Home » News » De europæiske markeder mister momentum, går mod fladt åbent; H&M overskud overgår forventningerne.

De europæiske markeder mister momentum, går mod fladt åbent; H&M overskud overgår forventningerne.

News Team

Europæiske aktier er på vej mod en flad åbning på onsdag, da markedsmomentumet aftager. Regionale markeder lukkede højere tirsdag, men er indstillet til at starte dagens session omkring flatline.

Investorer vil holde øje med spanske inflationstal og franske forbrugertillidstal for marts på onsdag, samt en handelsopdatering fra tøjforhandleren H&M.

Andetsteds i løbet af natten steg amerikanske aktiefutures beskedent tirsdag aften efter en tabende session på Wall Street, der trak indeksene yderligere fra rekordniveauer.

I mellemtiden var Asien-Stillehavsmarkederne blandede onsdag, da investorer vurderede økonomiske data fra Kina og Australien.

Den svenske modekoncern H&M havde onsdag et lavere år-til-år nettosalg på 53,7 milliarder svenske kroner (5,069 milliarder USD) i første kvartal, mens driftsresultatet steg mere end forventet til 2,08 milliarder kroner.

Selskabets overskudsgrad steg til 3,9% fra 1,3%.

H&M’s bestyrelse vil på sin ordinære generalforsamling i maj foreslå et udbytte på 6,5 kroner pr. aktie og søge bemyndigelse til tilbagekøb af sine B-aktier.

“Udviklingen fortsatte i den rigtige retning i første kvartal med en forbedret bruttomargin og driftsresultat, lavere lagerbeholdning og stærkt cash flow,” sagde H&M Groups CEO Daniel Ervér, der kom til virksomheden i starten af året efter den overraskende fratræden af Helena Helmersson.

H&M er kommet under pres på grund af stigende konkurrence fra Zara-ejer Inditex og kinesiske fast fashion-forhandlere som Shein og har annonceret fokus på rentabilitet frem for salg.

Store amerikanske teknologivirksomheder som Nvidia, Microsoft og Alphabet har nydt godt af den kunstige intelligens-brum på markederne det seneste år.

Men mange mindre virksomheder langs den globale AI-forsyningskæde vil også drage fordel.

BofA sagde i en note den 15. marts, at der har været et “blomstrende” AI-marked med flere AI-løsninger siden anden halvdel af 2023.

Banken navngav forskellige dele af forsyningskæden, der kan drage fordel af AI og dens topaktier i hver kategori.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-markets-lose-momentum-head-toward-flat-open-hm-profit-beats-expectations/