Home » News » Stellantis rykker ind på det kinesiske el-marked med $1,6 mia. aktiepost i Leapmotor

Stellantis rykker ind på det kinesiske el-marked med $1,6 mia. aktiepost i Leapmotor

News Team

Stellantis NV (EPA: STLAM) sagde torsdag, at det vil kræve en aktiepost på omkring 20 % i det kinesiske elbilfirma Zhejiang Leapmotor (HK:9863) i en aftale på 1,6 milliarder dollar, hvor de to selskaber også etablerer et joint venture rettet mod den boomende vækst. kinesisk el-marked.

Den euro-amerikanske bilproducent vil købe omkring 194,3 millioner Hong Kong-aktier i Leapmotor til HK$43,8 pr. Under satsningen vil Stellantis (NYSE: STLA) sælge nogle Leapmotor-køretøjer uden for Kina, samtidig med at de får adgang til det kinesiske firmas EV-teknologi.

Stellantis, som ejer flere store mærker, herunder Chrysler, Fiat og Peugeot (OTC: PUGOY), har en begrænset tilstedeværelse i Kina. Firmaet har blandt flere af sine kolleger gentagne gange forsøgt at etablere fodfæste i landet, som er det største bilmarked i verden.

Forehavendet giver også Stellantis mulighed for at øge sit EV-udbud, hvor virksomheden sigter mod et massivt salgsbug inden for elektriske og hybride tilbud i slutningen af 2030.

Tiltaget kommer midt i et boom på Kinas el-marked, som har været blandt de få lyspunkter i landet i år, da de bredere økonomiske forhold forværredes. En række andre udenlandske spillere har forsøgt at udnytte denne tendens, hvor den tyske bilproducent Volkswagen AG (ETR: VOWG) annoncerede et samarbejde med Xpeng Inc (NYSE: XPEV) tidligere på året.

Mens det samlede bilsalg er faldet hidtil i år i Kina, er salget af elbiler konsekvent vokset og draget fordel af øget konkurrence samt statstilskud til industrien.

Tesla Inc (NASDAQ: TSLA), verdens mest værdifulde bilproducent, havde tidligere på året udløst en priskrig på det kinesiske elbilmarked midt i hård konkurrence fra andre aktører, herunder BYD (SZ:002594) Co Ltd (HK:1211), Nio Inc. (NYSE: NIO) og Xpeng. Men dette tærede på overskudsmargener over hele linjen.

Europæiske bilproducenter står også over for øget konkurrence fra kinesiske EV-eksporter – en tendens, der for nylig havde vakt en vis vrede fra europæiske politiske beslutningstagere. Europa-Kommissionen havde i september iværksat en undersøgelse af, om der skulle indføres told på kinesiske elbiler, som den sagde nyder godt af statsstøtte.

Leapmotors Hong Kong-aktier steg i begyndelsen med 11% efter handlen, før de vendte kursen for at handle ned med 9% ved middagstid. Hang Seng-indekset faldt 0,7 pct.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stellantis-forays-into-chinese-ev-market-with-1-6-bln-stake-in-leapmotor/