Home » News » Futures flad i spidsen op til inflationsdata.

Futures flad i spidsen op til inflationsdata.

News Team

Futures på amerikanske aktieindeks var flad tirsdag, da investorer afholdt sig fra at placere store væddemål forud for en afgørende inflationsmåling senere på ugen, som kunne påvirke Federal Reserves holdning til rentenedsættelser i år.

Alle tre store indekser havde en flad afslutning i mandags, da en stigning i statsrenterne efter en rapport om udblæsningsjob i sidste uge holdt gevinsterne i skak.

Fokus vil være på marts-aflæsningen af det amerikanske forbrugerprisindeks (CPI), som kommer på onsdag, som forventes at vise en stigning i den samlede inflation til 3,4 % år-til-år fra 3,2 % i februar.

Kernetallet, som ekskluderer flygtige komponenter såsom fødevarer og energi, forventes at falde til 3,7 % år-til-år, mod 3,8 % i februar.

Midt i tegn på en robust amerikansk økonomi har investorerne skruet ned for forventningerne om, hvor meget Fed vil sænke renten i år. Aktuelle væddemål på omkring 60 basispoints lempelser er de laveste siden oktober, ifølge LSEG-data, sammenlignet med omkring 150 bps, der blev prissat i starten af 2024.

Traders ser en chance på næsten 51 % for et fald på mindst 25 bps i juni, ifølge CME’s FedWatch Tool, et fald fra 64 % i sidste uge.

Referater fra Feds møde i marts – hvor den holdt fast ved sin vejledning om tre rentenedsættelser i år – udsendes senere på ugen og kan være nøglen til at måle, hvor centralbanken står med hensyn til lempelser.

I mellemtiden sagde Chicagos Fed-præsident Austan Goolsbee mandag, at den amerikanske centralbank skal afveje, hvor meget længere den kan opretholde sin nuværende renteposition uden at skade økonomien, men kommenterede ikke direkte på Feds pengepolitiske udsigter.

Også på radaren er indtjeningssæsonen for første kvartal, med fokus på bankgiganterne JPMorgan Chase, Citigroup og Wells Fargo, som efter planen rapporterer mod slutningen af ugen.

Klokken 5:36 ET var Dow e-mini’er faldet med 10 point eller 0,03 %, S&P 500 e-mini’er steg 2,75 point eller 0,05 %, og Nasdaq 100 e-mini steg med 21,25 point eller 0,12 %.

Cryptocurrency og blockchain-relaterede aktier faldt i førmarkedshandel og sporede faldende bitcoin-priser. Exchange-operatøren Coinbase Global, kryptominer Marathon Digital og softwarevirksomheden MicroStrategy faldt over 1 % hver.

Source: https://buystocks.co.uk/news/futures-flat-in-lead-up-to-inflation-data/