Home » News » Wall St stiger på megacap-forhøjelse forud for Fed-rentedommen

Wall St stiger på megacap-forhøjelse forud for Fed-rentedommen

News Team

Wall Streets vigtigste aktieindeks blev mandag forstærket af stigninger i mega-cap vækstaktier forud for en travl uge med indtjening og rentebeslutninger fra store centralbanker, herunder Federal Reserve.

Store teknologi- og vækstnavne som Nvidia (NASDAQ: NVDA), Amazon.com (NASDAQ: AMZN), Meta Platforms (NASDAQ: META), Alphabet (NASDAQ: GOOGL) og Tesla (NASDAQ: TSLA) steg mellem 1,3 % og næsten 3 %.

Gevinsterne gjorde kommunikationstjenester (.SPLRCL) og forbrugerdiskretionære (.SPLRCD) til de største vindere blandt de store S&P 500-underindekser, med en stigning på omkring 1,5 % hver, mens teknologisektoren (.SPLRCT) steg omkring 1 %.

For at hjælpe med fremgangen steg McDonald’s(MCD.N) 0,7% efter at have slået estimater for tredje kvartals indtjening og salg.

Onsemi(ON.O) sank 14,5% efter chipproducentens prognose for fjerde kvartals omsætning og fortjeneste under estimater.

Apple (NASDAQ: AAPL), Pfizer (PFE.N) og Eli Lilly (LLY.N) ville være nogle af de store Wall Street-selskaber, der rapporterer senere på ugen.

Fed forventes generelt at holde renten uændret i slutningen af sit politiske møde den 1. november, ifølge CME Groups FedWatch-værktøj.

Visse dele af økonomien har dog vist sig at være modstandsdygtige, hvilket har givet anledning til bekymring for, at centralbanken kunne signalere vilje til at holde renten på deres nuværende niveau i længere tid end tidligere forventet.

Oktober-rapporten for ikke-landbrugsløn, der forelægges på fredag, vil være blandt de seneste test af modstandsdygtigheden i verdens største økonomi.

Bank of England og Bank of Japan vil også offentliggøre deres dom om renter senere på ugen.

I Mellemøsten angreb israelske tropper og kampvogne Gazas største nordlige by fra øst og vest i mandags, tre dage efter, at den påbegyndte landoperationer i den palæstinensiske enklave.

“På fredag, hvor de gik ind i denne jordoffensiv, var investorerne virkelig risikovillige. Så nu, fordi offensiven ikke er så stor, som alle forventede, på margenen er dette gode nyheder for markederne,” sagde Anthi Tsouvali, multi-asset strateg hos State Street Globale markeder.

Geopolitiske bekymringer såvel som en stigning i statsrenterne har tynget amerikanske aktier i denne måned, hvilket trækker benchmark S&P 500 (.SPX) omkring 10 % fra sin intradag-højde i juli.

Klokken 9:38 ET var Dow Jones Industrial Average (.DJI) steget med 285,36 point eller 0,88 %, til 32.702,95, S&P 500 (.SPX) steg 41,00 point eller 1,00 % til 4.158,37, og Nasdaq. Composite (.IXIC) steg 155,87 point, eller 1,23%, til 12.798,88.

I mellemtiden vil det amerikanske finansministerium sandsynligvis øge størrelsen af auktioner for veksler, sedler og obligationer i fjerde kvartal, når det offentliggør sine finansieringsplaner i denne uge for at finansiere et forværret budgetunderskud. En efterfølgende stigning i renterne kan yderligere presse aktierne.

Western Digital Corp(WDC.O) steg 8,1%, da hukommelseschipproducenten afslørede planer om at adskille sig i to uafhængige offentlige virksomheder, mens Revvity Inc (RVTY.N) faldt 15,1% på at skære i sin helårsprognose.

Fremrykkende udstedelser oversteg faldende med et forhold på 5,45 til 1 på NYSE og med et forhold på 2,95 til 1 på Nasdaq.

S&P-indekset registrerede ingen nye højdepunkter i 52 uger og 12 nye lavpunkter, mens Nasdaq noterede otte nye højder og 79 nye lavpunkter.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-st-rises-on-megacap-boost-ahead-of-fed-rate-verdict/