Home » News » Aktierebound efter salg, indtjening i fokus.

Aktierebound efter salg, indtjening i fokus.

News Team

Europæiske og amerikanske aktiefutures steg, da fokus flyttede fra Mellemøsten-spændinger til virksomhedernes indtjening og økonomiske data for at få indsigt i retningen af centralbankpolitikken.

Kontrakter på Euro Stoxx 50 steg 0,4 %, mens S&P 500-futures steg med en tilsvarende størrelsesorden, efter at den amerikanske måler registrerede sin værste uge siden marts 2023. Benchmarks på tværs af Asien genvandt noget af sidste uges fald, da handlende fik trøst i fraværet af yderligere eskalering fra Iran efter Israels gengældelsesangreb.

Efterspørgslen efter sikre tilflugtssteder aftog, efter at handlende i sidste uge blev pisket af spændinger i Mellemøsten såvel som høgagtige kommentarer fra Federal Reserve-embedsmænd, der indikerer modvilje mod at sænke renten når som helst snart. Både olie og guld faldt. Et Bloomberg-dollarindeks faldt 0,1 %, mens renten på 10-årige amerikanske statsobligationer steg tre basispoint.

“Vi ser et lettelsesrally i gang her til morgen, efterhånden som de geopolitiske risici aftager,” sagde Kyle Rodda, en senior markedsanalytiker hos Capital.com i Melbourne. “Tilførslen afspejler stort set hovedbogen nu og giver markederne mulighed for at gå tilbage for at fokusere på makroøkonomiske og virksomhedsfundamentale forhold.”

Det kinesiske fastlands aktier faldt, da landets långivere holdt prime-renterne på lånet stabile. Hang Seng-indekset klarede sig bedre, og tiltag fra kinesiske myndigheder for at styrke byens status som finansielt knudepunkt gav et ekstra løft.

Asiatiske chip-aktier faldt mandag, efter at Nvidia faldt 10 % i den amerikanske session, hvilket bidrog til et fald på mere end 2 % i Nasdaq 100.

Investorer er ved at omkalibrere deres positioner, efter en solid serie af amerikanske data tvang Fed til at nulstille uret på sin første rentenedsættelse. Dataprint senere på ugen vil sandsynligvis hjælpe med at finjustere politiske væddemål, med både amerikansk vækst og Feds foretrukne mål for inflationen.

Investorer skal også absorbere en stor tavle af stats-auktioner, en stor test af, om renterne har toppet for året.

Højere end ventede renter midt i vedvarende inflation opfattes som den største trussel mod finansiel stabilitet blandt markedsdeltagere og observatører, sagde Fed i sin halvårlige Financial Stability Report offentliggjort fredag.

Mere end halvdelen af “Magnificent Seven”-gruppen af tech megacaps vil rapportere indtjening i denne uge – hvilket efterlader investorer, der spekulerer på, om disse firmaer vil leve op til de høje forventninger, der er stillet til kunstig intelligens. “Alligevel kan dette give markedsdeltagere mulighed for at se efter tegn på svaghed i stævner for at sælge rip.”

“Denne uge vil præsentere en række store teknologiske indtjening, som har en tendens til at knuse indtjeningsforventningerne,” sagde Jun Rong Yeap, en markedsstrateg hos IG Asia.

Overskuddet for de syv største vækstvirksomheder i S&P 500 – Apple Inc., Microsoft Corp., Alphabet Inc., Amazon.com Inc., Nvidia , Meta Platforms Inc. og Tesla Inc. – er på vej til at stige med 38 % i første kvartal, ifølge Bloomberg Intelligence. Når de ekskluderes, forventes resten af benchmarkindeksets overskud at skrumpe med 3,9 %.

Et andet sted i denne uge skal inflationsmålinger i Australien og Malaysia ventes. Bank Indonesia vil tage en politisk beslutning, netop som valutaen kommer under pres, mens indtjening på global vækst klokkevejr Caterpillar er på vej.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-rebound-after-selloff-earnings-in-focus/