Home » Ordliste » Handelsvolumen

Handelsvolumen

Handelsvolumen repræsenterer den samlede mængde værdipapirer, der er blevet handlet mellem købere og sælgere over en bestemt tidsperiode. Investorer og analytikere ser på handelsvolumen for at evaluere markedets aktivitet og likviditet.

Handelsvolumen er en teknisk indikator, der måler den generelle markedsaktivitet. Ideen bag måling af handelsvolumen er at bruge genererede værdier til at træffe en informeret beslutning om enten at købe eller sælge en aktie.

Denne tekniske indikator bruges ofte af handlende til at bekræfte, om en igangværende trend er tæt på at vende eller fortsætter. Høje volumenværdier har en tendens til at være forbundet med tilbageførsler, hvorfor investorer bruger det som et signal til at hjælpe dem med at beslutte, om de vil gå ind på markedet eller ej. På samme måde vil investorer med åbne positioner bruge handelsvolumener til at beslutte, om de vil tage overskud eller forblive i handlen.

Markedsudbrud har også en tendens til at være forbundet med højere handelsvolumen. Et breakout, der kommer i hånden med lav volumen, signalerer lav markedstillid til breakoutet. På samme måde antages et breakout med et højt volumen generelt at være mere betydningsfuldt, da det viser, at "smarte penge" er bag rallyet.

Handelsvolumen bruges bedst sammen med andre tekniske indikatorer, der kan hjælpe handlende med at beslutte, om markedet vender eller fortsætter i samme retning.

Gå tilbage til vores fulde ordliste.