Home » News » Renterne stiger, aktierne falder, mens rentenedsættelsesbanen forbliver i fokus

Renterne stiger, aktierne falder, mens rentenedsættelsesbanen forbliver i fokus

News Team

Statsobligationsrenterne steg, og aktierne faldt et strejf i tirsdags, da markederne reducerede deres satsninger på, at centralbankernes rentenedsættelser kommer så snart som marts, og olien kom tilbage fra kraftige fald dagen før.

Den 10-årige benchmark-rente på amerikanske statsobligationer steg fire basispoint (bps) til 4,04 % og markant over det laveste niveau i fem måneder på 3,783 % den 27. december.

Tysklands 10-årige bund-rente steg ligeledes 4 bps til 2,19 %, efter at have rykket under 1,9 % mellem jul og nytår.

Dette års hop i benchmarkrenten i USA er dog mindre dramatisk i sammenhæng med faldet fra lidt over 5 % i oktober 2023.

“Et par ting er faldet sammen i de sidste par uger: Vi var rykket for langt, og selv uden noget ville vi have set en korrektion efter rallyet, og så har aktivitetsdata alt i alt været en smule stærkere og beskæftigelsesdata, især US non-farm lønningslister har været anstændige,” sagde Peter Schaffrik, global makrostrateg hos RBC Capital Markets.

En bølge af obligationsudbud tynger også markedet, tilføjede Schaffrik.

Arbejdsløshedsdata for euroområdet, der blev offentliggjort tirsdag, var under forventningerne, og i sidste uge viste amerikanske data, at arbejdsgiverne ansatte flere arbejdere end forventet i december.

Det har fået handlende til en smule at skubbe forventningerne om nært forestående rentenedsættelser tilbage i slutningen af 2023. Den nuværende markedsprissætning afspejler en 58 % chance for en rentenedsættelse på Federal Reserves møde i marts, ned fra mere end 80 % sidst sidste år. ifølge CME’s Fedwatch-værktøj.

Decembers læsning af det amerikanske forbrugerprisindeks (CPI), som udkommer torsdag, vil sandsynligvis være den vigtigste faktor i denne uge til yderligere at styre sådanne forventninger.

Aktiemarkederne faldt også i tirsdags, og Europas brede SXTOOXX 600-indeks faldt 0,5 % og faldt fra et næsten to-årigt hit i starten af januar. (.STOXX)

Amerikanske S&P 500-futures tabte 0,45 %, og Nasdaq-futures faldt 0,6 %, hvilket peger på en lavere åbning for amerikanske aktier, som steg i mandags drevet af den gigantiske chipproducent Nvidia (NVDA.O), som havde en rekordhøj tætning efter at have afsløret nye desktop-grafikprocessorer, der udnyttede fordelene. af kunstig intelligens.

Efterfølgende fremgang i japanske chipproducenter hjalp landets Nikkei 225-benchmark til et nyt 33-årigt højdepunkt tirsdag. (.N225)

Øjnene i Europa var rettet mod den London-noterede fondsforvalter Jupiter(JUP.L), som faldt 15 %, det største fald på FTSE350 (.FTLC)-indekset for store og mellemstore aktier, efter at det havde markeret en nettoudstrømning på 2,2 milliarder pund ( $2,8 milliarder) for 2023 og en stjernemanagers afgang.

Aktierne i Grifols (GRLS.MC) faldt mere end 40 % tirsdag, efter at hedgefonden Gotham City Research satte spørgsmålstegn ved dens regnskabspraksis. Det spanske lægemiddelfirma afviste kategorisk beskyldningerne.

ØJNE PÅ OLIE

Olien formåede at finde fodfæste i tirsdags med futures på både Brent-olie og amerikanske råolie steg med mere end 2,5 % til henholdsvis 78,13 USD pr. tønde og 72,69 USD.

De var faldet mere end 3 % og 4 % på grund af kraftige prisnedsættelser fra topeksportøren Saudi-Arabien og en stigning i OPEC-produktionen, hvor de europæiske engrospriser på gas også var faldet omkring det laveste niveau siden sidste sommer.

Spotguld var 0,3% højere til $2033,8 per ounce. [GOL/]

Valutamarkederne var ret stille med dollarindekset oppe på 102,37 – næsten 1 % højere år til dato, delvist takket være stigninger på den japanske yen, som sidst var på 143,8 per dollar.

Euroen var sidst på $1,0934, hvilket er lidt svagere på dagen og et fald på 0,9% år til dato.

“Vi startede året med at tro, at en backup i kortsigtede renter kunne give dollaren lidt støtte – selvom dollargevinsten faktisk har været meget beskeden,” sagde Chris Turner, global markedschef hos ING, i et morgennotat. .

“Bag det kan meget vel ligge overbevisningen om, at Federal Reserve vil sænke renten i år, og at, medmindre noget er gået i stykker et eller andet sted, ville stigende lange dollarpositioner nu være en modtrendshandel.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/yields-rise-stocks-dip-as-rate-cut-path-remains-in-focus/