Home » Ordliste » Bjørnemarked

Bjørnemarked

Et bjørnemarked eller et bjørneløb repræsenterer en periode, hvor priserne på værdipapirer eller aktiver falder. Der er flere årsager til et bjørnemarked, hvor de mest almindelige er geopolitiske spændinger, en aftagende økonomi, pandemier og meget mere.

Generelt opstår et bjørnemarked, når et bredere markedsindeks styrtdykker mindst 20% fra dets seneste top. Både bredere markeder, såsom S&P 500, og individuelle værdipapirer kan komme ind på et bjørnemarked.

Selvom de 20% er den fælles tærskel, falder indekser og aktier normalt meget mere end det niveau over en længere periode. Mens bjørnemarkeder generelt trender nedad, er det almindeligt at se et par "relief rallys" under et bjørnemarked, hvilket fører til et midlertidigt prisstigning.

Når først værdipapirer finder deres bund på et bjørnemarked, har investorer en tendens til at begynde at købe dem til mere overkommelige priser, hvilket normalt markerer slutningen på et bjørnemarked og starten på et tyremarked. Under bear-markeder falder næsten alle værdipapirer på dette marked på trods af, at de rapporterer positive nyheder og resultater på grund af lav investortillid.

Gå tilbage til vores fulde ordliste.