Home » News » JPMorgans Marko Kolanovic spænder ben for 20 % markedsdykning og advarer om recession

JPMorgans Marko Kolanovic spænder ben for 20 % markedsdykning og advarer om recession

News Team

JPMorgans Marko Kolanovic forbereder sig på et frasalg på 20 % for at nå S&P 500.

Ifølge Institutional Investors hall-of-famer skaber høje renter et bristepunkt for aktier – og at vælge kontanter med et afkast på 5,5 % i pengemarkedet og kortsigtede statskasser er en vigtig beskyttelsesstrategi lige nu.

“Jeg er ikke sikker på, hvordan vi skal undgå det [recession], hvis vi forbliver på dette renteniveau,” sagde firmaets markedsstrateg og globale forskningsco-head til CNBC’s ” Hurtige penge” torsdag.

S&P 500 lukkede på 4.258,19 torsdag og er på nippet til en fem ugers tabsrække. Indekset er faldet mere end 5 % den seneste måned.

Kolanovic mener, at svagheden ikke er et stærkt tegn, at en monsterbevægelse lavere allerede er her. Han angiver, at et afkast på kort sigt stadig er muligt, fordi meget afhænger af økonomiske rapporter over de næste par måneder.

“[We’re] kræver ikke nødvendigvis en øjeblikkelig skarp tilbagetrækning,” sagde han. “Kunne der være yderligere fem, seks, syv procents upside i aktier? Selvfølgelig… Men der er en downside. Det kan være 20% downside.”

Han advarer om, at “Magnificent Seven”-aktierne, som inkluderer Apple, Amazon, Meta, Alphabet, Nvidia, Tesla og Microsoft, er blandt de mest sårbare over for voldsomme tab på grund af deres historiske gevinster midt i høje kurser. Gruppen er steget med 83% indtil videre i år – og bærer hovedparten af S&P 500’s gevinster.

“Hvis der er en recession, tror jeg, at den storslåede [seven]… vil indhente, hvor resten er,” sagde Kolanovic og citerer bankede sektorer, herunder forbrugsvarer og forsyningsselskaber.

Plus, Kolanovic mener, at forbrugerne får faretruende kontanter på grund af den økonomiske baggrund.

“Arbejdsmarkedet er stadig stærkt. Men du begynder at se stressen hos [the] forbrugere, hvis du ser på en slags forsømmelser i [6fbbb426-3e01-4001-b26f-9295c] kort og autolån,” bemærkede han. “Vi er stadig noget negative.”

Kolanovic, Institutional Investors toprangerede aktiestrateg, kom ind i året med et S&P 500-mål på 4.200 ved årets udgang. Indekset lukkede 2022 på 3.839,50.

Source: https://buystocks.co.uk/news/jpmorgans-marko-kolanovic-braces-for-20-market-plunge-delivers-recession-warning/