Home » News » Europæiske aktier falder på trods af stigningen i guldpriserne, der styrkede mineaktier.

Europæiske aktier falder på trods af stigningen i guldpriserne, der styrkede mineaktier.

News Team

Europæiske aktier tog et dyk på trods af en stigning i guldpriserne, der styrkede mineaktier.

Storbritanniens førende aktieindeks, FTSE 100, faldt til negativt terræn tirsdag, på trods af et stigning i guldpriserne, der gav et betydeligt løft til minearbejdere i ædelmetal.

Blue-chip-indekset lukkede med 8,68 point, eller 0,11%, og sluttede dagen på 7.934,79. Førende angrebet var guldminearbejderen Fresnillo, som steg til toppen af FTSE 100 med en stigning på cirka 4,5 %, da guldspotpriserne nåede nye rekordhøjder.

Under handelssessionen ramte guld næsten $2.365 (1.866 £) per ounce, ansporet af investorernes entusiasme og centralbanker som Kinas akkumulerende guldreserver. Kobberspecialisten Antofagasta og minegiganten Anglo-American så også deres aktier stige og rangerede blandt de bedste på FTSE 100 for dagen.

Andre store europæiske indeks klarede sig dog ikke så godt, hvilket vendte den opadgående tendens fra mandag. Frankfurts Dax faldt med 1,32%, mens Paris’ Cac 40 sluttede dagen 0,86% ned. Stateside faldt S&P 500 med 0,5 %, og Dow Jones Industrial Average var faldet omkring 0,6 %, da de europæiske markeder sluttede op.

Dan Coatsworth, en investeringsanalytiker hos AJ Bell, kommenterede: “En forsigtig start på dagen for europæiske aktier satte tonen for Wall Street med amerikanske aktier i minus, da handel begyndte på tværs af dammen. Med Nvidia (NASDAQ: NVDA) mere nede. end 3 %, var investorerne i dårligt humør, og de kommer måske ikke ud af funklen, før vi har set amerikanske inflationstal på onsdag.”

Coatsworth afsluttede med en note om inflationsforventninger: “Centralbanken ønsker at se vedvarende beviser på, at inflationen falder, og det ser ikke ud til at være på menuen.” Coatsworth har advaret om potentiel “turbulens” på markederne i denne uge efter udgivelsen af nye økonomiske data fra verdens største økonomi.

Pundet har oplevet en lille stigning, op omkring 0,15 % over for den amerikanske dollar ved 1,2672 og 0,2 % i forhold til euroen ved 1,1675. Prisen på Brent-råolie er faldet med 0,5 % til 89,90 amerikanske dollars.

I virksomhedernes nyheder er BP-aktierne steget, efter at oliegiganten indikerede, at den forventer en stigning i olie- og gasproduktionen i årets første kvartal. Men på grund af et kvartal-til-kvartal fald i olie- og gaspriserne, forbereder BP sig på en finansiel påvirkning på trods af aktiestigningen, som lukkede 1,3 % højere.

Imperial Brands’ aktie blev ramt, selv om tobaksfirmaet annoncerede forventninger om øget halvårsoverskud, understøttet af stigninger i tobakspriserne. Cigaretgiganten rapporterede, at tobakssalget er steget i USA, Spanien og Australien, hvilket stort set kompenserer for nedturen i Storbritannien og Tyskland, mens det også hælder investeringer i alternativer som e-cigaretter. Ikke desto mindre endte dets aktier dagen med et fald på 1,9 %.

Førende FTSE 100-vinderne var Fresnillo, der klatrede 22p til 578p, St James’s Place, der steg 12,8p til 441p, Antofagasta, der hoppede 54p til 2.269p, Croda, der steg 103p til 4.700p, og Halma-4.700p, og Halma-4.700p.

På bagsiden inkluderede de største tabere på FTSE 100 BAE Systems, der faldt 60,5p til 1.277p, Rolls-Royce (LONDON: RR), faldende 16,9p til 412,2p, Standard Chartered, faldende 26,2p til 672p, Melrose. Industrier, faldende 21,4p til 649,4p, og Beazley, der falder 21p til 654,5p.

Source: https://buystocks.co.uk/news/european-shares-dip-despite-surge-in-gold-prices-that-bolstered-mining-stocks/