Home » News » Netflix-aktien synker på skuffende omsætningsprognose, flytter til at skrotte medlemstal.

Netflix-aktien synker på skuffende omsætningsprognose, flytter til at skrotte medlemstal.

News Team

Netflix (NFLX)-aktien faldt så meget som 8% fredag, efter at selskabet gav en indtægtsprognose for andet kvartal, der gik glip af estimater, og annoncerede, at det ville stoppe med at rapportere kvartalsvise abonnentmålinger, der nøje overvåges af Wall Street.

Torsdag guidede Netflix til en omsætning i andet kvartal på 9,49 milliarder dollars, en miss sammenlignet med konsensus-estimaterne på 9,51 milliarder dollar.

Virksomheden sagde, at det vil stoppe med at rapportere kvartalsvise medlemstal fra næste år sammen med gennemsnitlig indtjening pr. medlem, eller ARM.

“I takt med at vi har udviklet vores priser og planer fra et enkelt til flere niveauer med forskellige prisniveauer afhængigt af landet, har hvert trinvist betalt medlemskab en meget forskellig forretningspåvirkning,” sagde virksomheden.

Netflix rapporterede en indtjening i første kvartal, der slog over hele linjen torsdag, med yderligere 9 millioner abonnenter tilføjet i kvartalet.

Antallet af abonnenter på 9,3 millioner overgik forventningerne på 4,8 millioner og fulgte de 13 millioner nettotilførsler, som streameren tilføjede i fjerde kvartal. Virksomheden tilføjede 1,7 millioner betalende brugere i 1. kvartal 2023.

Omsætningen slog Bloombergs konsensusestimater på 9,27 milliarder dollars for at nå op på 9,37 milliarder dollars i kvartalet, en stigning på 14,8 % sammenlignet med samme periode sidste år, da streameren lænede sig op af indtægtsinitiativer som sin nedkæmpning af adgangskodedeling og annonceunderstøttet niveau, i ud over de seneste prisstigninger på visse abonnementsplaner.

Netflix’ aktie har været på rivende niveau i de seneste måneder, hvor aktier i øjeblikket handles tæt på den høje ende af dens 52-ugers interval. Wall Street-analytikere havde advaret om, at høje forventninger på vej til print kunne tjene som en iboende risiko for aktiekursen.

Indtjening pr. aktie (EPS) slog estimater i kvartalet, hvor selskabet rapporterede EPS på $5,28, et godt stykke over konsensusforventningerne på $4,52 og næsten det dobbelte af $2,88 EPS-tallet, det rapporterede i samme periode for året siden. Netflix guidede til andet kvartals EPS på $4,68, forud for konsensusopfordringer til $4,54.

Rentabilitetsmålinger kom også stærkt ind, med driftsmarginer på 28,1 % i første kvartal sammenlignet med 21 % i samme periode sidste år.

Selskabet har tidligere vejledt til driftsmarginer for hele 2024 på 24 %, efter at måleværdien voksede til 21 % fra 18 % i 2023. Netflix forventer, at marginerne vil tikke lidt ned i 2. kvartal til 26,6 %.

Frie pengestrømme kom på 2,14 milliarder dollars i kvartalet, over konsensusopfordringer på 1,9 milliarder dollar.

I mellemtiden steg ARM 1% år over år – hvilket matcher resultaterne for fjerde kvartal. Wall Street-analytikere forventer, at ARM vil stige senere i år, efterhånden som både ad-tier-effekten og prisstigningseffekterne tager fat.

På annoncefronten steg ad-tier-medlemskaberne 65 % kvartal over kvartal efter at være steget næsten 70 % sekventielt i 3. kvartal 2023 og 4. kvartal 2023. Annonceplanen tegner sig nu for over 40 % af alle Netflix-tilmeldinger på de markeder, den tilbydes på.

Source: https://buystocks.co.uk/news/netflix-stock-sinks-on-disappointing-revenue-forecast-move-to-scrap-membership-metrics/