Home » News » US STOCKS-Wall St sæt til udluftning efter rally; inflationsdata på tryk

US STOCKS-Wall St sæt til udluftning efter rally; inflationsdata på tryk

News Team

Wall Streets hovedindeks var klar til at åbne lavere tirsdag efter et kraftigt stigning i den foregående session, da handlende nedjusterede forventningerne til en tidlig start på rentenedsættelser forud for de vigtigste inflationsrapporter, der kommer senere på ugen.

Megacap-aktierne Apple , Alphabet og Amazon.com faldt 0,8 % hver i førmarkedshandelen efter at have styret en stigning på mere end 2 % på den teknologitunge Nasdaq i mandags, dens bedste dag siden november. Benchmark S&P 500 nærmede sig også sit højeste lukningsniveau for to år siden.

Nvidia (NASDAQ: NVDA ) modtog imidlertid tendensen med en stigning på 0,5 % efter at have lukket rekordhøjt på afsløringen af nye kunstig intelligens-komponenter.

“Vurderingen for mange af disse virksomheder (stor teknologi og den storslåede 7) vokser ret kraftigt… men omsætningsvæksten i de sidste to til fem år er faldet,” siger Paul Nolte, senior formuerådgiver og markedsstrateg hos Murphy & Sylvest, som forventer, at de vil underperforme i år.

Data om forbruger- og producentinflation, der forventes henholdsvis torsdag og fredag, vil være afgørende for fingerpeg om Federal Reserves pengepolitiske bane.

“Fed vil ikke være aggressiv med at sænke renten, fordi inflationen vil forblive noget høj, og den økonomiske vækst vil fortsætte med at være rimelig stærk,” sagde Nolte.

Også under pres på risikable aktiver tikkede renterne på kortere og længere daterede amerikanske statsobligationer, en afspejling af renteforventningerne, over 4 %.

Markedsdeltagere ser en 58% chance for, at Fed kan sænke renten med mindst 25 basispoint i marts, ifølge CME Groups FedWatch Tool, ned fra næsten 64% i mandags, efter blandede signaler fra politikere om tidspunktet for rentenedsættelser.

Atlanta Fed-præsident Raphael Bostic understregede mandag behovet for at holde pengepolitikken stram, mens Fed-guvernør Michelle Bowman trak sig tilbage fra sit vedholdende høgagtige synspunkt og signalerede en vilje til at støtte eventuelle rentenedsættelser, efterhånden som inflationen aftager.

På dagen kl. 12 ET vil investorerne analysere Feds næstformand for tilsyn Michael Barrs bemærkninger for hans perspektiver på de politiske udsigter.

Også i fokus er kvartalsindtjening på fredag fra JPMorgan Chase, Wells Fargo, Bank of America og Citigroup, for at få indsigt i sundheden i virksomhedernes Amerika.

Boeing (LONDON: BOE ) tabte 1,1 %, et fald for anden dag, da US National Transportation Safety Board fortsatte sin undersøgelse af et nyligt uheld.

Luftfartsselskaber som Delta Air Lines og American Airlines faldt 0,9 % hver.

Klokken 8:42 ET faldt Dow e-minis med 167 point eller 0,44 %, S&P 500 e-mini’er faldt 24,25 point eller 0,51 %, og Nasdaq 100 e-mini’er faldt 129 point eller 0,77 %.

Juniper Networks steg med 20,6 %, efter at en kilde fortalte Reuters, at Hewlett Packard Enterprise var i forhandlinger om at købe netværksproduktproducenten i en handel på 13 milliarder dollar. Serverproducenten faldt 8,6%.

Jefferies Financial

faldt 2,9 %, efter at koncernen rapporterede et mindre overskud i fjerde kvartal end forventet.

Netflix (NASDAQ: NFLX ) faldt 1,7% efter mæglerselskabet Citigroup nedgraderede streamingplatformen til “neutral” fra “køb”.

Ride-hailing platforme Lyft og Uber Technologies faldt med henholdsvis 0,5% og 0,6%, efter at det amerikanske arbejdsministerium udstedte en endelig regel, der tvinger virksomheder til at behandle nogle arbejdere som ansatte og ikke mindre dyre uafhængige entreprenører.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-wall-st-set-for-breather-post-rally-inflation-data-on-tap/