er NIOs strategi?

NIOs strategi er at introducere innovativ og avanceret teknologi i bilindustrien. Virksomheden har ekspertise inden for autonom kørsel og batteribytteteknologier. Dens batteri-som-en-service-model (BaaS) giver brugerne mulighed for at genoplade, udskifte eller opgradere deres køretøjers batterier ved at abonnere på tjenesten, som sænker køretøjets købspris og samtidig giver brugerne pålidelig batteriydelse og fleksible opgraderingsmuligheder. Virksomheden driver et netværk af mere end 170 strategisk installerede batteribyttestationer i 74 byer.

Virksomheden sigter mod at fremme sit NIO Autonomous Driving (NAD) system, udvikle interne kapaciteter og fokusere på at udrulle brancheførende funktioner til sine kunder. Ifølge virksomheden har NIO Pilot autonome kørselssystemet flere innovative funktioner, der inkluderer navigation på piloten (NOP), advarsel om forlæns kollision, registrering af blinde vinkler, automatisk fjernlys og alarm om tværgående trafik bagtil. NIO Pilot-systemet indeholder indbyggede algoritmer, der samler data fra hele flåden og analyserer dataene ved hjælp af AI for at udvikle nye funktioner. Virksomheden planlægger at tilbyde et månedligt abonnement på sit NIO Autonomous Driving (NAD) system i 2022.

NIOs strategi er at gennemføre interne forsknings- og udviklingsaktiviteter for at udvikle software og hardware til hurtigt at udrulle nye teknologier til sine kunder. NOMI, NIOs digitale ledsager i bilen, hjælper chauffører med at kommunikere og interagere med bilens forskellige funktioner. Virksomheden har firmware-over-the-air (FOTA) og software-over-the-air (SOTA), som gør det muligt at fjerninstallere kritiske opdateringer, rette fejl og opgradere firmware.

Hvordan tjener NIO penge?

NIO tjener størstedelen af sine indtægter fra salget af sine køretøjer. En lille del af dets omsætning kommer fra produkter og tjenester, der er bundtet sammen med salg af køretøjer, såsom energipakker, strømforsyningsløsninger, strømudskiftningstjenester, one-click-for-power-tjenester og månedlige servicegebyrer.

Hvordan har NIO klaret sig i de seneste år?

NIO ADR steg med over 102% mellem 14. september 2020 og 10. september 2021, da den steg fra 18,73 USD til 37,98 USD. Den er steget omkring 284% siden børsintroduktionen den 12. september 2018, med det højeste punkt ($61,95) opnået den 22. januar 2021.

NIO ADR 3-års diagram (startende fra 14. september 2018): Kilde: Google Finance

Fundamental Analyse af NIO

En fundamental analyse refererer til at analysere virksomhedens økonomiske forhold for at bestemme den iboende eller dagsværdi af dens aktie i forhold til markedsprisen. De mest almindelige målinger, investorer undersøger, er omsætning, omsætningsvækst, indkomstvækst, indtjening pr. aktie, pris-til-indtjening-forhold, udbytteafkast, gæld til egenkapital-forhold og frit cash flow.

NIOs omsætning

Omsætning angiver den monetære værdi af salg, som en virksomhed har foretaget i en periode. Sund, all-round bæredygtig vækst i omsætningen kan løfte aktien, mens et fald i omsætningsvæksten kan få aktien til at glide nedad. Du kan finde en virksomheds omsætningstal på den udstedte resultatopgørelse sammen med andre regnskaber.

NIO rapporterede en omsætning på 8.448,0 millioner RMB eller 1.308,4 millioner USD i 2. kvartal 2021, hvilket var 127% højere end i 2. kvartal 2020 og 5,8% højere end i 1. kvartal 2021.

NIOs indtjening pr. aktie

EPS eller indtjening pr. aktie-metrikken beregnes ved at dividere nettoresultatet eller tabet med det samlede antal udestående almindelige aktier, og det repræsenterer det tilgængelige overskud eller tab for hver udestående aktie. For eksempel, hvis en virksomheds nettooverskud er $100 millioner og antallet af udestående aktier er 10 millioner, vil indtjeningen pr. aktie være $10 per aktie ($100 millioner / 10 millioner). Hvis en virksomhed rapporterer tab, vil metrikken beregne tab pr. aktie, og det resulterende tal vil være negativt.

NIO Inc. rapporterede et nettotab på 0,42 RMB eller 0,07 USD pr. ADR for andet kvartal af 2021.

NIO's P/E-forhold

En virksomheds P/E eller pris-til-indtjening-forhold beregnes ved at dividere markedsprisen på dets aktier med indtjening pr. aktie. Forholdet bestemmer multiplerne en aktie handles til i forhold til den tilgængelige indtjening for hver aktie. For eksempel, hvis en aktie handles til $50, og aktiens EPS er $10, vil P/E-forholdet for aktien blive beregnet som 5x (fem gange). Med andre ord kan vi sige, at aktiens markedskurs er 5 gange den tilgængelige indtjening for hver udestående aktie. En aktie med et højere P/E-forhold i forhold til sine peers betragtes som overvurderet eller dyrt og omvendt.

NIO's P/E-forhold den 30. juni 2021 ved udgangen af 2. kvartal var -760x, hvilket beregnes ved at dividere ADR-prisen den 30. juni (53,2 USD) med tabet pr. aktie på 0,07 USD.

NIOs udbytte

Virksomheder udlodder ofte en del af deres indtjening til deres aktionærer i form af kontanter, som kaldes kontant udbytte. Virksomheder kan også annoncere yderligere eller bonusaktier som aktieudbytte. En virksomheds bestyrelse erklærer udbyttebeløbet og beslutter, om udbyttet skal udbetales eller geninvesteres indtjeningen i virksomheden.

Udbytteafkastet beregnes ved at dividere det årlige udbytte med den aktuelle aktiekurs. For eksempel, hvis et selskab udbetalte årligt udbytte på $5 pr. aktie, og den aktuelle aktiekurs er $50, ville udbytteudbyttet vise sig at være 10%. Investering i aktier med højt udbytte kan give investorer et højere afkast af deres investeringer ud over eventuelle opadrettede gevinster.

NIO er en virksomhed i vækst og mangler endnu at få overskud, så den har endnu ikke udbetalt noget udbytte.

NIOs Cash flow

En virksomheds cash flow-opgørelse giver dig en idé om ind- og udstrømning af kontanter. Den viser også mængden af kontanter og likvider, som en virksomhed har på et bestemt tidspunkt. Denne opgørelse er opdelt i tre dele: cash flow fra driftsaktiviteter, cash flow fra investeringsaktiviteter, cash flow fra finansieringsaktiviteter. En virksomhed med højt cash flow kan bruge pengene til ekspansionsaktiviteter og andre profitable satsninger uden at pådrage sig finansieringsomkostninger ved at låne penge.

Pr. 30. juni 2021 havde NIO Inc. likvider på 48,3 milliarder RMB eller 7,5 milliarder USD.

Hvorfor købe NIO-aktier?

NIO Inc. er en virksomhed i høj vækst, der er involveret i den kapitalintensive elbilvirksomhed. Virksomheden har allerede lanceret adskillige succesrige produkter og har snuppet omkring 20% af markedet for al-elektriske SUV'er i Kina. Her er tre grunde til at købe og holde NIO-aktier:

 • NIO Inc. har udviklet nye elektriske køretøjer, og salget vokser i et hurtigt tempo. Virksomheden fordoblede sit EV-salg i juni 2021, da det leverede over 8.000 køretøjer af forskellige modeller. Virksomheden planlægger at lancere tre nye elbiler i 2022, hvilket kan give det en chance for at øge sin omsætning, da det vil målrette mod forskellige typer kunder med sine nye tilbud.
 • NIO Inc. er gået ind på det europæiske marked ved at lancere ES8 elektriske SUV'en i Norge, med planer om at lancere ET7 sedan i Tyskland i 2022, hvilket kan hjælpe med at erhverve markedsandele på det europæiske marked.
 • Selskabets aktie har haft et eksplosivt løb siden børsnoteringen, hvilket viser, at investorer er optimistiske over selskabets fremtid, selvom selskabet endnu ikke har opnået rentabilitet.

Eksperttip om køb af NIO-aktier

Konkurrencen i EV-området er hård, og det vil ikke være en problemfri tur for en virksomhed nemt at erobre markedsandelen, så vi foreslår, at du holder dig opdateret om den seneste udvikling i branchen. Fordi el-industrien er i vækststadiet, kan værdiansættelser være dyre, så det giver mening at være opmærksom på de grundlæggende faktorer.
- Hassan Maishera
Køb NIO Aktier i Dag!

5 ting, du bør overveje, før du køber NIO-aktier

Du bør overveje følgende vigtige punkter, før du køber NIO-aktier:

1. Forstå virksomheden

Du er nødt til at forstå virksomhedens forretningsmodel, strategi, konkurrencemiljø, styrker, svagheder, muligheder, trusler og finansielle målinger for korrekt at vurdere dets udsigter. At have en grundig forståelse af virksomheden vil hjælpe dig med at komme ind på markedet eller likvidere din position på det eller de rigtige tidspunkter for at opnå højere afkast på din investering.

2. Forstå det grundlæggende ved investering

At forstå det grundlæggende ved investering vil udstyre dig med de nødvendige værktøjer til at foretage lavrisikoinvesteringer, samtidig med at du får en chance for at generere højere afkast. Du skal forstå konceptet med at skabe en diversificeret portefølje - en samling af ukorrelerede aktier - som vil reducere din samlede porteføljerisiko. En veldiversificeret portefølje af aktier vil sikre, at selvom en aktie klarer sig dårligt, bliver din samlede portefølje ikke påvirket, og din risiko reduceres.

På samme måde, hvis du er til kortsigtet handel, bør du altid bruge risikostyringsteknikker og anvende et stop loss for at begrænse din nedadgående risiko. Du bør beregne din positionsstørrelse på en sådan måde, at du ikke risikerer mere end 1% til 2% af din konto ved hver handel.

3. Vælg din mægler omhyggeligt

Selv med de rigtige handelsfærdigheder kan du stadig kæmpe for at opnå succes, hvis din mæglers tjenester ikke er op til mærket. Du bør vælge en mægler, der:

 • Tilbyder dig adgang til en avanceret online handelsplatform med masser af tekniske indikatorer.
 • Giver dig mulighed for at handle på smartphones, bærbare computere eller tablets på tværs af alle operativsystemer.
 • Opkræver lav handel og provision, hvilket vil sænke dine handelsomkostninger.
 • Giver dig mulighed for at anvende risikostyringsteknikker ved at placere forskellige typer ordrer.
 • Er reguleret af de lokale tilsynsmyndigheder, så risikoen for at blive snydt er elimineret.


4. Beslut dig for, hvor meget du vil investere

Det beløb, du investerer, bør afhænge af dit investeringsmål, risikotolerance, investeringshorisont og kapital. Hvis du er i tyverne og ønsker at spare op til din pension, kan du allokere en stor del af dine midler i aktier, da du kan generere højere afkast ved at påtage dig højere risiko på grund af din langsigtede investeringshorisont. Men hvis du er tættere på din pension, vil du have en lav risikotolerance, da du gerne vil generere stabile afkast og samtidig bevare din kapital.

Du bør følge det grundlæggende princip om at investere: Læg ikke alle dine æg i én kurv. Invester ikke alle dine penge i en enkelt aktie, uanset hvor lukrativ muligheden lyder. At investere alle dine penge i en enkelt investeringsvej kan give dig højere afkast, men til en pris af at antage en højere risiko for at tabe penge.

5. Beslut dig for et mål for din investering

Angivelse af et fast investeringsmål giver dig mulighed for at indstille din investeringsstrategi i overensstemmelse hermed. Et aggressivt mål om at opnå et afkast på 50% af din investering ville indebære at påtage sig højere risici, hvorimod at sigte efter et mere beskedent afkast på 10% ville kræve en handelsstrategi med forholdsvis lav risiko. Nøglen er at opstille realistiske mål, der kan opnås ved at antage lav risiko.

Opsummering på Køb af NIO-aktier

NIO Inc. er hurtigt blevet en af de fremtrædende aktører på elbilmarkedet på grund af dets seneste succes med at udvikle populære SUV'er og sedaner. Virksomheden har til hensigt at generere yderligere indtægter fra sin batteri-som-en-tjeneste (BaaS) model, autonome køresystemer og andre abonnementsgebyrer. Virksomheden planlægger at lancere i fem lande i Europa i 2021, startende med Norge, hvor det allerede har introduceret sine ES8s SUV'er. Virksomheden klarer sig allerede godt i Kina, da den opnåede rekordsalg på over 8.000 enheder i den enkelte måned juni 2021. Virksomheden har lyse udsigter, da der er masser af plads til vækst i EV-industrien.

Hvis du vil købe NIO ADR'er, bør du åbne en konto hos en børsmægler. Du skal indsende en online formular og uploade dine identifikationsdokumenter, såsom bevis for bopæl og dit ID-kort, på mæglerens hjemmeside. Efter verificering af dine dokumenter vil din konto højst sandsynligt blive oprettet i løbet af tre hverdage, hvis der ikke er nogen uoverensstemmelse i dine dokumenter. Du kan derefter finansiere din konto ved at bruge en af de populære finansieringsmetoder: Paypal, kredit- eller debetkort, e-wallets og bankoverførsler.

Hvis du vil udforske andre interessante aktier, kan du læse vores andre stykker om forskellige aktier på vores hjemmeside. Vi har dækket forskellige aktier for dig for at gøre din investeringsbeslutning nemmere.

alternative bestande

Netflix logo
Netflix
NFLX
...
...
Disney logo
Disney
DIS
...
...
Credit Agricole logo
Credit Agricole
CRARF
...
...
Lufthansa logo
Lufthansa
LHA
...
...
Unilever logo
Unilever
UL
...
...
renault logo
renault
RNSDF
...
...

Ofte Stillede Spørgsmål

 1. NIO Inc. er en kinesisk virksomhed i vækst, og mange analytikere har kaldt det "Kinas Tesla". Virksomhedens seneste modeller har været meget populære blandt kunderne, og virksomheden udvider til nye markeder takket være sine forskningscentre og kontorer forskellige steder i verden. Mens der er andre elbilaktier i branchen, har NIO en unik position.

 2. NIO tjener primært deres penge ved at sælge elbiler. De sekundære indtægtskilder omfatter indtjening fra batteribyttetjenester, der sælges som abonnementer, elektriske ladestationer og mobilopladningstjenester. Virksomheden planlægger også at sælge abonnementer til sit autonome køresystem.

 3. NIO har endnu ikke udbetalt udbytte siden starten, da det ikke er blevet rentabelt.

 4. Ved at holde NIO-aktier på lang sigt, satser du i bund og grund på dets udsigter som en virksomhed med en levedygtig forretningsmodel. I løbet af de første tre år siden dens børsnotering genererede aktien over et 280% kumulativt afkast, hvilket betyder, at hvis du havde investeret $1.000 i dens børsnotering og holdt aktien i tre år, ville din investering være vokset til $3.800. Elbilindustrien har masser af plads til vækst, så du kan overveje at investere i en elbil-aktie, såsom NIO for at generere høje afkast.

 5. Der er hård konkurrence i EV-branchen med mange spændende spillere. Også værdiansættelsen af NIO er høj, da den handles til 760 gange sin indtjening/tab pr. aktie. Virksomheden har endnu ikke genereret overskud efter næsten syv års drift. Ikke desto mindre ser virksomheden ud til at være en spændende udsigt, da der også er masser af positive ting, der holder investorer og kunder interesserede i virksomheden.

 6. NIO's American Depositary Receipts (ADR'er) handles på New York Stock Exchange med et ticker-symbol, NIO.