Home » News » Amazon-aktien stiger i takt med, at omsætningen i 2. kvartal opvejer et nettotab på 2 milliarder USD

Amazon-aktien stiger i takt med, at omsætningen i 2. kvartal opvejer et nettotab på 2 milliarder USD

“På trods af fortsat inflationspres i brændstof-, energi- og transportomkostninger gør vi fremskridt med omkostningerne,” sagde CEO Andy Jazzy.

Amazon Inc (AMZN) postede et andet kvartalstab i træk torsdag, men blæste forbi Street-salgsprognoser og bogførte solide gevinster fra sin markedsledende cloud-division, hvilket sendte aktierne markant højere i efter-timers handel.

Amazon sagde, at deres tab i andet kvartal var fastsat til 2 milliarder dollars, eller 20 cents per aktie, ned fra et overskud på 76 cents per aktie i samme periode sidste år og især under Street-konsensusprognosen på 13 cents per aktie. Amazons ejerandel i Rivian Automotive (RIVN) kostede koncernen omkring 3,9 milliarder dollars, som den inkluderede i ikke-driftsindtægtsudgifter.

Indtægterne steg 7,2% fra sidste år til 121,2 milliarder dollars, hvilket er klart foran analytikernes estimat på 119,08 milliarder dollars. Amazon Web Services bidrog med $19,74 milliarder, hvilket er en stigning på 33% fra sidste år. Annoncesalget var også højere og steg 18 % til 8,76 milliarder USD. Netbutikkernes salg faldt dog med 4,3 % til 50,885 milliarder dollars.

Walmarts (WMT) overskudsadvarsel fra tidligere på ugen, delvist forbundet med højere end forventet lagerniveauer og igangværende inflationspres, der har skåret ind i overskudsmargener, havde sat scenen for en svagere læsning fra Amazon.

Men da hovedparten af sit salg – 57% – filtrerede igennem fra tredjepartssælgere, led Amazon ikke af den samme lagerophobning, og dens pengestrømsgenererende webserviceafdeling hjalp med at opveje faldet i onlinesalget.

“På trods af fortsat inflationspres i brændstof-, energi- og transportomkostninger gør vi fremskridt med hensyn til de mere kontrollerbare omkostninger, som vi refererede til sidste kvartal, hvilket især forbedrer produktiviteten af vores opfyldelsesnetværk,” sagde CEO Andy Jassy.

“Vi ser også omsætningen accelerere, efterhånden som vi fortsætter med at gøre Prime endnu bedre for medlemmerne, både ved at investere i hurtigere forsendelseshastigheder og tilføje unikke fordele såsom gratis levering fra Grubhub i et år, eksklusiv adgang til NFL Thursday Night Football-kampe fra september 15, og udgiver den længe ventede serie Ringenes Herre: Magtens ringe den 2. september,” tilføjede han.

Amazon-aktier var markeret 12 % højere i efter-timers handel umiddelbart efter indtjeningsmeddelelsen for at indikere en fredagsåbningskurs på $136,98 hver.

Amazon gennemførte sin planlagte 20-til-1 aktiesplit i begyndelsen af juni, hvilket tog prisen pr. aktie tættere på linje med mega-cap tech peers såsom Apple (AAPL), Google moderselskab Alphabet (GOOGL) og Meta Platforms (META).

Når man ser på det nuværende kvartal, sagde Amazon, at det ser en driftsindtjening på mellem nul og 3,5 milliarder dollar, med en omsætning i intervallet 125 milliarder dollar til 130 milliarder dollars, sammenlignet med Refinitiv-prognosen på omkring 126,5 milliarder dollars.

“På trods af en yderligere Fed-renteforhøjelse, inflationspres og øget markedsvolatilitet oplevede Amazon et stærkt Q2,” sagde Krista Morgan fra Stage, en kvinde-ledet private equity-gruppe baseret i Denver.

“Virksomheden formåede at overgå forventningerne og overgå konkurrerende detailgiganter, som Walmart, der var tvunget til at revurdere fortjenstmargener,” tilføjede hun. “Dette er sandsynligvis i høj grad takket være virksomhedens cloud-forretning, Amazon Web Services. Efterhånden som forbrugerne har viget væk fra detail- og elektroniske varer for at reducere omkostningerne, er cloud-tjenester forblevet stabile og efterspurgte.”