Home » News » Nvidia lukker over $3 billioner for første gang og overhaler Apple som den næststørste co. på det amerikanske marked.

Nvidia lukker over $3 billioner for første gang og overhaler Apple som den næststørste co. på det amerikanske marked.

News Team

Aktierne i Nvidia (NVDA) steg mere end 5% i onsdags og nåede et rekordhøjt niveau på 1.224,40 dollar og gav virksomheden en markedsværdi på over 3 billioner dollar for første gang nogensinde.

Aktiens fremgang skubbede Nvidia forbi Apple, hvilket gjorde det til det næstmest værdifulde selskab på det amerikanske aktiemarked. Microsoft har i øjeblikket førstepladsen.

Onsdagens rally kom midt i en bredere stigning i teknologiaktier, med blødere amerikanske økonomiske data og et fald i statsobligationer, der øgede markederne i håb om, at Federal Reserve kan sænke renten allerede i juli.

Nvidia har været plakatbarnet for investorernes entusiasme inden for kunstig intelligens, hvilket accelererede med OpenAIs udgivelse af ChatGPT i slutningen af 2022.

Aktien er steget over 140% i år og 200% i løbet af det sidste år; Nvidia-aktier er steget mere end 3.300% i de sidste fem år. I de samme perioder har Nasdaq opnået mere beskedne henholdsvis 14 %, 29 % og 126 %.

Nvidia-aktien var stabil i før-markedshandelen torsdag, en stigning på mindre end 1 %

Denne uges rally i Nvidia følger en meddelelse i søndags fra dets administrerende direktør, Jensen Huang, som sagde på en industrikonference, at virksomheden vil frigive en kraftig version af sin Blackwell-chip – kaldet Blackwell Ultra – i 2025, efterfulgt af en ny AI chipplatform, Rubin, i 2026. Virksomheden vil debutere en Ultra-version af Rubin i 2027.

Nvidia er teknologibranchens leverandør af AI-chips og integreret software.

Tekniske giganter, herunder Amazon (AMZN), Google (GOOG), Meta (META), Microsoft (MSFT), Tesla (TSLA) og andre, bruger sin hardware til at drive alt fra deres cloud-baserede AI-tilbud til kunder til deres egne AI-modeller og -tjenester.

I første kvartal rapporterede Nvidia en justeret indtjening pr. aktie på $6,12 på en omsætning på $26 milliarder, hop på henholdsvis 461% og 262% fra samme periode for et år siden.

Nvidias datacenter-omsætning i det seneste kvartal steg 427% år over år til 22,6 milliarder dollars, hvilket svarer til 86% af virksomhedens samlede omsætning i kvartalet. Nvidias spilsegment, som tidligere var dets vigtigste forretning, havde en omsætning på 2,6 milliarder dollars.

Nvidia meddelte også, at dets aktie ville gennemgå en 10-til-1 split den 7. juni, og selskabet vil hæve sit udbytte fra $0,04 pr. aktie til $0,10 pr.

Men Nvidia er ikke det eneste spil i byen.

AMD (AMD) og Intel skubber frem med deres egne AI-chips med det mål at udmanøvrere Nvidia. AMD annoncerede for nylig, at deres MI325X og MI350 vil komme på markedet i henholdsvis 2024 og 2025, og sagde, at dens næste generation af MI400 AI acceleratorplatform vil lande i 2026.

Intel sagde i mellemtiden, at deres Gaudi 2 og Gaudi 3 AI acceleratorer vil underbyde konkurrerende chips på prisen. Og med virksomheder, der bruger milliarder på AI-chips, vil enhver prisbesparelse bestemt være velkommen.

Nvidia kæmper også med stigende konkurrence fra sine egne kunder, da Amazon, Google og Microsoft forsøger at vænne sig fra deres afhængighed af virksomhedens chips og spare på kapitaludgifter, mens de er i gang.

For nu fortsætter Nvidia dog med at bevare sit greb om AI-rummet, og det vil det gøre i en overskuelig fremtid.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nvidia-closes-above-3-trillion-for-the-first-time-overtaking-apple-as-the-second-largest-co-in-the-us-market/