Home » News » Big Tech seler til udrulning af EU’s Digital Services Act

Big Tech seler til udrulning af EU’s Digital Services Act

24 August 2023 Putem News Team

Mere end et dusin af verdens største tech-virksomheder står over for hidtil uset juridisk kontrol, da EU’s omfattende Digital Services Act (DSA) pålægger nye regler om moderation af indhold, brugernes privatliv og gennemsigtighed i denne måned.

På tværs af EU tilpasser et væld af internetgiganter – herunder Metas Facebook (NASDAQ: META) og Instagram-platforme, den kinesisk-ejede video-app TikTok og en håndfuld Google-tjenester (NASDAQ: GOOGL) – sig til de nye forpligtelser, herunder forebyggelse af skadelige indhold fra at sprede, forbyde eller begrænse visse praksisser for brugermålretning og dele nogle interne data med tilsynsmyndigheder og associerede forskere.

EU ses som den globale leder inden for tech-regulering, med mere vidtfavnende lovgivning – såsom Digital Markets Act og AI Act – på vej. Blokkens succes med at implementere sådanne love vil påvirke indførelsen af lignende regler rundt om i verden.

Men forskere har rejst spørgsmål om, hvorvidt disse virksomheder har gjort nok for at opfylde lovgivernes forventninger.

Indtil videre gælder reglerne kun for 19 af de største online platforme, dem med mere end 45 millioner brugere i EU. Fra midten af februar vil de dog gælde for en række forskellige online platforme, uanset størrelse.

Ethvert firma, der overtræder DSA, risikerer en bøde på op til 6 % af sin globale omsætning, og gentagne lovovertrædere kan få fuldstændig forbud mod at operere i Europa.

Reuters bad hvert firma udpeget under DSA om at diskutere ændringer, de havde foretaget. De fleste pegede på offentlige blogindlæg om sagen, nægtede at kommentere yderligere eller svarede slet ikke.

To af de virksomheder, der er udpeget til tidlig regulering – e-handelsgiganten Amazon (NASDAQ: AMZN) og den tyske modeforhandler Zalando – udfordrer i øjeblikket deres optagelse på listen i retten.

“Vi kan forvente, at platforme vil kæmpe med næb og kløer for at forsvare deres praksis,” sagde Kingsley Hayes, leder af data- og privatlivssager hos advokatfirmaet Keller Postman. “Især når nye overholdelsesregler griber ind i deres kerneforretningsmodeller.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/big-tech-braces-for-roll-out-of-eus-digital-services-act/