Home » News » Tesla, Meta, Microsoft og Alphabet har en travl indtjeningsuge; investorer håber på S&P-rebound.

Tesla, Meta, Microsoft og Alphabet har en travl indtjeningsuge; investorer håber på S&P-rebound.

News Team

Investorer ser et potentielt opsving i S&P i denne uge efter tre på hinanden følgende uger med tab, da den travleste uge i indtjeningssæsonen starter.

De største teknologiske navne rapporterer deres kvartalsresultater i denne uge, startende med Tesla (NASDAQ: TSLA) på tirsdag, efterfulgt af Meta (NASDAQ: META) på onsdag og Microsoft (NASDAQ: MSFT) og Alphabet (NASDAQ: GOOG) på Torsdag.

Det kommer, da markederne har gennemgået en korrektion på 5 % i løbet af de sidste par uger, et fænomen, som Jay Woods, global chefstrateg hos Freedom Capital Markets bemærker, typisk forekommer tre gange årligt.

“Spørgsmålet bliver nu, er dette en havevariantkorrektion, eller er der noget mere i det?” spørger Woods i sit ugentlige nyhedsbrev.

Udover indtjeningsrapporter, der dominerer ugen, henledes opmærksomheden også på geopolitiske spændinger i Mellemøsten, virkningen af Bitcoin-halveringen og Federal Reserves interesse i måleren for personlige forbrugsudgifter (PCE), som er favoriseret på grund af dens brede udgiftsdækning.

På den økonomiske front forventes PCE-indekset, Feds foretrukne inflationsmål, at udvise et beskedent fald. Data på linje med forventningerne kan mindske udsigterne til en rentenedsættelse inden juni, da andre økonomiske indikatorer har vist modstandsdygtighed.

Bitcoin-halveringsbegivenheden aftvinger også opmærksomhed, historisk set sammenfaldende med betydelige stigninger i kryptovalutaværdien efter begivenheden, selvom resultaterne forbliver uforudsigelige.

Indtjeningssæsonen er i centrum. Andre store selskaber som Verizon, Visa og Boeing rapporterer, men det er Tesla, der har stået over for konsekvente udfordringer for nylig. Teknisk analyse indikerer kritiske støtte- og modstandsniveauer for nøgleaktier, hvor markedsreaktioner ofte svinger priserne uforudsigeligt, især i kølvandet på indtjeningsopkald.

Midt i geopolitiske spændinger, lunkne indtjeningsreaktioner og erklæringer fra Federal Reserve oplevede markedet sin værste uge siden oktober 2022, hvilket især påvirkede Nasdaq. Fed embedsmænds forsigtige holdning til rentenedsættelser, sammen med stigninger i det 10-årige udbytte, tilføjer usikkerhed til markedsdynamikken, især hvad angår halvlederaktier.

Flyselskaber og sundhedssektorer viste modstandsdygtighed midt i de udfordrende markedsforhold, mens teknologiaktier stod over for betydelige nedture, primært drevet af svaghed i halvledersektoren.

Alt sagt er markedsstemningen fortsat lunken, uden panik og dramatiske vendinger, der indikerer en solid bundformation. Fraværet af udtalt markedsbredde-negativitet tyder på en forlænget konsolideringsfase snarere end hurtige tilbageførsler.

Disse niveauer kunne tyde på en købsmulighed, ifølge Woods.

“Hvis vi ikke kan genvinde 5.000-mærket i denne uge, så er endnu et ben lavere sandsynligvis. Downside-mål på 4.800 er sandsynlige. Det ville bringe indekset næsten lige for året og tilbage til dets gamle modstandsniveauer forud for vores seneste rally,” skriver han.

“Hvis momentum stiger til nedadgående vil dette sandsynligvis være en stor købsmulighed. Et fald på 10 % bringer os til det 200-dages glidende gennemsnit på 4.674. Enhver udvaskning til dette niveau og derunder bringer os til et fantastisk område med støtte omkring 4.600 og et fantastisk sted for dip-købere at hoppe i.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-meta-microsoft-and-alphabet-headline-busy-earnings-week-investors-hope-for-sp-rebound/