Home » News » Europa-aktier lukker højere, da den amerikanske engrosinflation falder; Burberry faldt 7 %

Europa-aktier lukker højere, da den amerikanske engrosinflation falder; Burberry faldt 7 %

News Team

De europæiske markeder lukkede højere fredag, hvilket rundede en stort set negativ uge af, da investorerne fordøjede friske britiske økonomiske data og et fald i amerikansk engrosinflation.

Stoxx 600-indekset lukkede foreløbigt 0,77 % højere, hvor de fleste sektorer handlede i positivt territorium.

Detailaktier steg 1,46 % på trods af, at det britiske luksusmærke Burberry handlede med 7 %, efter at selskabet udsendte en profitadvarsel som svar på en aftagende efterspørgsel, hvilket sendte andre luksuslinjer lavere i morgenhandlen.

De amerikanske engrospriser, målt i producentprisindekset, registrerede et uventet månedligt fald på 0,1 % i december. Priserne steg 1 % årligt.

Den amerikanske forbrugerinflationsrapport udgivet torsdag havde vist en stigning i forbrugerpriserne på 0,3 % på måneden og 3,4 % år-til-år, højere end forventet.

I mellemtiden viste friske data fredag, at den britiske økonomi vendte tilbage til vækst i november, hvor bruttonationalproduktet slog forventningerne og voksede med 0,3 %.

Amerikanske aktier faldt i morgenhandlen.

I Asien faldt markederne, da Kinas årlige eksport faldt for første gang i syv år, men japanske aktier modtog tendensen til at forlænge deres rekordstigning.

Source: https://buystocks.co.uk/news/europe-stocks-close-higher-as-u-s-wholesale-inflation-falls-burberry-down-7/