Home » News » Microsoft overhaler Apple som den mest værdifulde aktie i verden

Microsoft overhaler Apple som den mest værdifulde aktie i verden

News Team

Microsoft Corp. (NASDAQ: MSFT) overhalede Apple Inc. (NASDAQ: AAPL) for at blive verdens mest værdifulde børsnoterede virksomhed for første gang i mere end to år, da bekymringer over smartphone-efterspørgslen har tynget iPhone-producentens aktie i de seneste uger.

Den Redmond, Washington-baserede softwaregigant steg 1% til $388,47 i fredags, hvilket endte med en markedsværdi på $2,89 billioner. I mellemtiden steg Apple 0,2 % og lukkede med en markedsværdi på 2,87 billioner dollars. Det er første gang siden november 2021, at Microsoft lukker med en højere værdi end Apple.

“Når man sammenligner og kontrasterer de to, er den vækst, Apple viser, ikke noget særligt, hvorimod Microsoft har gjort et bedre stykke arbejde med at eksekvere og demonstrere indtjeningsvækst,” siger David Katz, investeringschef hos Matrix Asset Advisors, som har stillinger i både . “Microsoft har også en meget klarere køreplan med kunstig intelligens, og det har gjort et godt stykke arbejde med at formulere, hvordan det vil accelerere væksten for at gøre dets langsigtede udsigter endnu mere overbevisende.”

Mens begge var en del af det såkaldte Magnificent 7’s magtfulde rally i 2023, har deres formuer divergeret i år. Microsoft er steget 3,3%, understøttet af vedvarende optimisme over kunstig intelligens, mens Apple er faldet 3,4% på grund af stigende bekymring over dets vækst. Det er blevet ramt af mindst tre analytikervurderingsnedgraderinger, ifølge data indsamlet af Bloomberg.

Wall Streets mindre gunstige syn på Apple antyder, at det ikke ville være overraskende, hvis Microsoft fastholdt eller endda byggede videre på sin nyfundne størrelsesfordel. Det gennemsnitlige analytikerkursmål for Microsoft svarer til en opside på omkring 8 % over de kommende 12 måneder, lidt over Apples afkastpotentiale. En sådan gevinst ville resultere i, at Microsoft toppede 3 billioner dollars i markedsvurdering og sluttede sig til Apple som et af kun to virksomheder, der nåede en sådan tærskel.

Microsoft og Apple er fortsat langt de største vægte i S&P 500 og tegner sig tilsammen for omkring 14 % af det samlede indeks. Få andre virksomheder nærmer sig dem i størrelse.

Oliegiganten Saudi Aramcos værdi ligger på lidt over 2 billioner dollars, mens Alphabet Inc. , Amazon.com Inc. og Nvidia Corp. alle er vurderet til over 1 billioner dollars. Meta Platforms Inc., som steg næsten 200 % sidste år, er den næstnærmeste, og ligger lige under tærsklen for billioner af dollars.

Source: https://buystocks.co.uk/news/microsoft-overtakes-apple-as-most-valuable-stock-in-the-world/