Home » News » Google forælder annoncerer første nogensinde dividende; slag på salg, fortjeneste; aktier stiger.

Google forælder annoncerer første nogensinde dividende; slag på salg, fortjeneste; aktier stiger.

News Team

Alphabet annoncerede sit første udbytte nogensinde i torsdags og et aktietilbagekøb på 70 milliarder dollar, hvilket jublede investorer, der sendte aktien op med næsten 16 % efter klokken.

Google-forælderen returnerer kapital, mens de bruger milliarder af dollars på datacentre for at indhente rivalerne om generativ kunstig intelligens. Udbyttet vil være 20 cents pr. aktie.

For blot tre måneder siden annoncerede Alphabets Big Tech-rival, Meta Platforms, sit eget første udbytte nogensinde, et træk, der hævede selskabets sociale medievirksomheds aktiemarkedsværdi med 196 milliarder dollars den følgende dag. Amazon.com forbliver det enlige holdout blandt Big Tech-firmaer, der ikke tilbyder udbytte.

Alfabet slog forventningerne til kvartalet med hensyn til salg, overskud og annoncering – målinger, der alle følges nøje.

“Alphabets annoncerede udbytteudbetalinger og tilbagekøb oven i det solide indtjeningsbeat er ikke kun et frisk pust for teknologimarkedet som helhed, men også en meget intelligent strategi for søgemaskinegiganten, der går ind i en hård tid på året, ” sagde Thomas Monteiro, senioranalytiker hos Investing.com.

Alphabets aktiestigning efter åbningstid på næsten 16 % efter rapporten øgede aktiemarkedets værdi med omkring 300 milliarder dollars til over 2 billioner dollars.

I en opfordring til at diskutere resultater udråbte CEO Sundar Pichai Googles AI-tilbud som en velsignelse for dets kernesøgeresultater. “Vi er opmuntrede over, at vi ser en stigning i søgeanvendelse blandt folk, der bruger AI-oversigterne,” sagde han.

Omsætningen var $80,54 milliarder for kvartalet, der sluttede 31. marts, sammenlignet med estimater på $78,59 milliarder ifølge LSEG-data.

Søgefirmaets slag på omsætningen i første kvartal blev drevet af stigende efterspørgsel efter dets cloud-tjenester på baggrund af den stigende anvendelse af kunstig intelligens og konstante reklameudgifter.

Google rapporterede, at annoncesalget steg 13% i kvartalet til 61,7 milliarder dollars. Det skal sammenlignes med det gennemsnitlige estimat på 60,2 milliarder dollars ifølge LSEG-data.

Alphabet kommer fra et fjerde kvartal, hvor annoncesalget missede målet, hvilket fik aktierne til at vælte, midt i stigende konkurrence fra Amazon.com, Facebook og nye deltagere som TikTok. Sidstnævnte går en usikker fremtid i møde, efter at præsident Joe Biden har underskrevet et lovforslag, der ville forbyde den populære app, hvis den ikke sælges inden for de næste ni til 12 måneder.

I mellemtiden steg Google Cloud-omsætningen med 28 % i første kvartal, boostet af et boom i generative AI-værktøjer, der er afhængige af cloud-tjenester for at levere teknologien til kunderne.

Alphabets kapitaludgifter var 12 milliarder dollars, en stigning på 91 % fra året før, et tal, som Gabelli Funds porteføljeforvalter Hanna Howard kaldte “højere end forventet.”

Alligevel sagde CFO Ruth Porat under samtalen med analytikere, at hun forventer, at sådanne udgifter vil være på det niveau eller højere i resten af året, da virksomheden bruger på at bygge kunstig intelligens-tilbud.

På trods af stigningen i kapitaludgifterne sagde Porat, at driftsmarginen i 2024 ville være højere end sidste år uden at uddybe det.

Googles cloud-tjenester er attraktive for venturekapital-støttede startups, der udvikler generative AI-teknologier på grund af deres prissætning og lette integration med andre værktøjer, har investorer og eksperter tidligere sagt.

Google har udråbt sin AI-drevne chatbot, Gemini, som et vidundermiddel til automatisering, fra kodning til dokumentoprettelse. Softwaren blev dog kritiseret bredt, efter at den viste sig at generere historisk unøjagtige billeder, herunder af tidligere amerikanske ledere og tyske soldater fra anden verdenskrig.

Google har sagt, at de er opmærksomme på problemerne og arbejder på at løse dem.

Source: https://buystocks.co.uk/news/google-parent-announces-first-ever-dividend-beats-on-sales-profit-shares-soar/