Home » News » Sektorbevægelser: UK-aktier slutter den store november måned på en blandet måde

Sektorbevægelser: UK-aktier slutter den store november måned på en blandet måde

News Team

Britiske aktier lukkede en meget positiv november måned af med et klynk på trods af udgivelsen af lidt bedre end ventede inflationsdata i USA, som nogle analytikere sagde understøttede forventningerne til rentenedsættelser på begge sider af dammen i 2024.

“Det viser sig, at stigningen i inflationen trods alt var forbigående,” sagde IG-chefmarkedsanalytiker Chris Beauchamp.

“Dagens PCE-tal fra USA vil betyde, at Jerome Powell nu får lov til at tænke på at afkrydse inflationen fra sin 2023-to-do-liste. Efter at have allerede for en måned siden samlet sig hårdt på bagsiden af CPI-dataene, reagerede amerikanske aktier på en dæmpet måde , men denne november vil gå ned som en meget solid måned for aktier på Wall Street.”

FTSE 100 steg med 1,8 % for måneden, holdt tilbage af et opsving i britiske pund, og second-tier med næsten 7 %.

Investorer i S&P 500 opnåede i mellemtiden en gevinst på ca. 9 % i forhold til S&P 500 i amerikanske dollar.

Det amerikanske handelsministerium rapporterede torsdag, at prisdeflatoren for privatforbrugsudgifter faldt fra et tempo på 3,7 % år-til-år i september til 3,4 % for oktober (konsensus: 3,5 %).

“Bundlinjen er altså, at kerneinflationstruslen aftager hurtigere, end Fed forventede, og sandsynligvis vil fortsætte med at gøre det,” sagde Ian Shepherdson, cheføkonom i Pantheon Macroeconomics, som svar på tallene.

“Formand Powell vil gentage på næste FOMC-møde, at Fed stadig beholder muligheden for at hæve igen, men markedet er gået videre og vil ikke lytte. Vi forventer, at Fed vil lempe med 150bp næste år, startende i marts eller maj .”

På den baggrund lånte bankerne deres tyngde til torsdagens gevinster, hvor NatWest Group nyder godt af en opgradering til ‘overvægt’ hos JPMorgan, som inkluderede aktien i sin topvalgsportefølje.

Metro Bank Holdings tilføjede 2,3%, efter at det annoncerede planer om at reducere sin arbejdsstyrke med omkring 20% og revidere sine filialåbningspolitikker med det formål at spare £50 mio. årligt.

Rolls Royce (LONDON: RR) fortsatte med at køre frem ved siden af, hvilket gav et boost til rumfarts- og forsvarsområdet.

Source: https://buystocks.co.uk/news/sector-movers-uk-stocks-end-bumper-month-of-november-on-mixed-note/