HomeAktierKøb BioNTech
Start handlen med eToro

Sådan køber du BioNTech (BNTX) aktier i Danmark 2022

BioNTech logo
BioNTech (PFE)
...
24H Ændring
...
exchange
...
Forfatter: Hassan Maishera Opdateret: July 12, 2022

Biopharmaceutical New Technologies (BioNTech SE) er en tysk bioteknologivirksomhed, der udvikler immunterapi-lægemidler ved hjælp af mRNA til behandling af kræft og producerer vacciner mod infektionssygdomme. De fire hovedklasser af immunterapilægemidler, der produceres af virksomheden, omfatter mRNA-terapier, celleterapier, antistoffer og små molekyle immunmodulatorer.

I 2020 indgik BioNTech et samarbejde med det amerikanske biotekselskab Pfizer for i fællesskab at fremstille anti-Covid-19-vaccinen, udføre dens kliniske forsøg og yde logistikstøtte. Den co-udviklede vaccine blev markedsført som Comirnaty og er almindeligvis kendt som "Pfizer-BioNTech COVID-19-vaccinen". Fra juli 2021 er mere end 1 milliard doser af vaccinen blevet sendt til mere end 100 lande, mens der skal leveres 2,2 milliarder flere doser inden udgangen af 2021, sammen med yderligere 1 milliard til 2022.

I denne artikel vil vi guide dig til, hvordan du kan købe BioNTech-aktier og give dig vigtig information om virksomhedens forretning og grundlæggende målinger.

5 nemme trin til at købe PFE aktien

 1. 1
  Besøg eToro via nedenstående link og tilmeld dig ved at indtaste dine oplysninger i alle de påkrævede felter.
 2. 2
  Indtast dine personlige oplysninger og udfyld et simpelt spørgeskema, der anvendes til informationsformål.
 3. 3
  Klik på " Indbetal ", vælg din foretrukne betalingsmetode, og følg anvisningerne for at indbetale penge på din konto.
 4. 4
  Søg efter din yndlingsaktie og se de vigtigste statistikker. Når du så er klar til at investere, så skal du blot klikke på "Handl".
 5. 5
  Indtast det beløb som du ønsker at investere, og sørg for at have de rette handelsindstillinger inden du køber aktien.

Alt du behøver at vide om BioNTech

Du bør kende virksomhedens historie, strategi, indtægtskilder, seneste resultater, blandt andre detaljer, før du investerer i dens aktie for at finde ud af, om det er det rigtige aktiv til din portefølje og strategi. De følgende afsnit nævner vigtige fakta om BioNTech-virksomheden og dens forretning.

BioNTechs Historie

BioNTech blev grundlagt den 2. juni 2008. Selskabet noterede sine ADS'er (American Depositary Shares) på Nasdaq Global Select Market den 10. oktober 2019 under tickeren BNTX til en pris af $15 pr. aktie. Biotekselskabet rejste omkring 150 millioner dollars fra udbuddet.

Ud over sit hovedkvarter har virksomheden flere steder i Mainz, Tyskland. Virksomhedens nordamerikanske hovedkvarter ligger i Cambridge, Massachusetts, som også fungerer som dets forskningscenter sammen med dets San Diego-kontor.

BioNTech SE har mange datterselskaber, der er baseret på forskellige lokationer og udfører specialiserede opgaver. BioNTech Innovative Manufacturing Services GmbH, BioNTech US Inc., BioNTech Small Molecules GmbH, BioNTech Delivery Technologies GmbH, BioNTech Cell & Gene Therapies GmbH og BioNTech Diagnostics GmbH er nogle af dets datterselskaber.

Hvad er BioNTechs strategi?

BioNTech indgår strategiske alliancer og samarbejder for at udvikle vacciner og farmaceutiske produkter. BioNTech underskrev en samarbejds- og licensaftale med Sanofi om udvikling af intratumoralt administrerede mRNA-baserede lægemidler til behandling af solide tumorer.

Derudover indgik virksomheden også samarbejdsaftaler med forskellige biotekvirksomheder verden over, såsom Pfizer for Covid-19 og influenzavacciner, Fosun for Covid-19 vaccine i Kina, Genentech for iNeST mRNA medicin, Genmab for checkpoint immunomodulator antistof medicin, og Genevant til proteinerstatningsbehandling af sjældne sygdomme.

Virksomheden erhvervede også indlicenserede tredjepartspatenter og licenser til intellektuel ejendom, der synergi med virksomhedens muligheder. Derfor har virksomheden indgået aftaler om indlicensering med TRON, Louisiana State University og MRT-CellScript. På grund af virksomhedens storslåede indtægter fra salget af deres Covid-19-vaccine, har virksomheden til hensigt at investere pengene i at udvikle andre terapeutiske produkter.

Hvordan tjener BioNTech sine penge?

BioNTech genererer indtægter fra sine forsknings- og udviklingssamarbejder med andre virksomheder og kommercielt salg. Indtægter fra F&U-samarbejder indebærer produktudvikling gennem forskellige tilgange, såsom indtægts- og/eller omkostningsdeling, fælles udvikling og co-kommercialisering eller enhver anden gensidigt aftalt tilgang.

I 2. kvartal 2021 tjente virksomheden i alt 200 miliioner kroner på sit F&U-samarbejde med andre virksomheder, hvilket inkluderer 100 millioner kroner fra samarbejde med Genentech Inc, 100 millioner kroner fra Pfizer Inc. og 3 millioner kroner fra andre virksomheder.

Den anden indtægtskilde er kommercielle indtægter, som inkluderer Covid-19-vaccinesalg. I 2. kvartal 2021 genererede virksomheden en solid omsætning på 70 milliarder kroner fra salget af sin Covid-19-vaccine. Ud af de 70 milliarder kroner i kommercielle indtægter i Q2 2021 genererede virksomheden 60 milliarder kroner fra sin andel af samarbejdspartnerens bruttoavance og salgsmilepæle, mens 7 milliarder kroner af omsætningen kom fra direkte Covid-19-vaccinesalg i Tyskland.

Hvordan har BioNTech klaret sig i de seneste år?

BioNTech indledte sit indtog på aktiemarkedet til $15 pr. aktie den 10. oktober 2019. Det har været stigende siden da for at nå sit højeste karakter på $389,01 den 6. august 2021. Aktierne har indtil videre genereret et kumulativt afkast på 2.470% til dato siden børsnoteringen.

Kilde: Google Finance

Fundamental Analyse af BioNTech

En fundamental analyse bruges af kyndige investorer til at bestemme aktiens værdi i forhold til dens markedspris. Selvom du kan analysere en aktie dybere, kan en undersøgelse af de mest almindelige grundlæggende målinger, såsom pris-til-indtjening-forhold, omsætningsvækst, indtjening pr. aktie, udbytte og frit cash flow give dig en rimelig idé om, hvordan virksomheden optræder.

BioNTechs omsætning

Omsætning er den første eller øverste post på resultatopgørelsen og betegner indkomsten fra salg af sine varer eller tjenester i en given periode. Indtægter kaldes også nogle gange toplinjen.

Virksomheder kappes om at øge deres samlede omsætning ved at øge eksisterende indtægtskilder eller ved at diversificere deres virksomheder for at tjene yderligere indtægter. Investorer søger ofte efter virksomheder, der konsekvent viser høj omsætningsvækst i hver rapporteringsperiode. En højere omsætning kan resultere i et højere nettoresultat, forudsat at udgifterne holdes under kontrol.

BioNTech rapporterede en omsætning på 70 milliarder kroner i 2. kvartal 2021, hvilket er en stigning på 12.630% sammenlignet med kun 0,41 milliarder euro i 2. kvartal 2020. Den kraftige stigning i omsætningen skyldtes virksomhedens Covid-19-vaccinesalg, hvorfra det kom fra 5,2 mia. i kvartalet.

BioNTechs indtjening pr. aktie

Indtjeningen pr. aktie i et selskab repræsenterer mængden af overskud, der kan henføres til hver udestående aktieandel. Foranstaltningen kan beregnes ved at dividere nettooverskuddet og fratrække eventuelle udbytter annonceret for foretrukne aktionærer. Det resulterende tal divideres derefter med det gennemsnitlige antal almindelige aktier for at nå frem til EPS-tallet.

Indtjening pr. aktie eller EPS rapporteres i to former: basis og udvandet. Målene adskiller sig i nævnerberegningen, som er det gennemsnitlige antal udestående stamaktier. Ved beregning af den udvandede EPS justeres nævneren til at inkludere eventuelle konvertible aktier, medarbejderaktieoptioner og garantier i det gennemsnitlige antal almindelige aktier, hvilket reducerer EPS-tallet (udvander EPS).

Typisk kan EPS findes nederst i resultatopgørelsen. BioNTech rapporterede grundlæggende og fortyndet EPS på henholdsvis 81 kr og 70 kr for Q2 2021.

BioNTechs P/E-forhold

Pris-til-indtjening-forholdet eller P/E-forholdet måler en akties markedspris i forhold til dens indtjening pr. aktie. For eksempel betyder en aktie med et P/E-forhold på 10, at dens markedspris er ti gange den indtjening eller fortjeneste, der er tilgængelig for hver aktie.

P/E-forholdet kan bruges til at bestemme, om en aktie handles til en præmie eller rabat sammenlignet med sine jævnaldrende i branchen. Investorer bør dog ikke udelukkende basere deres købs- eller salgsbeslutning på P/E-metrikken alene og skal bruge andre målinger til at bekræfte deres resultater.

De fleste investorer finder en akties P/E-forhold på en efterfølgende 12 måneders (TTM) basis, som tager hensyn til indtjeningen fra de foregående 12 måneder og aktiens aktuelle kurs. TTM P/E-forholdet ændres hver dag med ændringen i aktiens markedspris. BioNTech TTM P/E-forholdet pr. 15. september 2021 var 18,65x.

BioNTechs udbytte

Udbytte er kontante udbetalinger foretaget af selskabet til dets aktionærer. Selskabets bestyrelse erklærer det kontante beløb for udbytte pr. aktie eller springer helt over udbytte. Disse oplysninger er præsenteret i selskabets udbyttepolitik.

For at være berettiget til udbyttebetalinger skal du eje dets aktier inden ex-udbyttedatoen. På ex-udbyttedatoen falder aktiekursen med mængden af udbetalt udbytte for at afholde investorer fra at få en unødig fordel ved at købe aktier i sidste øjeblik bare for at få udbyttet.

Udbytteafkastet bestemmer det årlige udbytte per aktie som en procentdel af aktiekursen. For eksempel betaler en aktie $5 USD per aktie årligt som udbytte, og aktiens pris er $50 USD. Dets udbytte ville være 10%. Med andre ord genererede aktien et afkast på 10% som udbytte baseret på dens nuværende markedspris på $50.

BioNTech-aktien er et selskab i vækst og har ikke udbetalt udbytte til sine aktionærer siden dets børsnotering i oktober 2019, indtil dette blev skrevet i september 2021.

BioNTechs Cash flow

Cash flow viser virksomhedens ind- og udgående pengestrømme baseret på drifts-, finansierings- og investeringsaktiviteter. Hvis en virksomhed genererer positiv cash flow fra driftsaktiviteter, kan du finde det frie cash flow ved at trække anlægsudgifter fra netto cash flow fra dens driftsaktiviteter.

Cash flow-opgørelsen giver dig mulighed for at finde den aktuelle position for dets likvide beholdninger. Negativ cash flow fra driftsaktiviteter vil betyde, at virksomheden ikke genererer tilstrækkelige penge fra sin drift, så den er nødt til at låne midler fra eksterne kilder for at dække sine udgifter.

Pr. 30. juni 2021 havde virksomheden likvider på 6.3 milliarder kroner sammenlignet med 3.9 milliarder kroner den 30. juni 2020.

Hvorfor købe BioNTech-aktier?

BioNTech havde en enorm succes, efter at det i samarbejde med Pfizer udviklede Covid-19-vaccinen, Comirnaty. Her er nogle af grundene til, at du bør overveje at købe BioNTech-aktier:

 • BioNTech er en vækstvirksomhed med over 20 produktkandidater i sin pipeline, som er på forskellige udviklingsstadier. Succesfuld godkendelse af et produkt kan forbedre dets rentabilitet og generere yderligere lukrative forretningsmuligheder for virksomheden, der kan løfte sit lager.
 • Pfizer og BioNTech har allerede underskrevet aftaler om at levere over 2,2 milliarder vaccinedoser inden udgangen af 2021 og yderligere 1,1 milliarder inden udgangen af 2022. Vaccineindtægterne vil sandsynligvis vokse indtil udgangen af 2022, hvilket kan hjælpe virksomheden med at investere i F&U til at udvikle nye produkter, hvilket fører til aktievurdering.
 • Virksomhedens strategi med målrettet indlicensering, strategiske samarbejder og fusioner og opkøb kan udvide og accelerere sin immuno-onkologiske pipeline, som den gjorde ved et fælles samarbejde med Pfizer, hvilket kan være positivt for BioNTech-aktien.

Eksperttip om køb af BioNTech-aktier

Du ønsker måske at åbne en langsigtet position i aktien, da virksomheden har vist sine evner og haft enorm succes med at udvikle Covid-19-vaccinen. Du skal følge virksomheden, se resultaterne af dens produktpipeline og observere virksomhedens strategiske opkøb eller samarbejder for at forudsige aktiekursbevægelsen. Selvom aktien ikke giver udbytte, kan du få en betydelig kapitalstigning, hvis du bygger dine positioner på dips eller ved at åbne kortsigtede positioner på tidspunktet for enhver større udvikling.
- Hassan Maishera
Køb BioNTech Aktier i dag!

5 ting, du bør overveje, før du køber BioNTech-aktier

Du bør overveje følgende vigtige tips, før du køber BioNTech-aktier:

1. Forstå virksomheden

En virksomheds forretningsmodel, indtægtskilder, styrker, risici og konkurrencemiljø er nogle af de vigtige områder, som du skal forstå for at forudsige en virksomheds udsigter. Du bør kende aktiens nøgledrivere, så du kan træffe korrekte og rettidige beslutninger om køb og salg af aktivet.

2. Forstå det grundlæggende ved investering

At forstå og anvende de grundlæggende principper for investering, før du træffer investeringsbeslutninger, kan forbedre dit afkast drastisk. Et af de grundlæggende investeringsprincipper er at skabe en veldiversificeret portefølje, der vil sænke din investeringsrisiko samt give dig en chance for at generere betydelige afkast. Hvis du er til kortsigtet handel, bør du bruge risikostyringsteknikker, såsom at sætte en stop-loss-ordre i hver af dine handler. Ved at anvende risikostyringsstrategier kan du beskytte din kapital og samtidig give dig selv en chance for at generere højere overskud.

3. Vælg din mægler omhyggeligt

At vælge den rigtige mægler kan have en betydelig indflydelse på din handelspræstation. En kvalitetsmægler bør give dig følgende funktioner:

 • Adgang til en robust og avanceret handelsplatform
 • Handelsplatformen skal give dig en mobil handelsapp og fungere på tværs af alle driftsplatforme og enheder.
 • Opkræve lave handelskommissioner og spreads, hvilket vil sænke dine handelsomkostninger.
 • Bliv reguleret af de lokale regulerende myndigheder for at forhindre dig i at blive snydt.
 • Giver dig populære ind- og udbetalingsmetoder.


4. Beslut dig for, hvor meget du vil investere

Et af det grundlæggende ved investering er at allokere den rigtige mængde penge til hver investeringsmulighed. Sigt efter at skabe en afbalanceret portefølje, der ikke kun vil reducere din risiko, men også give dig mulighed for at øge dine gevinster. En portefølje vippet mod en bestemt aktie kan give dig højere afkast, men på bekostning af at udsætte dig for en højere risiko. Hvis du er en kortsigtet erhvervsdrivende, bør du beregne din handelsstørrelse for at begrænse din risiko og holde dit overskud og tab pr. kryds på håndterbare niveauer.

5. Beslut dig for et mål for din investering

Dit investeringsmål vil sætte en retning for din investeringsstrategi. Dine investeringsmål bør være realistiske. Hold øje med din nuværende økonomiske stilling, alder, risikotolerance, investeringshorisont og investeringsmuligheder. Hvis du sætter et urimeligt højt mål - for eksempel at fordoble din investering på et år - bliver du nødt til at hengive dig til højrisikohandel. På den anden side er målet at skabe markedsafkast meget mere rimeligt og kan opnås ved at tage moderate risici.

Køb af BioNTech-aktier Opsummering

BioNTech har masser af positive sider, der har presset aktien opad. Virksomheden genererede stort overskud fra salget af sin Covid-19-vaccine på verdensplan, hvilket bidrog til den massive stigning i aktiekursen. De uventede midler, det modtog fra vaccinesalget, vil hjælpe dets F&U-bestræbelser ved at lave samarbejdsaftaler og opkøb.

Hvis du ønsker at købe BioNTech-aktier, bør du åbne en konto hos en børsmægler. De fleste mæglere giver dig mulighed for at åbne din konto online ved at udfylde en formular og uploade dine identitetsdokumenter, såsom bevis for identitet og bevis for bopæl. Hvis der ikke er nogen uoverensstemmelse i dine dokumenter, vil din konto i de fleste tilfælde blive åbnet inden for tre hverdage. Du kan derefter finansiere din konto ved hjælp af en hvilken som helst populær indbetalingsmetode, såsom Paypal, kredit- eller debetkort og bankoverførsel.

Hvis du ønsker at udforske andre aktier til investeringsformål, kan du gennemse den omfattende liste over undervisningsmateriale på vores hjemmeside for at finde andre interessante aktier.

alternative bestande

Netflix logo
Netflix
NFLX
...
...
Disney logo
Disney
DIS
...
...
Credit Agricole logo
Credit Agricole
CRARF
...
...
Lufthansa logo
Lufthansa
LHA
...
...
Unilever logo
Unilever
UL
...
...
renault logo
renault
RNSDF
...
...

Ofte Stillede Spørgsmål

 1. Udover Covid-19-vaccinen, som BioNTech udviklede sammen med Pfizer, genererer virksomheden penge fra F&U-samarbejder med tredjeparter. De massive indtægter fra vaccinesalget har svækket gevinsten fra andre produkter, og virksomheden skal udvikle nye produkter for at øge den lave indtjening fra samarbejderne. Indtil videre har virksomheden ikke været i stand til at have en væsentlig eller banebrydende succes ud over Covid-19-vaccinen.
 2. BioNTech virksomhed, som enhver anden virksomhed, har sine unikke positive- og negative punkter. Det er en vækstvirksomhed, der har vist en lovende start ved at generere massive indtægter fra Covid-19-vaccinesalg i samarbejde med Pfizer. Virksomheden og dets investorer er med rette blevet belønnet med omkring 2.500% kumulativt afkast inden for to år efter dets børsnotering på aktiemarkedet. Mens du kan investere i store og etablerede biotekvirksomheder som Pfizer, kan BioNTech give dig en chance for at drive vækst, da interessante produkter stadig er i pipeline.

 3. BioNTech har brug for midler til at udføre R&D-aktiviteter for at udrulle nye produkter. Fordi virksomheden er i sin vækstfase, bruger den sine indtægter til at foretage strategiske opkøb og udvikle nye terapeutiske produkter i stedet for at udbetale udbytte til sine aktionærer. Imidlertid kan dets aktionærer realisere kapitalgevinster, når virksomhedens aktie stiger.
 4. BioNTech har mere end 20 kommende produkter i sin pipeline i forskellige udviklingsstadier. Ydermere vil virksomhedens Covid-19-salg sandsynligvis understøtte dets indtægter indtil udgangen af 2022. Strategiske opkøb og samarbejder, hvis de viser sig at være succesfulde som Covid-19-vaccinen, kan drastisk øge dens indtægter og åbne nye forretningsmuligheder, der kan løfte aktien.

 5. BioNTech-aktien kan give dig forskellige kortsigtede handelsmuligheder, hvis du nøje følger virksomhedens og branchespecifikke udviklinger. Du bør holde dig opdateret om resultaterne af de kliniske forsøg og udviklingsstadier af produkterne, hvilket kan flytte aktiekursen. I mangel af eksterne eller interne katalysatorer er handel med aktien ved hjælp af teknisk analyse altid mulig.

 6. Erfarne investorer jager vækstaktier, der har stærke fundamentale værdier og allerede har vist indledende succes. BioNTech er en sådan virksomhed, der har opnået tidlig succes med at udvikle Covid-19-vaccinen, der resulterede i uventede overskud for virksomheden. Virksomheden er også grundlæggende stærk med masser af datterselskaber, der udfører specialiserede opgaver, som kan hjælpe investorer med at realisere langsigtede gevinster i mangel af udbytte.