Home » News » Amerikanske aktier stiger som data, indtjening bøjer stemning: Markets Wrap

Amerikanske aktier stiger som data, indtjening bøjer stemning: Markets Wrap

News Team

S&P 500 blev boostet af fremskridt i Nvidia Corp. (NASDAQ: NVDA) og Microsoft Corp. (NASDAQ: MSFT) Nasdaq 100 steg mere end 1%. Netflix Inc. (NASDAQ: NFLX) aktien steg kraftigt, efter at antallet af abonnenter oversteg forventningerne. Den amerikanske 10-årige rente svævede omkring 4,15%. Bloomberg Dollar Spot-indekset faldt.

Amerikanske data, der viser, at den amerikanske forretningsaktivitet voksede i januar med det meste på syv måneder, er positivt for aktierne, ifølge Renaissance Macro’s Neil Dutta.

»Væksten er op, og inflationen er nede. Førstnævnte sætter et loft over, hvor mange nedskæringer Federal Reserve vil foretage, mens sidstnævnte betyder, at Fed stadig ender med at skære ned,” sagde han. “Meget godt scenarie for aktiemarkederne.”

Med indtjening senere på dagen fra Tesla Inc. (NASDAQ: TSLA) og International Business Machines Corp., er fokus fortsat på teknologisektoren. Endnu mere generelt indikerer den amerikanske indtjeningssæson indtil videre, at virksomheder klare sig godt med højere renter.

Fundstrat Global Advisors LLCs Tom Lee forventer, at et rally i sidste ende vil strække sig ud over blot sidste års højtflyvende teknologiaktier.

“Med Fed, der signalerer fremtidige nedskæringer, har de 5%, der tjenes på pengemarkedet, en kort holdbarhed,” skrev han i en note til kunderne. “Således ser vi, at de 5,5 billioner dollars på pengemarkederne flytter til aktier – selvfølgelig ikke den fulde balance. Men enhver bevægelse ville være positiv for aktierne og for at udvide markedsbredden.”

Læs: Hedgefondsstjerner, der fik Kina forkert, betaler en stor pris

I mellemtiden holdt Bank of Canada sin styringsrente på 5 %, som forventet, og signalerede, at den var færdig med at hæve. Også på listen i denne uge er Den Europæiske Centralbanks politiske møde på torsdag.

Euroområdets obligationsrenter faldt tidligere, efter data viste, at forretningsaktiviteten faldt i januar for den ottende måned. Handlende prissætter nu rentenedsættelser til en værdi af 136 basispoint ved årets udgang, otte basispoint mere end tirsdag.

Andre steder fik industrielle metalpriser et løft, efter at Kina signalerede planer om at stimulere sin økonomi ved at reducere reservekravsforholdet for banker. Tiltaget skulle give kinesiske banker mulighed for at optrappe udlån og deres køb af statsobligationer. Nyheden støttede også Brent-råolie omkring $80 pr. tønde.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-climb-as-data-earnings-buoy-sentiment-markets-wrap/