Home » News » Tesla-aktien falder, da analytikere udsender en ny runde advarsler om leveringer i 1. kvartal.

Tesla-aktien falder, da analytikere udsender en ny runde advarsler om leveringer i 1. kvartal.

News Team

Efter at have afsluttet 2023 med stigninger på omkring 100 %, har Tesla (NASDAQ: TSLA) aktien ikke haft en nær positiv udvikling hidtil i år. Ved siden af Apple (NASDAQ: AAPL) er producenten af elektriske køretøjer (EV) en af de meget få underperformere blandt Big Tech-aktier. Andre teknologigiganter, især Nvidia (NASDAQ: NVDA) og Meta Platforms (NASDAQ: MVRS), fortsætter med at trives med den blomstrende kunstig intelligens (AI)-revolution.

På denne baggrund udgav analytikere på Wall Street en ny runde advarsler, mens de afventer Teslas leveringsrapport for første kvartal. Tesla-aktien faldt omkring 1% i begyndelsen af New York-handelen onsdag.

Tesla aktie svaghed

Faldet i Tesla aktiekurser kan tilskrives flere faktorer, hvor investorernes bekymringer over faldende avancer og reduceret forbrugerinteresse for elbiler skiller sig ud.

Høje renter har gjort køb af elbiler, sammen med andre køretøjer, betydeligt dyrere, end de var for et par år tilbage.

Som svar tog Tesla det skridt at sænke priserne på tværs af sit udvalg af modeller sidste år for at opretholde efterspørgslen. Men disse prisnedsættelser har siden spist ind i bilproducentens rentabilitet.

Specifikt er Teslas bruttomargin skrumpet til 17% fra næsten 30% i 2021.

På samme måde blev virksomhedens driftsmargin – en nøglemåling, der overvåges af analytikere og investorer – rapporteret til 8,2 % i 4. kvartal 2023, halvdelen af de 16 %, der blev rapporteret i samme periode året før, dog lidt højere end 7,6 % i det foregående kvartal. .

Teslas bilomsætning voksede med kun 1% år-til-år i kvartalet.

Leverancer i 1. kvartal sandsynligvis en glip

For at tilføje Teslas lagerproblemer, stod bilproducenten over for yderligere udfordringer med nylige produktionsnedskæringer på sin Shanghai-fabrik på grund af faldende salg og voksende konkurrence i Kina, hvilket førte til en reduceret arbejdsuge for medarbejdere fra 6 1/2 til fem dage, rapporterede Bloomberg News.

På trods af en stigning på 17 % i Kinas salg af personbiler og en stigning på 37,5 % i salget af nye energikøretøjer i den tidlige del af året, faldt Teslas leverancer.

I de første to måneder af 2024 faldt dets køretøjsleverancer med 6% år-til-år med i alt 131.812 køretøjer ifølge data fra Kinas personbilforening.

For at afspejle disse seneste datapunkter sænkede analytikere hos Citi Research estimaterne forud for Teslas leveringsrapport for første kvartal. Wall Street-giganten forventer nu, at selskabet vil levere 429.900, et fald fra den tidligere prognose på 473.300.

“Som vi bemærkede for et par uger siden, ser Q1-setup’et hårdt ud på aggressive konsensusestimater. I de seneste uger har vi set konsensusestimater falde; marts-datapunkter har dog også skuffet,” sagde Citi-analytikere.

“Mens leveringsestimaterne for 1. kvartal på købssiden (vi tror på det lave 400-tal) ligger et godt stykke under salgssidens konsensus (460-470.000, men falder), er opsætningen fortsat udfordrende, og gadeestimaterne ser stadig for høje ud, ikke kun for 2024 men også 2025,” tilføjede de.

På baggrund af reducerede estimater trimmede Citi også sit kursmål på Tesla-aktien fra $224 til $196. På samme måde reducerede Redburn-analytikere målet til $150 fra $160 på samme grund.

Desuden gav Baird-analytikere også udtryk for et lignende pessimistisk syn på TSLA og gentog aktien som dens ‘Bearish Fresh Pick’ forud for leveringsopdateringen for 1. kvartal.

De mener, at de nuværende Wall Street-estimater for første og andet kvartal er alt for optimistiske og forventer risici for disse prognoser i første halvdel af året.

Ifølge Baird har stemningen omkring Tesla-aktien især skiftet mod den bearish side i løbet af kvartalet, en tendens, som de forventer vil fortsætte på kort sigt. Mens kritikere fokuserer på spørgsmålet om efterspørgsel, fortsætter Tesla-tyre med at fremhæve potentialet for vækst fra deres Full Self-Driving (FSD)-kapaciteter og reklamemuligheder.
“Vi tror, at disse kan tage længere tid at realisere og fortsætte med at kunne lide aktien på lang sigt, men vi udvider vores Bearish Fresh Pick gennem Q1-printet,” skrev Bairds team.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-stock-slips-as-analysts-issue-a-fresh-round-of-warnings-on-q1-deliveries/