Home » News » Southwest Airlines overskud falder, forventer højere leverancer fra Boeing i 2023

Southwest Airlines overskud falder, forventer højere leverancer fra Boeing i 2023

News Team

Southwest Airlines rapporterede torsdag et overskud i tredje kvartal, der faldt omkring 30 % på grund af stigende arbejds- og brændstofomkostninger, og budgetselskabet sagde, at det forventer højere flyleverancer fra Boeing i 2023.

Aktierne i selskabet faldt 4% i førmarkedshandel torsdag.

Indtjeningen hos amerikanske flyselskaber har været presset på grund af en stigning i flybrændstofpriserne i juli-september kvartalet, primært drevet af strammere forsyninger af råolie.

I sidste måned rejste Southwest Airlines bekymringer om stigende brændstofomkostninger og svagere fritidsreservationer i august med henvisning til sæsonbestemte tendenser.

Virksomhedens samlede udgifter steg 10% til 6,41 milliarder dollars i kvartalet, hvilket delvist kan tilskrives højere arbejdsrater for alle medarbejderarbejdsgrupper, ifølge Southwest.

“Når vi bevæger os ind i 2024, sænker vi vækstraten for vores tilgængelige seat miles for at absorbere den nuværende kapacitet og optimere tidsplaner til de nuværende rejsemønstre,” sagde Southwest Airlines CEO Bob Jordan torsdag.

Analytikere har opfordret flyselskaberne til at skære ned på kapaciteten for at beskytte deres prisfastsættelse midt i tegn på svækkelse af indenlandsk rejseefterspørgsel.

Southwest forventer, at driftsindtjening i fjerde kvartal pr. ledig sædemile, en proxy for prisfastsættelse, vil falde med 9% til 11% sammenlignet med sidste år.

Selskabet sagde dog, at det forventer rekordstor driftsindtjening i fjerde kvartal.

Southwest Airlines forudser også, at kapaciteten vil stige med 15% i indeværende kvartal, når det er justeret for den driftsforstyrrelse, som Southwest stod over for i december sidste år.

Flyselskabet, en af Boeings største MAX-kunder, sagde, at det forventer 85 leverancer af 737-8-jetflyet i år sammenlignet med dets tidligere forventninger på 70, på trods af flyproducentens seneste kvalitetsproblemer.

Southwest Airlines rapporterede et overskud på $193 millioner, eller $0,31 per aktie, i tredje kvartal, fra $277 millioner, eller $0,44 per aktie, et år tidligere.

Den samlede driftsindtjening steg 4,9 % til 6,53 milliarder USD.

Source: https://buystocks.co.uk/news/southwest-airlines-profit-falls-expects-higher-deliveries-from-boeing-in-2023/