Home » News » Wall Street bygger på $4 billioner US Stock Rally.

Wall Street bygger på $4 billioner US Stock Rally.

News Team

Aktierne vendte tilbage og forlængede et rally, der allerede har toppet 4 billioner dollars i år i håb om, at Federal Reserves rentenedsættelser vil blive ved med at sætte skub i overskuddet i Corporate America.

Aktiemarkedet steg efter en to-dages tilbagetrækning, hvor S&P 500’s fremgang for 2024 nærmede sig 10%. Det amerikanske benchmarkmål har kun set tocifrede gevinster i to kvartaler i træk i fem tilfælde siden 1950, ifølge data indsamlet af Bloomberg.

“Aktier er steget i første kvartal i forventning om de førsteklasses nedskæringer,” sagde Anthony Saglimbene hos Ameriprise. “Vi er sandsynligvis allerede gået ind i en periode, hvor Federal Reserve nu er mindre tilbøjelige til at overraske markedet herfra.”

Da handlende forberedte sig på Feds foretrukne inflationsmåler i fredags – når markederne vil være lukkede – analyserede de de seneste økonomiske aflæsninger. Amerikanske forbrugertillid holdt stabilt, ordrer på varige varer steg, mens væksten i boligpriserne accelererede med den hurtigste hastighed siden 2022.

S&P 500 steg til omkring 5.230. Tesla Inc. (NASDAQ: TSLA) førte til fremgang i megacaps, mens Apple Inc. (NASDAQ: AAPL) klarede sig dårligere, da deres iPhone-forsendelser i Kina sank. Tidligere præsident Donald Trumps startup Trump Media & Technology Group Corp. steg i vejret efter at have gennemført en fusion med Digital World Acquisition Corp.

Treasury’s 10-årige renter steg et basispoint til 4,26% forud for et salg på 67 milliarder dollars af femårige obligationer. Dollaren vaklede.

S&P 500 er på vej til at opnå fem måneders stigninger i træk fra november til marts – en bedrift, der kun blev opnået en anden gang i dette århundrede i 2013.

Det set-up har historisk set underbygget et sekulært tyreløb i amerikanske aktier, der varede mindst et år, ifølge Jeffrey Hirsch, redaktør af Stock Trader’s Almanac. Siden 1950, hvor aktie-benchmark postede en fortløbende månedlig fremgang fra november til marts, steg S&P 500 de resterende ni måneder af året i alle 11 tilfælde med en gennemsnitlig gevinst på 12 %, tilføjede han.

“Jeg fortsætter med at se det amerikanske aktiemarked som værende attraktivt, teknisk set, og jeg føler ikke, at der er tilstrækkelig risiko til at berettige et salg på nuværende tidspunkt,” sagde Mark Newton hos Fundstrat Global Advisors. “Samlet set er det sandsynligt, at priserne vender højere og skubber op i slutningen af marts, da der ikke er tegn på teknisk forringelse.”

Newton siger, at et rally i S&P 500 til 5.350-5.400 absolut er muligt i midten af april – før en konsolidering går i gang.

For at aktier skal berettige deres flere ekspansion i de seneste måneder, skal globale centralbanker lempe pengepolitikken i år, og virksomheder skal levere sund indtjeningsvækst, ifølge JPMorgan Chase & Co.s  Marko Kolanovic.

“Samlet set, hvis centralbankerne viser sig at være mere due end forventet, men uden at dette bliver ledsaget af vækstskuffelser, kan nuværende aktiemultipler forsvares,” skrev han i denne uge. Hvis indtjeningen skuffer, og centralbankerne er mere restriktive, vil aktiemultiplene skulle falde, tilføjede han.

Bank of America Corp.’s institutionelle, detail- og hedgefondskunder var alle nettosælgere af amerikanske aktier i ugen, der sluttede den 22. marts, mens selskaber, der købte deres egne aktier, var de eneste nettokøbere.

Mens den store debat udfolder sig om, hvor koncentreret eller bredt dette års S&P 500-rally har været, er der data, der understøtter begge argumenter.

Efter at året startede med fremgang fokuseret på teknologitunge sektorer, er rallyet udvidet til andre grupper som råvarer og industrier. Men ser man på bidraget til det samlede afkast, er 60 % af gevinsterne i måleren kun drevet af seks aktier: Nvidia Corp. (NASDAQ: NVDA), Microsoft Corp. (NASDAQ: MSFT), Meta Platforms Inc. (NASDAQ: MVRS), Amazon.com Inc. (NASDAQ: AMZN), Eli Lilly & Co. og Broadcom Inc.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-builds-on-4-trillion-us-stock-rally/