Home » News » Microsoft slår Wall Street-forventningerne, aktierne stiger med robust Azure-vækst.

Microsoft slår Wall Street-forventningerne, aktierne stiger med robust Azure-vækst.

News Team

Microsoft overgik forventningerne til tredje kvartals omsætning og overskud, som blev afsløret torsdag. Denne succes blev i vid udstrækning drevet af integrationen af kunstig intelligens (AI) på tværs af deres cloud-tjenester, hvilket fik selskabets aktier til at stige med mere end 4 procent under længerevarende handel.

Teknikgigantens omsætning steg med 17 procent i forhold til året før og nåede op på imponerende 61,9 milliarder dollar, hvilket oversteg analytikernes forventninger på 60,80 milliarder dollar. Indtjeningen pr. aktie var på 2,94 dollar, hvilket oversteg det mål, som Wall Street havde sat sig på 2,82 dollar.

“Vi gentager vores KØB-vurdering på Microsoft og $500 prismål efter et stærkt 3. kvartal 24, der var præget af en yderligere acceleration i Azure sammen med et stigende bidrag til skyvækst fra Azure AI Services,” sagde Alex Platt, Research Associate hos DA Davidson.

“Dette kvartal illustrerede, hvordan efterspørgslen stadig er høj efter generativ AI fra Microsoft-kunder, og vi tror fortsat på, at Microsoft er en leder og en betydelig fordel i dette GenAI-miljø, hvad enten det er fra deres forskellige tilbud fra AI-skytjenester til forbrugervendte produkter og funktioner eller fortsat innovation i AI-forskning, der driver rummet fremad.”

Derudover markerede dens nettoindkomst en robust stigning på 20 procent og nåede 21,9 milliarder dollars. Efter meddelelsen oplevede Microsofts aktier et markant stigning, idet de klatrede over 4 procent til at nå $416,25 i den forlængede session.

Et andet bemærkelsesværdigt højdepunkt var den bemærkelsesværdige vækst på 17 procent i omsætningen fra More Personal Computing-enheden, som nåede op på 15,6 milliarder USD, hvilket overgik analytikernes forventninger på 15,08 milliarder USD.

Desuden oversteg Microsofts anlægsinvesteringer, drevet af AI-initiativer, analytikernes estimater med næsten 1 milliard dollars i tredje kvartal. Investeringerne steg fra $11,5 milliarder i det foregående kvartal til $14 milliarder, hvilket oversteg estimater på $13,14 milliarder, som rapporteret af Visible Alpha.

Microsofts strategiske partnerskab med OpenAI, udvikleren af ChatGPT, har væsentligt styrket sin position i AI-landskabet.

Ved at integrere OpenAIs teknologi i sine produkter, såsom Copilot, og AI-assistenter indlejret i nøgletilbud som Microsoft 365, har virksomheden oplevet bemærkelsesværdig succes.

Desuden er den stigende efterspørgsel efter Microsofts cloud-tjenester blevet yderligere forstærket af kunstig intelligens.

Et af de vigtigste højdepunkter i Microsofts indtjeningsrapport var den imponerende vækst på 31 procent i Azure cloud-computing-omsætning, der oversteg både FactSet-konsensussynet på 28,5 procent og den forventede vækstrate på 29 procent til 30 procent.

De positive økonomiske resultater fra Microsoft, sideløbende med Alphabets, gav et tiltrængt løft til teknologisektoren, især efter Metas annoncering af øgede udgifter til at understøtte sin kunstige intelligens-infrastruktur dagen før.

Når vi ser fremad, forventer Microsoft en omsætning i intervallet $63,5 milliarder til $64,5 milliarder for kvartalet, der slutter i juni.

Dens bemærkelsesværdige succes inden for kunstig intelligens har drevet dens markedsværdi til over 3 billioner dollars, hvilket overgår Apples, hvilket gør det til verdens største virksomhed målt efter markedsværdi.

I løbet af det seneste år har Microsofts aktie oplevet en bemærkelsesværdig stigning på 45 procent, der har overgået både Nasdaq Composite Index, der steg med 32 procent, og Apple- aktier, som steg 4 procent.

Source: https://buystocks.co.uk/news/microsoft-beats-wall-street-expectations-shares-soar-on-robust-azure-growth/