Home » News » Hvordan kan du lide dem æbler? Stock kunne få en iPhone 14 Pop

Hvordan kan du lide dem æbler? Stock kunne få en iPhone 14 Pop

Apple Inc (NASDAQ: AAPL) aktie har været en citron i år. Aktierne er faldet mere end 10 % indtil videre i 2022, og Apple handler omkring 15 % under det rekordhøje niveau, det nåede i begyndelsen af januar.

Men med nye iPhones, der skal afsløres onsdag, vil forventningerne til et stærkt feriesalg – og alle de abonnementsindtægter, der følger med det – være nok til at vende Apples aktie fra rød til grøn?

Apple Inc (NASDAQ: AAPL) har haft et vist momentum på det seneste. Aktierne er steget mere end 7 % i de seneste tre måneder. Det er også værd at bemærke, at Apple ikke klarer sig så dårligt som det bredere marked og resten af FAANG-aktierne. Investorer finder trøst i Apples stabile indtjeningsvækst og stærke balance, selv i disse tumultariske tider.

S&P 500 er for eksempel faldet næsten 18 % i år, mens Facebook -ejer Meta Platforms Inc (NASDAQ: META), Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN), Netflix Inc (NASDAQ: NFLX) og Googles moderselskab Alphabet Inc. (NASDAQ: GOOGL) er blevet særligt hårdt ramt. Amazon og Alphabet falder hver især med næsten 25 % i 2022, mens Meta og Netflix begge er faldet mere end 50 %.

Investorer ser ud til at satse på, at den nyeste serie af iPhones vil føre til solide spring i overskud for Apple.

Analytikere forudser en stigning i indtjeningen pr. aktie på næsten 9% for dette regnskabsår og omkring 6% for 2023, respektable afkast for en virksomhed så stor som Apple. Teknikgiganten forventes at generere 392,5 milliarder dollars i salg i år, og Apple er verdens mest værdifulde virksomhed med en markedsværdi på 2,5 billioner dollars.

Virksomheden genererer en enorm mængde penge fra en ny linje af iPhones, efterhånden som eksisterende kunder opgraderer, og nogle holdouts skifter fra Android-enheder. Apple henter også store penge ind fra sin lukrative serviceenhed, abonnementer på iCloud, Apple Music, Apple TV+ og andre frynsegoder til iPhone, iPad og Mac-brugere.

“Alt humør omkring iPhone 14-opgraderingscyklussen burde hjælpe Apple på kort sigt,” sagde Jordan Kahn, Chief Investment Officer i ACM Funds. Kahn ejer Apple i ACM Dynamic Opportunity Fund.

En analytiker mener, at flere iPhone-brugere end normalt vil se efter at få en ny enhed efter denne lancering. Det skyldes, at mange kunder ser ud til at have holdt på iPhones i længere tid, før de fik opgraderinger. (Denne reporter har stædigt beholdt sin gamle iPhone 8 Plus, delvist af frygt for at miste hjemmeknappen). Frigivelsen af nye enheder kan bede disse brugere om endelig at opgradere.

Wedbush Securities-analytiker Daniel Ives bemærkede i en rapport, at Apples første ordre på 90 millioner iPhone 14-enheder er nogenlunde flad sammenlignet med, hvad de havde bestilt til iPhone 13, selv med “makrostormskyer”. Så Apple forventer tydeligvis stadig, at deres enheder vil sælge, selvom forbrugerforbruget bremses mere bredt.

“Dette taler til den underliggende efterspørgselshistorie, som Apple forventer til denne næste iPhone-udgivelse med vores skøn, at 240 millioner af 1 milliard iPhone-brugere verden over ikke har opgraderet deres telefoner i over 3,5 år,” tilføjede Ives.

Apple nyder også godt af, at det er en aktie, der ikke kun er elsket af individuelle investorer, men også af giganterne på Wall Street.

Ifølge undersøgelser fra markedsstrateger hos Goldman Sachs var Apple et topvalg blandt både investeringsforeninger og hedgefonde ved udgangen af andet kvartal sammen med andre megacap-teknologiselskaber, herunder Amazon, NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA) og Tesla Inc. (NASDAQ: TSLA).

Apple er det sjældne dyr, en aktie, der stadig er spændende nok for vækstmængden, men som også er attraktiv for værdiinvestorer takket være dens rimelige pris, hang til aktietilbagekøb for at øge indtjeningen og et støt voksende udbytte.