Home » News » Buffetts Berkshire Hathaway rammer 1 billion dollars markedsværdi, første amerikanske virksomhed uden for teknologien til at gøre det

Buffetts Berkshire Hathaway rammer 1 billion dollars markedsværdi, første amerikanske virksomhed uden for teknologien til at gøre det

28 August 2024 Putem News Team

Warren Buffetts Berkshire Hathaway nåede onsdag en markedsværdi på 1 trillion dollar, det første ikke-teknologiske selskab i USA til at score den eftertragtede milepæl.

Aktierne i det Omaha, Nebraska-baserede konglomerat er steget mere end 28% i 2024, langt over S&P 500’s gevinst på 18%. Tærsklen på 1 billion dollars blev overskredet kun to dage før “Oracle of Omaha” fylder 94 år.

Aktierne steg mere end 1% for at nå et højdepunkt på $699.699 i onsdags, hvilket gjorde det muligt for den at toppe $1 trillion-mærket, pr. faktasæt.

I modsætning til de seks andre virksomheder i trillion-dollar-klubben (Apple, Nvidia, Microsoft, Alphabet, Amazon og Meta) er Berkshire kendt for sit gamle økonomifokus som ejer af BNSF Railway, Geico Insurance og Dairy Queen. (Selvom dens betydelige Apple-position har hjulpet med at drive de seneste gevinster.)

Milepælen på 1 billion USD “er et vidnesbyrd om virksomhedens finansielle styrke og franchiseværdi,” sagde Cathy Seifert, Berkshire-analytiker hos CFRA Research. “Dette er vigtigt på et tidspunkt, hvor Berkshire repræsenterer et af de få tilbageværende konglomerater, der eksisterer i dag.”

Buffett tog kontrol over Berkshire,   en kæmpende tekstilvirksomhed, i 1960’erne og omdannede virksomheden til et vidtstrakt imperium, der omfatter forsikring, jernbane, detailhandel og energi med en uovertruffen balance og kontant fæstning.

Buffett har været i en defensiv tilstand på det seneste, hvor han har dumpet en enorm mængde aktier, inklusive halvdelen af sin Apple-andel, mens han hævede Berkshires pengebunke til rekordhøje $277 milliarder i slutningen af juni.

Mens Buffett berømt aldrig går på markedet og råder andre til heller ikke at prøve det, tjente disse seneste tiltag som et wake-up call til nogle af hans følgere på Wall Street, som mener, at han så nogle ting, han ikke kunne lide ved økonomien og markedet vurdering.

Berkshire investerer størstedelen af sine kontanter i kortfristede skatkammerbeviser, og dets beholdning af sådanne værdipapirer – til en værdi af 234,6 milliarder dollars ved udgangen af andet kvartal – har oversteget det beløb, som den amerikanske centralbank ejer.

Så det er svært at bedømme, hvorfor investorer belønner Berkshire med 1 billion dollars i dag, om det er et væddemål på den amerikanske økonomi og Buffetts vidtstrakte gruppe af virksomheder, der er klar til at drage fordel af, hvis det bliver ved med at tude med, eller om de ser Berkshire som en kontant fæstning, der vil generere en stabil indkomst i lyset af et usikkert makromiljø.

Konglomeratet startede også en salgstur af Bank of America -aktier i midten af juli og dumpede bankaktien for mere end 5 milliarder dollars. Buffett købte BofA’s foretrukne aktie og warrants i 2011 i kølvandet på finanskrisen, hvilket styrkede tilliden til den kriseramte långiver, der kæmper med tab knyttet til subprime-lån.

Stærk indtjening

Efter Berkshires seneste stærke indtjening i andet kvartal øgede UBS-analytiker Brian Meredith sine indtjeningsestimater for 2024 og 2025 på grund af to faktorer: højere investeringsindtægter og højere tegningsresultater hos forsikringsgruppen inklusive Geico. Forsikringsaktier har været på rivende side i år, da koncernen fortsætter med at hæve priserne, der kommer ud af pandemien.

Meredith ser Berkshires markedsværdi stige langt over $1 billion, hvilket hæver hans 12-måneders kursmål til $759.000 for A-aktierne, næsten 9% højere end onsdagens niveau.

“Vi fortsætter med at tro på, at BRKs aktier er et attraktivt spil i et usikkert makromiljø,” skrev han i notatet tidligere på måneden.

Højt prisskilt

Berkshires originale klasse A-aktier bærer en af de højeste prismærker på Wall Street. I dag sælges hver enkelt for 68 % mere end medianprisen på et hus i USA

Source: https://buystocks.co.uk/news/buffetts-berkshire-hathaway-hits-1-trillion-market-value-first-u-s-company-outside-of-tech-to-do-so/