Home » News » Asiatiske aktier synker efter den fantastiske november, PMI’er giver blandede signaler

Asiatiske aktier synker efter den fantastiske november, PMI’er giver blandede signaler

News Team

De fleste asiatiske aktier trak sig tilbage i fredags og så et mål for overskudstagning efter at have noteret kraftige stigninger gennem november, med fokus nu rettet mod en kommende adresse fra Fed-formand Jerome Powell for flere fingerpeg om renter.

Blandede økonomiske signaler fra Kina holdt også sentimentet stort set begrænset, da en privat undersøgelse viste et uventet opsving i den kinesiske produktionsaktivitet i november. Men læsningen kom dagen efter, at en regeringsundersøgelse viste vedvarende svaghed i sektoren.

Kinas Shanghai Shenzhen CSI 300 og Shanghai Composite-indeks faldt henholdsvis 0,8 % og 0,3 %, mens Hong Kongs Hang Seng-indeks sank 0,5 %. De tre havde haltet meget efter deres asiatiske jævnaldrende i november, da investorerne forblev på vagt over for en økonomisk afmatning i landet.

Tab i kinesiske aktier smittede af på andre regioner med høj handelseksponering mod landet.

Asiatiske PMI’er peger på vedvarende svaghed i fremstillingssektoren

Australiens ASX 200 faldt 0,3 %, da data fra indkøbschefindekset (PMI) viste et vedvarende fald i produktionsaktiviteten. Alligevel nåede ASX 200 et afkast på næsten 4 % i november.

Fokus vendte mod et kommende møde i Reserve Bank of Australia i næste uge, hvor centralbanken i vid udstrækning forventes at holde renten i bero, efter at de seneste data viste et større fald i inflationen end forventet.

Sydkoreas KOSPI sank 0,9 % efter at have klaret sig markant bedre end sine asiatiske peers i november med et stigning på 10,6 %. Data udgivet fredag viste også en vis forbedring i sydkoreansk eksport og produktionsaktivitet gennem november.

Japans Nikkei 225 handlede sidelæns efter et hop på 8,5 % i november. Indekset forblev også i sigte af et 33-årigt højdepunkt, selvom yderligere stigninger var noget usikre, da PMI-data udgivet i fredags viste fortsat svaghed i fremstillingssektoren.

Futures for Indiens Nifty 50-indeks pegede på en positiv åbning, efter bruttonationalproduktdata udgivet torsdag viste, at landets økonomi voksede mere end forventet i septemberkvartalet. Optimisme over Indiens økonomi, som er den hurtigst voksende store økonomi i år, holdt Nifty klar til flere gevinster før et Reserve Bank-møde i næste uge.

Dollarrebound vejer, Powell i fokus

Profitttagningen på de regionale markeder kom også efter et opsving i dollaren fra den ene dag til den anden, da PCE-prisindeksdata – Federal Reserves foretrukne inflationsmåler – viste en vis klæbrighed i inflationen gennem oktober.

Oplæsningen kom blot en dag før en tale fra Fed-formand Jerome Powell fredag. Powell forventes at give flere signaler om renten inden Feds sidste møde for året i midten af december.

Men centralbanken forventes i vid udstrækning at holde renten i bero, og markederne ser også ud til, om der er tegn på, hvornår banken planlægger at begynde at trimme renterne i 2024.

Afhjælpning af frygten for en høgagtig Fed var en af de vigtigste drivkræfter for et asiatisk aktieopgang gennem november.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-stocks-sink-after-stellar-november-pmis-offer-mixed-cues/