Home » News » Tesla-aktien opnår 10. dag i træk med stigninger, da investorerne ser vækstpotentialet.

Tesla-aktien opnår 10. dag i træk med stigninger, da investorerne ser vækstpotentialet.

News Team

Teslas aktie (TSLA) lukkede op omkring 4% tirsdag, hvilket sikrede sin tiende dag i træk med stigninger.

De positive tiltag betyder, at Tesla har slettet alle sine år-til-dato tab, hvor aktien er steget omkring 5% siden starten af året. Aktierne er også steget omkring 75%, siden de ramte 52-ugers lavpunkt i april.

Analytikere har krediteret selskabets køretøjsproduktion og leveringstal i andet kvartal, som slog Wall Street-forventningerne sammen med momentum omkring Teslas kunstige intelligens-virksomheder.

“Pludselig værdsætter markedet vækstpotentialet for Tesla,” siger Seth Goldstein, aktiestrateg hos Morningstar, til Yahoo Finance. “Kvartalsleverancer overraskede til nedadgående, så markedet antog en lavere vækstrate, og det er derfor, vi har set det store stigning.”

Tesla er indstillet til at rapportere sine næste kvartalsresultater den 23. juli efter markedets lukning. Det har drillet udviklingen af mere overkommelige elbiler, som investorer ser som en anden vigtig katalysator for vækst.

Men Goldstein sagde, at virksomheden bliver nødt til at lægge en “solid, konkret tidslinje”, når det kommer til udrulningen af disse biler, som virksomheden tidligere sagde kunne ske så snart som 2025.

“Vi er nødt til at se, at det bliver mødt eller presset op tidligere, så [Wall Street] kan antage, at Tesla vil se en anden bølge af leveringsvækst, der starter i 2026,” sagde han. “Så længe den fortælling forbliver intakt, tror jeg, at aktien vil være i orden. Men hvis det bliver skubbet ud, eller hvis ledelsen lyder mere usikker på, at det kommer til at ske, så tror jeg, vi kan se aktien vakle.”

Ud over indtjening og leverancer vil investorer også være på udkig efter en anden vækstmulighed: robotakse. Virksomheden skal afsløre sin længe ventede robotaxi den 8. august.

Teslas aktie styrtdykkede i første halvdel af året, efter at dens finansielle rapport for fjerde kvartal gik glip af både top- og bundlinjen. Et fald på 9 % år-til-år i første kvartals leverancer af køretøjer sendte aktierne endnu lavere, da investorer satte spørgsmålstegn ved elbilproducentens skyhøje værdiansættelse og efterspørgsel, der stadig er tilbage i USA.

Kort efter leveringsmissen nedskærede virksomheden mere end 10 % af sit personale. Dengang kategoriserede analytikere fyringerne som et “ildevarslende signal” for, hvad der skulle komme.

Konkurrence i udlandet fra kinesiske elbilproducenter, herunder Lucid (LCID), Li Auto (LI), Nio (NIO) og XPeng (XPEV) har også tjent som et betydeligt overhæng, der har ført til en priskrig, der har tvunget Tesla til aggressivt at sænke priserne for at konkurrere.

Short-sælgere har samlet sig i navnet som et resultat – men de er nu blevet knust af dets seneste rally.

“Shortsellere har været op og ned i dette navn i løbet af de sidste par år. Det var nr. 1 kort på markedet. Nu er det nr. 4 bag … Nvidia (NVDA), Apple (AAPL) og Microsoft (MSFT),” fortalte S3 Partners’ Ihor Dusaniwsky til Yahoo Finance tirsdag. “Men det er ligesom OG-shortsen. Alle er stadig i den.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-stock-notches-10th-consecutive-day-of-gains-as-investors-eye-growth-potential/