Home » News » Microsoft rammer 3 billioner dollars markedsværdi

Microsoft rammer 3 billioner dollars markedsværdi

News Team

Microsofts aktiemarkedsværdi passerede onsdag milepælen på 3 billioner dollars for første gang og beholdt sin plads som verdens næstmest værdifulde virksomhed lige efter Apple.

Microsoft (NASDAQ: MSFT) og Apple-aktier (NASDAQ: AAPL) har kæmpet om topplaceringen som den mest kapitaliserede aktie på Wall Street siden starten af året, hvor iPhone-producenten kortvarigt mistede sin krone til softwaregiganten tidligere i Januar.

Aktier i Microsoft nåede et rekordhøjt niveau på $405,63, en stigning på 1,7%, hvilket gjorde det muligt for det at bryde markedsværdiniveauet på $3 billioner. Apples aktier handles til $195,50, en stigning på 0,3%, hvilket giver den en markedsværdi på $3,02 billioner ifølge LSEG-data.

Støttet af sin investering i ChatGPT-producenten OpenAI, ses Microsoft bredt som en frontløber i kapløbet om markedsdominans i udrulningen af generativ kunstig intelligens (AI) blandt andre teknologiske sværvægtere, herunder Google-ejer Alphabet (NASDAQ: GOOGL), Amazon.com (NASDAQ: AMZN), Oracle (NYSE:ORCL) og Facebook (NASDAQ: META) ejer Meta Platforms.

Ved at bruge OpenAIs teknologi har Microsoft udrullet nyere versioner af deres flagskibsproduktivitetssoftwareprodukter samt Bing-søgemaskine, som forventes bedre at konkurrere med Googles dominerende søgeudbud.

Apple, på den anden side, står over for en aftagende efterspørgsel efter sine iPhones, især i Kina, hvor virksomheden tilbyder kunder sjældne rabatter for at øge salget midt i hård konkurrence fra hjemmelavede rivaler som Huawei Technologies.

“Jeg tror, det er AI-optimisme for Microsoft,” sagde Stifel-analytiker Brad Reback og tilføjede, at Apple ikke ser ud til at have den samme “klare AI-historie” kombineret med bekymringer om iPhone-salgsvækstrater og -penetration.

De 54 analytikere, der dækker Microsofts aktie, har et mediankursmål på $425, op fra $415 for en måned siden, og deres gennemsnitlige anbefaling er “køb”, ifølge LSEG-data.

Wall Streets optakt til rekordhøjder vil blive sat på prøve i de kommende uger, da megacap amerikanske teknologirelaterede virksomheder begynder at rapportere resultater.

Source: https://buystocks.co.uk/news/microsoft-hits-3-trillion-market-value/