Home » News » Megacaps booster futures, da Wall Street forbliver optimistisk foran data og indtjening.

Megacaps booster futures, da Wall Street forbliver optimistisk foran data og indtjening.

News Team

S&P 500- og Nasdaq-futures steg i et rekordstort Wall Street-rally onsdag på grund af fortsat styrke i stærkt vægtede aktier, med Federal Reserve-formand Jerome Powells bemærkninger og afgørende inflationsprint, der vil give mere retning i denne uge.

AI-chip-favoritten Nvidia (NVDA) steg 1,1 % i førmarkedshandel, efter at have ramt et næsten tre ugers højdepunkt i den foregående session.

Andre chipaktier, herunder Arm Holdings og Micron Technology, steg med omkring 1% hver, med USA-noterede aktier i Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, verdens største kontrakt-chipproducent, der steg 2% efter sin omsætning i andet kvartal, der var bedre end estimater.

Alle de såkaldte “Magnificent Seven”-aktier blev handlet højere, med amerikanske statsrenter faldende. Meta-platforme (META), Apple (AAPL), Alphabet (GOOG) og Microsoft (MSFT) steg omkring 0,4 % hver.

Tesla (TSLA) steg også med 0,5 %, efter at HSBC hævede sit kursmål på EV-producentens aktie, som tirsdag havde sin længste sejrsrække på 10 sessioner i år.

Gruppen på syv aktier har været hovedkraften bag Wall Streets banner-rally i år, mens det bredere marked har haltet, hvilket har fået nogle markedsobservatører til at stille spørgsmålstegn ved holdbarheden af aktiegevinster og opfordre til større diversificering.

Benchmark S&P 500 lukkede på et rekordhøjt niveau for femte session i træk tirsdag, mens det teknologitunge Nasdaq noterede sin sjette rekord ved at lukke høje efter håb om en rentenedsættelse i september fik et løft fra Jerome Powell, som sagde USA var “ikke længere en overophedet økonomi”.

Men som forventet afstod Powell fra at forpligte sig til en tidslinje for rentenedsættelser i sit vidnesbyrd til Kongressen. Han er beregnet til at møde for House Financial Services Committee kl. 10 ET for yderligere afhøring fra lovgivere.

“Vi mener, at Powell er tilfreds med at holde markederne relativt stille på dette stadie, da nogle data begynder at gå i den rigtige retning, vi læste en stadig beskeden dueagtig bias i Powells vidnesbyrd, da han blev ved med at understrege risikoen for unødigt svækkende aktivitet og beskæftigelse,” sagde analytikere hos ING i en note.

Væddemål på en rentenedsættelse på 25 basispoint i september har ligget omkring 70 % i den seneste uge, op fra 45 % for en måned siden, ifølge CME’s FedWatch. Kommentarer fra Fed-embedsmændene Austan Goolsbee, Michelle Bowman og Lisa Cook forventes også i løbet af dagen.

Opmærksomheden vil nu skifte til amerikanske inflationsdata i denne uge, med forbrugerprisindekset på torsdag og producentprisindeksrapporten på fredag.

Indtjeningssæsonen for andet kvartal, som starter i denne uge med store banker, der skal aflægge rapport på fredag, vil være en nøgletest for, om højtflyvende megacaps kan retfærdiggøre dyre værdiansættelser og fortsætte deres stærke løb.

Klokken 7:26 ET var Dow e-minis faldet med 4 point eller 0,01 %, S&P 500 e-minis steg 8 point eller 0,14 %, og Nasdaq 100 e-mini steg med 55,25 point eller 0,27 %.

Producenten af gensekventeringsudstyr, Illumina, steg med 3,7 % på planerne om at erhverve privatejede Fluent BioSciences.

Goodyear Tire & Rubber Company steg 2% efter en rapport om, at Japans Yokohama Rubber var i forhandlinger om at købe sin terrængående dækforretning for mindst 1 mia.

Source: https://buystocks.co.uk/news/megacaps-boost-futures-as-wall-street-stays-upbeat-ahead-of-data-earnings/