HomeNewsHvorfor Nio Aktier Steg Torsdag

Hvorfor Nio Aktier Steg Torsdag

News Team

Kinas regering tog netop skridt til at stimulere økonomien.

Hvad skete der

Der er masser af udfordringer i Kinas elektriske køretøjer (EV) lige nu, men Nio Inc – ADR (NYSE: NIO 6.41%) aktier sprang over 8% tidligt torsdag alligevel. Mens de reducerede nogle af disse gevinster, forblev Nios amerikanske depositaraktier 6.1 % højere fra kl. 12:37 ET.

Og hvad så

Nio-investorer kan takke den kinesiske regering for dagens løft. Nio og andre elbilsproducenter står fortsat over for nye udfordringer, selvom de arbejder på at komme sig over tabt produktion og et fald i efterspørgslen relateret til nul-COVID-politiske lockdowns i flere byer.

Senest har en større tørke fået vandkraftforsyningen til at falde, hvilket har resulteret i strømafbrydelser påbudt af myndighederne. Men regeringen har også netop annonceret en stimuluspakke for at forsøge at styrke væksten i økonomien.

Hvad nu

Nio øgede produktionen i juni og juli efter at have kæmpet for at få dele og oplevet et fald i efterspørgslen i foråret, da kinesiske myndigheder lukkede flere byer for at dæmme op for spredningen af COVID-19. Men en alvorlig tørke påvirker nu vandkraftproduktionen, hvor strømafbrydelser bliver håndhævet for virksomheder i Sichuan-provinsen, hvor mange billeverandører bor. El-ladestationer bliver nu også ramt af strømafbrydelser i det sydvestlige Kina.

I går annoncerede regeringen en infrastrukturpakke på 1 billion yuan (ca. 150 milliarder dollars) for at anspore landets økonomiske vækst. Investorer ser det som meget gode nyheder for genoptagelsen af væksten i efterspørgslen efter elbiler. Og det er ikke kun industrivirksomhedsaktier, der får et løft i dag. Hele forbrugersegmentet kunne drage fordel af udgifterne.

Investorerne så allerede frem til, hvad Nio ville sige om sit tredje kvartals salg, når det rapporterer sine næste kvartalsresultater. Nu er der forventning om, at den nye stimuluspakke kan hjælpe den kommende rapport til at blive endnu mere optimistisk.